Eve Online > Dyskusje ogólne
Konkurs CCP - zaprojektuj własny statek
Pol Kent:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 22, 2010, 14:38:07 ---Podobno robienie od zera nowego modelu zajmuje 6 miesięcy.
Niemniej, update samych tekstur nie powinien być aż tak trudny.
--- Koniec cytatu ---
Ani jedno ani drugie to nie jest problem. To tylko kwestia "chciejstwa" ze strony CCP. Myślicie, ze gdyby CCP skontaktowało się z Panem X czy Y np. z którymś z autorów prac na DevArcie i zagadało na temat udostępnienia softu czy czego tam trzeba żeby Pan zrobił model w 3D - tak jak trzeba do wykorzystania w EVE a CCP w zamian umieściło by ów model w grze dodatkowo dorzucając autora modelu do listy twórców gry + proponując jakąś gratyfikację w $$ czy innych Euro to nikt chętny by się nie znalazł ? Nie jeden chciałby móc do portfolio dopisać - moja praca jest wykorzystywane m.in w takim a takim projekcie, np. EVE. Tylko nie chce im się zupełnie dupy ruszyć. Albo jak ktoś to napisał wszyscy robią Incarnę czy inne WoD licząc, ze stamtąd będzie rzeka kasiory.
[VIDE] Herezja:
na moje oko te szumne popraweki nic nie zmienią co najwyżej powiększą i tak już spore problemy z lagiem (motyw chodzenia po stacjach)
A nam graczom w EVE nic nie da to, że konsolowcy będą mieli w co "popykać". I zapewne jak większość gier na te platformy pojawi się i chwile pobędzie (do następnej ciekawej strzelanki).
Khobba:
--- Cytat: Pol Kent w Październik 22, 2010, 12:19:08 ---Tia, jasne. Nie żaden niebanalny design tylko brak designu. Bo losowe połączenie n-brył to nie jest żaden design A jak Ci się EVE przed updatem grafiki bardziej podobało niż teraz to zapraszamy do WoW tam nadal jest grafika przed updatem, choć Cataclysm ma coś poprawić w tej materii. Nie chce flameować ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak słucham takich wypowiedzi. Wracaj grac w MUDy o ile wiesz co to jest. Tam grafika była jeszcze bardzie "przed upgadem" :P :P
--- Koniec cytatu ---
daj Pan spokój, nie wiem, wypij kawę albo weź relanium. Nie napisałem, że sama grafika przed update'm mi się podobała (choć owszem, na mój gust była ok, bo nie szukam w grach wodotrysków graficznych), tylko, że eve ma ciekawe modele. czy powstały przez przypadek, czy nie, mniejsza z tym, bo sa po prostu ciekawe. Nie chcę flejmować, ale proszę, poczytaj jakąś książkę o estetyce lub po prostu historii sztuki (Historia Piękna oraz Historia Brzydoty Eco są bardzo przystępne) zamiast pisać bzdury. Chyba, że jesteś jednym z tych facetów, którzy najbardziej ślinią się na widok statku Flash Gordona (o ile wiesz co to jest) lub innych przedmiotów/narządów w tym kształcie.
[VIDE] Herezja:
Khobba o coś takiego Ci chodziło ?
http://www.starships.com/SF-Gallery/source/flash_speeding_by.html
NeX:
Khobba mnie uprzedził odpowiadając Pol Kentowi i ma rację. Grafa classica była lepsza designersko.
Gra powinna oczywiście rozwijać się technicznie i dostosować do nowych kart, ale potrzeba jeszcze kogoś kto ma jednolitą i ciekawą wizję wykorzystania nowych możliwości nie psując starych osiągnięć.
Klasyczny desingn zwracał uwagę swoimi efektami i obiektami. Nieproszone zmiany w tychże efektach graficznych np vampiry i neuty, które nastąpiły po upgradzie, oraz nie lepsze zmiany na statkach Gallente sprawiają wrażenie, że przygotował je ktoś, kto po prostu w EVE nie gra. Samą rozdziałką tekstur i wielobokami grafy 3D się nie robi, a silnik EVE ma potencjał aby świetnie się prezentować bez żałosnego, konsolowego kamuflażu "Bloom".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej