Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
AAA pod ostrzałem
Striker:
Druga runda 200 armor hacow PL/INIT vs 240 bsow lr -a-/sw - dostalismy w dupe. Pierwsze podejscie nie bylo zle, SW stracilo 2 shipy, -a- ok 25-30, zabilismy z 8-10. Drugi warp in to fail. Dictor -a- postawil na naszej flocie babla, zanim wylecielismy PL juz byli na 0 i poczulismy rape fist of doom. IT jest w HED atm.
Skoq > Sl2129 > sv5 gate anchoring SBU IT
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: ChemicalRider w Wrzesień 12, 2010, 18:48:41 ---Cat, zapomniałem jaki ty zajebisty jesteś :)
Tylko nie rozumiem tego "punktu widzenia", akurat to my jesteśmy w środku frontu a nie wy.. a uzależnienia się odkrywa dopiero wtedy kiedy czegoś zabraknie - poczekamy zobaczymy.
--- Koniec cytatu ---
To wytlumacz mi w takim razie, w jakim aspekcie Stainwagon jest uzalezniony od AAA, bo nic mi nie przychodzi do glowy. Chyba ze HED, ale to bylo po prostu ulatwienie, a nie byc albo nie byc. Mowie "bylo", bo IT wlasnie zreinforcowalo tam JB i postawilo SBU. ROL jest juz blue do INITIATIVE, wiec na placu boju zostalismy tylko my, i ewakuujace sie do Stain AAA. Jestesmy ostatni w kolejce, i logiczne jest, ze Sys-k i Rumuni skorzystaja z okazji, zeby nas ugryzc. Bedziemy sie odgryzac, i drogo sprzedamy Esoterie, a ten kto bedzie tu mieszkal po nas bedzie mial ciezkie zycie, jak tylko blob sobie poleci. Wlasciwie logistycznie jestesmy juz przeprowadzeni do Stain od czasow wojny z Syskami, a aliansowe dinozaury mieszkaja i pvpuja tam caly czas, bojkotujac Esoterie z powodu nudy tam panujacej. Stain Empire nigdy sie z tamtad nie wyprowadzilo. Tak czy inaczej nadchodzi czas zmian, i jest to okazja, zeby sie zaprezentowac od jak najlepszej strony, a nie jako choragiewka lecaca tam, gdzie wieje wiatr. Wszyscy teraz beda patrzec w nasza strone, wiec postaramy sie dac z siebie wszystko, kiedy juz inwazja sie zacznie, niezaleznie od tego, kto bedzie atakowal. Napewno bedziemy sie bronic dluzej niz Atlas 8)
Doom:
Zaznaczam że nie ma to być złośliwość, ale czy pisząc ostatnie zdanie miłeś na mysli poczatek posta czyli wredne i tak brudne guerila warfer jak tylko dacie rade zorganizować, czy że utrzymacie sov w eso dłużej niż atlas od początku ofensywy dronkowa?
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 12, 2010, 19:41:20 ---Zaznaczam że nie ma to być złośliwość, ale czy pisząc ostatnie zdanie miłeś na mysli poczatek posta czyli wredne i tak brudne guerila warfer jak tylko dacie rade zorganizować, czy że utrzymacie sov w eso dłużej niż atlas od początku ofensywy dronkowa?
--- Koniec cytatu ---
Mialem na mysli, ze bedziemy bronic swojego sova w Esoterii do konca, a jak dostaniemy bloba na ryj to sie przeniesiemy do Stain, i zaczekamy, az blob sobie poleci.
Mysle, ze potrwa to dluzej, niz trwala obrona Atlasa, ale to juz taki zarcik ;D
Doom:
--- Cytat: Qreg w Wrzesień 12, 2010, 20:41:37 ---O ile pamietam to AAA mialo w zwyczaju zmiany wspolnikow jak tylko im pasowało, zmienia sie konunktura to AAA zmiana nastawienia ;)
No i zaraz po upadku atlasa perma kampienie jb do wywozu assetow, marudzenie ze nic nie pokazał Atlas ;) a teraz prosze o wiele mniejsze siły Init i PL powoduja złozenie sie kolosa na glinianych nogach... ironia losu...
--- Koniec cytatu ---
Znaczy mówimy o tych samych niewielkich siłach PL które tak skutecznie przykampiły supercapsami co trzeba że Rosjanie mogli atakować co i kiedy chcieli?
Mogę się mylić ale ze wszelkich relacji jakie czytałem o epizodzie pod zbiorczą nazwą upadek Atlasa, prawie wszyscy byli zgodni że to PL o ile nie wygrało tej kampanii dla dronkowa, to to umożliwili, agresywnie używając supercapitali wspartych blobem suportu własnie z gatunku takiego jaki spadł na bs'y SW i AAA dzisiaj.
@Dark bez takich wycieczek proszę
@Anna MC nie padło przypadkiem na długo przed Delve II? Delve war II w moim rozumieniu to rozwiazanie BoB'a i to co było po tym, a o upadku MC cos pamietam czytałem jak zaczynałem grać (rok wcześniej)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej