Eve Online > Wsparcie techniczne

Karty graficzne i zasilacze

<< < (8/11) > >>

[VIDE] Herezja:
Ja zachęcam do zakupu karty jaką obecnie posiadam (podałem ją w tym wątku wyżej i może dodam, że są 2 wersje tej karty - ja mam tą mocniejszą). Fakt jest ona sporo droższa niż tu opisana ale ... na długo mi starczy i zapewne z upływem czasu będzie porównywalna jakościowo jak tu wymieniana 8800 GTS z pamięcią 512.

semmac:
Dzisiaj wybieram się obejrzeć i może kupić: http://allegro.pl/gigabyte-geforce-8800gts-512mb-ddr3-od-1zl-bcm-i1223841598.html
:)

Wrócę jednak jeszcze do zasilaczy: mam tak jak pisałem Mode Com Feel 3 400 atx, zapytałem więc serwisantów co i jak... Chyba się chłopaki znają i powiedzieli, że jedynym problemem który może wyskoczyć gdyby zasilacz okazał się do bani to to, że karta graficzna nie ruszy i tyle. Nic się nie powinno spalić itd.

Może bardziej doświadczeni ustosunkują się do tego tekstu???

SokoleOko:
Znajdź specyfikację tej karty i zobacz ile ona ciągnie amperów po linii 12V, po czym sprawdź w specyfikacji zasilacza czy ten jest w stanie tyle dostarczyć. I to z zapasem,  a nie na styk.

Jeśli dobrze pamiętam, moja 8800GTX ciągnie 2x20A.

Dobry zasilacz po prostu się nie uruchomi. Taki może paść, pociągając za sobą płytę główną.

Orli1983:
400w modecoma to jak dla mnie za malo dla takiej karty która w stresie podejrzewam ze zje ok 200w. Dodatkowo z wiekiem zasilacze gorzej trzymają napięcia itp wiec szkoda ryzykować...

w tej cenie (160- 200) dostaniesz tez uzywanego radeona 4670 który zje prawie 3x mniej prądu ale i będzie ze 2x mniej wydajny- dobra opcja jeśli brak kasy na nowy zasilacz lub dba się o niski pobór energii ;]

semmac:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 10, 2010, 12:35:31 ---Znajdź specyfikację tej karty i zobacz ile ona ciągnie amperów po linii 12V, po czym sprawdź w specyfikacji zasilacza czy ten jest w stanie tyle dostarczyć. I to z zapasem,  a nie na styk.

Jeśli dobrze pamiętam, moja 8800GTX ciągnie 2x20A.

Dobry zasilacz po prostu się nie uruchomi. Taki może paść, pociągając za sobą płytę główną.

--- Koniec cytatu ---
Elektrykiem nie jestem, na tabliczce znamionowej pisze: 12v1 (14A) ,12v2 (16A)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej