Eve Online > Incursions
Co przygotowuje CCP (stale aktualizowane)
SokoleOko:
--- Cytat: Kara Mon w Wrzesień 23, 2010, 19:53:55 ---Problem jest tkaiz e wlasnie PVE napedza wszystkie mmorpg i nie ma co sie oszukiwac , przykladem jest WOW
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie tego nie rozumiem. Granie przeciwko komputerowi wydaje mi się takie przebrzmiałe. Jak bardzo nie wypasiona byłaby AI, zawsze sprowadza się to do "rozgryźć i zagryźć" lub przegięcia w drugą stronę (widać w niektórych FPS-ach, typu "Armed Assault", gdzie AI pakuje graczowi headshoty zanim on sam zobaczy przeciwnika). Cały sens grania w dzisiejsze gry to MULTIPLAYER. Możliwość rywalizacji z drugim człowiekiem, który jest nieprzewidywalny, a więc stanowi REALNE wyzwanie.
PvE w Eve to dla mnie "pokuta za stracony statek". Im sprawniej zarabiam na strzelaniu do "krzyżyków", tym lepiej i tym mniej czasu muszę na to marnować.
PS. Podlinkowałem nowego devbloga do spisu contentu.
Doom:
Ktoś przeczytał tego bloga i może w skrucie powiedzieć o co w nim chodzi? Ja wymiekłem po pierwszych dwóch akapitach zachwytów nad 10/10...
naye666:
W skrocie: planuja za statyczne plexy 10/10 wstawic dynamiczne zastepstwo w duchu zasady risk vs reward. Roznica ma polegac rowniez na tym ze beda do zrobienia w high/low/null secu ale beda wymagac wspolpracy miedzy soba, wisienka na torcie maja byc npc, ktore sie tam pojawia... Na podrasowanych AI sleepersow.
Doom:
Przecież statycznych 10/10 jest teraz ile? Jeden?
SokoleOko:
Naye pokręcił.
Autorowi bloga podobały się dawne statyczne 10/10 pod kątem gameplay'a, ale nie podobało się to, że zamieniły się w maszynki do robienia pieniędzy.
Stąd "Inkursje" mają być równie trudne (i w tym podobne do tamtych 10/10), ale nie statyczne, dzięki czemu nie będą mogły (w założeniu - :CCP:) być whorowane przez duże alianse.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej