Eve Online > Incursions
Co przygotowuje CCP (stale aktualizowane)
Gant:
Tja drej forever.
Ale naprawde zachaczamy tu o wieczny konflikt, pve v pvp poprostu niejest możliwe pogodzenie tych dwóch filozofii. Zawsze elementy jednego będą w opozycji do drugiego zwłaszcza iż mechanika walki w grupach np. 10- 20 pilotów niedaje wykazać się personalnym "skillem", kończy się na klikaniu F1 - F10 a cały "myk" polega na właściwu\ym ficie :/.
Doom:
Primo nawet nie wchodziłem w moim poscie w temat dresiarskich low / null sekowych rozrywek
Secundo, (skoro już wlazłeś w ten grzaski grunt to bedziesz miał towarzystwo) uważałem i uważam że latanie bandą na pve uczy pilotów kilku podstawowych rzeczy, zwłaszcza jesli szarżują na coś mocno trudnego, ot choćby oglądanie się na to co robia koledzy i na kobo zwalić winę za spawn który rozniósł właśnie gang, oraz co robic żeby sie to nie powtórzyło.
Tertio juz w ten sposób zgrana ekipa potrafi łomot spuścić. Może nie w przypadku nano z tikerem bufu czy voodoo ale pierwszy lepszy pirat raczej szybko sie przekona że atak na TYCH kerbirów to był błąd.
Dlatego wcąż uważam że im bardziej wymuszające kooperatiw pve tym lepiej. Osobnym problemem natomiast pozostaje fakt że po jakimś czasie ktoś w końcu rozpracuje algorytmy do tego stopnia że zacznie sam (ewentualnie z altami) kosic coś takiego, a inni pójda w jego ślady bo latanie na to w grupie juz niemodne i niedochodowe...
[admin]Hamuj się waść. X.[/admin]
SokoleOko:
--- Cytat: Gant w Wrzesień 24, 2010, 23:51:26 ---Zawsze elementy jednego będą w opozycji do drugiego zwłaszcza iż mechanika walki w grupach np. 10- 20 pilotów niedaje wykazać się personalnym "skillem", kończy się na klikaniu F1 - F10 a cały "myk" polega na właściwu\ym ficie :/.
--- Koniec cytatu ---
Bzdury gadasz. 20v20 to najbardziej wymagające PvP, bo jeden twój błąd może położyć cały gang.
Gant:
Tja tylko ja mówie o PvE a nie o PvP :>. Z PvP w eve niemam za dużo doświdczenia więc się niewypowiadam :-[.
Gant:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 25, 2010, 00:29:59 --- bo latanie na to w grupie juz niemodne i niedochodowe...
--- Koniec cytatu ---
No niestety mechanika walki pozwala na to, pozatym tak naprawde nieklepiesz misji, ratów, itp dla sprzętu tylko dla isk... i wszystko oblicza sie isk/h... więc wątpie czy kiedykolwiek pojawi sie jakieś wymagające PvE...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej