Eve Online > Dyskusje ogólne

Inwencja, coś się zmieniło?

<< < (2/3) > >>

Doom:
Dark albo inventujesz przy uzyciu jove technologi albo nie wiem co. Co najmniej dwa razy przegrzebano model inwencyjny i co wazniejsze zrobiono to jako efekt uboczny więc do jednego grzebania nawet się nie przyznali. Najbardziej widoczne były efekty zmian na inventach shipów. Ale znajomi i korpowi inventorzy modułów (nie znam nikogo kto bawił się wtedy rigami) kleli na potęgę. To do którego sie przyznali nastąpiło w momencie zmieniania układu minerałów w moonach (monopol dla NC na techcostam) i to była druga zmiana silnika invencyjnego. Pierwsza była pach lub dwa wcześniej i po niej inventowanie czegokolwiek było masakrą (wyniki gorsze niż podane przez Gromora) Na tą chwilę z grubsza wróciło do normo. Zaznaczam z grubsza. Inventy wychodzą statystycznie zbieznie z tym kluczem:
http://games.chruker.dk/eve_online/invention_chance.php

sc0rp:
tak masz racje korzystam z jove technologii, jak zejdziesz na ziemie i zaczniesz SAM robic invencje (a nie na zasadzie "bo koledzy mowili") masowo po kilkaset dziennie to wtedy sie wypowiadaj - bo sorry ale placzez ludzi ktorym nei udala sie jedna incvencja to naprawde za mala proba. odnosnie kalkulatora to sprawdzilem i ten twoj kalkulator i wychodzi mi 48+% na skillach 4/4/4 wiec o co biega?

ninja edit: jako ze doom odniosl sie do posta sprzed edycji to dopisze przejolem 37,5% rynku w the forge na scourge fury. ;)

Doom:
Powiedziałem teraz się to z grubsza pokrywa. Osobiscie faktycznie nie inventuję duzo. Natomiast ludzie o których pisałem bawią się w invencje na kilka charów i pełne obłożenie max slotów. Do tego kolega z korpa pisze własny kalkulator i w tym celu korzysta z materiałów jakie ccp udostepnia oficjalnie osobom piszącym soft. I musiał w zasadzie zaczynać robotę od nowa po tym jak zmieniono kilka rzeczy w bazie danych. Acha tak na marginesie CCP z tego co wiem nigdy nie przyznało się jak oficjalnie wygląda silnik invencji a wszelkie kalkulatory itp opierają się na danych z tysiecy czy dziesiątek wyników inwencji które grupa ludzi zbierała długi czas

ps
kiedy dokładnie uprawiałeś marketowe pvp? Kilka razy jak zobaczyłem rachunek z scruge mało mnie szlag nie trafił (duuuuuuuużżżżżooo tego zuzywam). Naprawde chętnie bym podziękował odpowiednio odpowiedzialnemu za to osobnikowi...

Ellaine:
Są rynki poza Jita i są wykresiki :)

sc0rp:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 24, 2010, 16:06:34 --- Do tego kolega z korpa pisze własny kalkulator i w tym celu korzysta z materiałów jakie ccp udostepnia oficjalnie osobom piszącym soft.

--- Koniec cytatu ---

co tam kalkulator invencji ja aby sie w tym ogarnac musialem napisac sobie soft do liczenia ile i jakich datacorow i matsow mam kupic oraz ile na tym zarobie ;) stad wiem ze najbardziej dochodowe sa a przynajmniej byly:
- scourge fury
- thunderbolt fury
- scorch m
- barrage m

ale tych 3 ostatnich schodzi dziennie kilka(nascie) razy mniej niz scourge fury. z innych rzzeczy najbardziej dochodowe sa small dronki t2 ale one sie inventuja 30min a produkuja 4h wiec mozna bylo sie zwymiotowac od klikaniny ;) a stojacy slot produkcyjny (invencji mialem nadwyzke) to najgorsze co moze byc. z modulow to bcsy i moduly do pvp jak dc, scramble, neuty etc.

--- Cytat: Doom w Wrzesień 24, 2010, 16:06:34 ---ps
kiedy dokładnie uprawiałeś marketowe pvp? Kilka razy jak zobaczyłem rachunek z scruge mało mnie szlag nie trafił (duuuuuuuużżżżżooo tego zuzywam). Naprawde chętnie bym podziękował odpowiednio odpowiedzialnemu za to osobnikowi...

--- Koniec cytatu ---

zaczolem w czerwcu '08 tak na ostro to jakos na poczatku '09 (pierwsze 7 altow skonczylo skillowac) a skonczylem jakies 4 miesiace temu jak musialem przejsc na gre change skill, po powrocie do gry juz mi sie nie chcialo znow w klikanine bawic - jesli mialem przyjemnosc cie zaopatrywac to szkoda ze nie wyslales hate maila jak kilka innych osob ;)

--- Cytat: Albi w Wrzesień 24, 2010, 16:07:54 ---Są rynki poza Jita i są wykresiki :)

--- Koniec cytatu ---

Tak sa ale jak produkujesz po kilkadziesiat milionow sztuk na tydzien (5d12h iirc) to liczy sie tylko jita, troche bawilem sie w rozworzenie po amarr i rens ale to drobnica byla max 10% produkcji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej