Eve Online > Wsparcie techniczne

problem z instalacja....

<< < (5/9) > >>

Starakopara:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 19, 2010, 11:47:40 ---Tak jak pisał Nex wyżej, nie ważne ile masz na partycji do której chcesz wypakować ważne ile masz miejsca na partycji systemowej lub tej na którą masz ustawione tempy, przestaw to na partycję d, lub zwolnij na c jeszcze z 5 GB i spróbuj ponownie

Znacznie mniej fajna opcja jest taka że możesz mieć bad sectory na dysku

--- Koniec cytatu ---

Doom, probowaliśmy na czystym ( dopiero co postawionym systemie ) plus 300GB wolnego miejsca
bad sectorów nie podejrzewan na nowym dysku, ale wszystko jest możliwe, zadziałało dopiero kiedy zgrałem kumplowi cały katalog z EVE z mojego dysku, trochę barbarzyńskie, ale podziałało  :D

Doom:
Akurat to nie jest barbarzyństwo  bo klient eve "instaluje" się w systemie praktycznie jak oprogramowanie protabel więc kopiowanie jego katalogu może dać efekt (Mangan jak masz od kogo dostać to spróbuj tej metody), i to że sie powiodła wcale nie wyklucza ze dysk jest "czysty". Problem taki że crc teoretycznie ma dość szerokie spektrum przyczyn, nie pamiętam z wykładów ale lista robiła na mnie wrażenie :P najpopularniejsze to faktycznie, uszkodzenie pliku w trakcie zapisu (pobierania) lub defekt źródła. Tyle że klient na serwerze jest raczej dobry

@ManganMan pierwsza i podstawowa zasada jak myślisz że plik jest uszkodzony to ściągasz go z tego samego źródła ale na zupełnie innej maszynie (jeśli masz taka opcję oczywiście) i porównujesz, to co zrobiłeś daje prawie pewność że nie ważne co powoduje problem to załatwiło plik którym dysponujesz raczej definitywnie

ManganMan:
Niestety, w mojej miejscowości wyłącznie ja się interesuję eve'ką ( damn it ...), nie dałoby rady odebrać klienta via internet? (gdzieś w TPB widziałem klienta pa ruski, lecz nie chciałem się tego tykać...)

EDIT:
Co do maszyny: Feralną paczkę ściągnąłem w biblotece. Potem w sali informatycznej (pobrało i też...), spróbowałem nowych pieców z Vistą, lecz są w nich takie ficzery, że nie dało rady ściągnąć ani bita... A co do mnie - pobranie by zajęło cały dzień (formalnie mam neta 1 Mbit/s  [ w realu 100 kb/s a nie 128...] lecz teraz mam tragiczny transfer, że mam 20 kb/s, żenua normalnie... a umowę mam na 5 lat, więc jestem w d***ie :( )

Starakopara:
my też sciagaliśmy na, w sumie trzech maszynach, za każdym razem to samo... >:(

ManganMan:
Ech... jedyne co mogę dalej robić to czytać newsy w zachomikowanym QR...

Nie dałoby rady wysłać kopii pocztą?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej