Eve Online > Wsparcie techniczne
Komputer pod EVE
Pol Kent:
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 02, 2011, 00:35:50 ---Chłopaki trochę zaczynaja przeginac z wymaganiami, o mało przez to ze eve mi sie dziś freeznela nie spłonęły mi racarki i carrier, także jak ktoś robi dual boxa to ostrzegam ze może sie mocno zdziwić jak mu wszystki (w moim przypadku 3) klienty sie zfreezuja na jakaś minutę. Sprzęt mój do najnowszych nie należy bo to core2duo, 4gb ram i gtx260 768 mb vram ale bez jaj.
Ps jeśli ktoś ma pomysł jak zoptymalizowac działanie eve to będę wdzięczny za sugestie (tak antialiasing mam wyłączony) i ze obniżyć resa mogę tez wiem, ale przed tym patchem co avatary wprowadził działało.
--- Koniec cytatu ---
Buhahhahahaha.....sorry Dark ale śmiesznie brzmi żalenie się, że Ci komp "nie wyrabia" raptem z 3 klientami ;D No co to CCP sobie myśli ;D
Czy jak grasz w jakieś tam CODy, WoWy etc.. to też masz 3 klienty odpalone na raz i tez płaczesz ?
Może odpal jednego klienta a problem zniknie ?
A jak nie to może core2duo -> Quada, 4GB RAM -> 8/16GB, grafę na SLI i bez jaj będzie działać. ;D ;D
Co za ludzie !!! >:(
Kara Mon:
A co tu sie zalic ? 2 miesiace temu dzialalo bez problemu , teraz bez zadnej rewolucji graficznej czy w silniku gry zuzycie procka wzroslo o solidna ilosc procent. Takie sa fakty :P
Pol Kent:
--- Cytat: Kara Mon w Luty 02, 2011, 09:12:37 ---A co tu sie zalic ? 2 miesiace temu dzialalo bez problemu , teraz bez zadnej rewolucji graficznej czy w silniku gry zuzycie procka wzroslo o solidna ilosc procent. Takie sa fakty :P
--- Koniec cytatu ---
Kara, nie chcę za bardzo offtopować ale...2 miesiące temu jak piszesz to było przed głównym patchem/add-onem Incursion. Czy i co CCP sobie tam w kodzie zmieniło/musiało zmienić to zakładam jednak że nie wiesz. Co więcej niż przed Incursion musi być "mielone" przez procek w związku z tym tez zakładam że nie wiesz. Więc po co piszesz, że "żadnej rewolucji nie było" ? widziałeś kody źródłowe ? Czy omawiali z tobą co i jak teraz funkcjonuje w EVE ? Oczywiście możemy tez założyć, że dali ciała i jakiś następny patchyk zdejmie Ci te 5 czy 10% zużycia procka które tak Cię martwią.
Takie są fakty :P
SokoleOko:
--- Cytat: Kara Mon w Luty 02, 2011, 09:12:37 ---2 miesiace temu dzialalo bez problemu , teraz bez zadnej rewolucji graficznej czy w silniku gry zuzycie procka wzroslo o solidna ilosc procent. Takie sa fakty :P
--- Koniec cytatu ---
Co za bzdura - a widziałeś jak zmieniły się dostępne opcje graficzne? Dodano bardzo dużo i na maks detalach gra wygląda o wiele lepiej. Do pełni szczęścia przydałby się update tekstu na shipach.
A co do głównego tematu - stwierdzenie "komputer pod Eve" to błąd w założeniu. Składa się zawsze najmocniejszy na jaki nas w danym momencie stać, bo dzięki temu taki setup starczy na dłużej. Wymagania rosną z dodatku na dodatek, więc składanie "komputera pod Eve, wersja luty 2011" przypomina precyzyjne dopasowywanie nogawek spodni pięciolatkowi.
Doom:
Tylko widzisz o czymś takim jak znacząco zauważalny wzrost obciążenia procka mogliby poinformować a tego nie zrobili, efekt gra na multi box działa znacznie gorzej, ma tendencje do frezowania w stylu jaki przed tym pachem był zarezorwowany dla złomow typu PIII, 0,5gb ram (na tym zmieniałem skille od czasu do czasu i miałem dokładnie takie freez jak Dark opisał tyle że na jednym kliencie), a nie bardzo wiadomo dlaczego tak jest bo gra na singlu ani lepiej nie wyglada (jakoś nie widze róznicy w wygladzie gry przed i po aktywacji tych nowych opcji) ani nie jest wydajniejsza, lagi w lag festach tez raczej takie same
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej