Eve Online > Wsparcie techniczne

Karty graficzne i zasilacze

<< < (7/11) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: NeX w Wrzesień 09, 2010, 11:04:52 ---Co do używanych kart to po pobieżnym zerknięciu na Allegro możesz liczyć na 8800GTS i to jest jedyny sensowny model karty z odzysku w tej cenie:
http://allegro.pl/gainward-nvidia-geforce-8800gts-640mb-gddr3-100-ok-i1217844465.html

--- Koniec cytatu ---

Absolutnie trzymać się z daleka od tego faila. Kompletnie nieudana konstrukcja będąca efektem kastrowania 8800GTX, która szybko została zastąpiona przez 8800GT.

Eve oczywiście pociągnie, ale do niczego dzisiejszego nadawać się nie będzie.

semmac:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 09, 2010, 14:52:25 ---Absolutnie trzymać się z daleka od tego faila. Kompletnie nieudana konstrukcja będąca efektem kastrowania 8800GTX, która szybko została zastąpiona przez 8800GT.

Eve oczywiście pociągnie, ale do niczego dzisiejszego nadawać się nie będzie.

--- Koniec cytatu ---
Zdecydowana opinia - chyba jednak słuszna. A prawie zdecydowałem się zalicytować

Platfusek:

--- Cytat: NeX w Wrzesień 09, 2010, 11:04:52 ---Poniżej 200 zł jest na rynku nowych kart:

GeForce 9500 GT HDMI 512MB DDR2 PCI-E (zawsze lepsza od tej 64 bitówki, której tak nie lubi Platfusek)
--- Koniec cytatu ---
hoho faktycznie, i jeszcze wersja z pamięciami DDR2 która ma dużo niższe taktowanie.

Musisz zrozumieć że nowe nie znaczy dobre, a HDMI albo PCI-E nie oznacza ze karta jest warta swojej ceny ;)

--- Cytat: NeX w Wrzesień 09, 2010, 11:04:52 ---ZOTAC GeForce 220 GT Synergy Edition 512MB DDR2 PCI-E BOX - Cena: 208,00 zł
--- Koniec cytatu ---

Proponuje ci poszukać recek tych kart sprawdzić ile to ma potoków i jakie toto szybkie względem ceny.
Widac że nie miałeś żadnej z tych kart i po prostu w ciemno przeklejasz losowe karty z cennika któregoś sklepu ;)

--- Cytat: NeX w Wrzesień 09, 2010, 11:04:52 ---Co do używanych kart to po pobieżnym zerknięciu na Allegro możesz liczyć na 8800GTS i to jest jedyny sensowny model karty z odzysku w tej cenie:
http://allegro.pl/gainward-nvidia-geforce-8800gts-640mb-gddr3-100-ok-i1217844465.html

--- Koniec cytatu ---

Porazka. "Jedyny sensowny" 8800GTS? Kolego idź zmień temat bo wciskasz ludziom taką głupotę że aż żal.

Jeżeli ktoś ma wątpliwości - porównanie 8800GTS 512MB którą proponowałem na samym początku wątku kontra 8800GTS 640MB którą proponuje ten jegomość udający eksperta ;) (kolego naprawdę zrozum że dodatkowa pamięć nie znaczy że karta jest wydajniejsza). Pomijam że wersje 640MB były produkowane w naprawdę starym procesie technologicznym, do tego duży chałas i zużycie prądu.
http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

Rozpisuje się bo to popularny segment kart, i niestety łatwo o bubelka a nie każdy jest w temacie.

Mac Dercad:
8800GTS 640 to nie bubel - nie w porównaniu z czymkolwiek nowym za 200 PLN. Oczywiście 512 jest o wiele lepsza, jak widać na załączonym obrazku, jednak też te parę złotych droższa. Jeśli 512 z tego względu odpada, to 640 albo 320 wciąż pozostają o wiele lepszymi wyborami niż jakieś GF9500 czy 220.

NeX:
@Platfusek. Punktem odniesienia którego nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości jest cena, którą gotów jest zapłacić klient. Ja pozwoliłem sobie ją przekroczyć o 8zł, czy 25zł i jest to sposób w jaki podchodzi się w handlu do klienta. Ty bawisz się fanboya i ekscytujesz benchmarkiem, w którego i tak klient grać nie będzie.

Skoro chcesz wypaść lepiej to po prostu podaj sprzedawcę lepszej i tańszej, nowej karty niż wzmiankowany Zotac za 208zł, czy Sonic za 225zł. Jak Ci się uda to kolega skorzysta. Ja nie muszę udawać eksperta, bo po prostu jak jakiś jest mi potrzebny, to podpiszę z nim umowę. Benchmarkowy fanatyzm nie czyni jednak z nikogo eksperta nawet jeśli ma aspiracje na darmowego marketingowca. W handlu nikogo benchmaki nie obchodzą. Liczy się tylko czy gra X działa na sprzęcie Y i czy cena sprzętu Y nie jest większa od portfela klienta Z :)

Co do Allegro, to chyba nikt mający równo pod sufitem nie będzie wymagał abym udzielił gwarancji, że jakaś tam licytacja jest uczciwa, pewna etc. To ryzyko kupującego i odpowiedzialność sprzedawcy. Podałem pierwszy z brzegu przykład licytacji poniżej 200 złotych; wartych uwagi używek. Naprawdę masz żal, że za 300 czy 400 są lepsze? Wersji 512 na pierwszych trzech stronach zwyczajnie nie było. Sądzę, że można sobie te wszystkie strony Allegro i e Baya przewinąć i ewentualnie czekać. Nie czuję się zobowiązany, ale po prostu nie liczyłbym na atrakcyjniejszą ofertę.

Zaletą wszelkich pyskówek na forach jest to, że może ktoś rzeczywiście znajdzie jakąś atrakcję na wyprzedaży, ale jak na razie ani Platfusek ani nikt inny nie znalazł, więc pozostaje tak jak napisałem :P

GeForce 9500 GT HDMI 512MB DDR2 PCI-E Cena - poniżej 150 zł
ZOTAC GeForce 220 GT Synergy Edition 512MB DDR2 PCI-E BOX - Cena: 208,00 zł
Palit XpertVision GeForce GT 220 Sonic OC 512MB DDR3 PCI-E BOX - Cena: 225,00 zł
Używany 8800GTS do 200zł, można sobie szukać wydajniejszej wersji 512.

Alternatywnie SokioleOko może namawiać na dopłacenie stówy a nawet dwóch do używanej 8800GTX, bo ceny poważnych licytacji dobijąją do 400 zł  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej