Eve Online > Wsparcie techniczne
Komputer pod EVE
Trefnis:
a ja powiem cos zupelnie innego
zwykly komp z grafa 4850 i prockiem odpowiadajacym mojemu c2d 2,5ghz wystarczy (u mnie all na max idzie na 2 konta) do tego 4gb ram i jakis dysk
a cala nadwyzke wydaj na 2 moniorki 24" z full hd
lepszymi bebechami eve nie poprawisz, a na 24" w max rozdzialce to ona wyglada duzo lepiej niz na jakis marnych 21" :)
taka dobra sprawdzona rada
SokoleOko:
Fakt faktem, że nie ma czegoś takiego jak "zbyt duży monitor do Eve"
ThakRa:
Tyle że ja nie kupuję komputera specjalnie pod EVE. Mój stary blaszak jest już na tyle stary że od 1-2 lat nie jestem w stanie nawet włączyć żadnej nowej gry, a te które się uda to działają tak że płakać się chce. To ma być ogólnie komputer domowy - pograć, wysłać maila, porobić coś w photoshopie, pooglądać filmy itp - i zakładam że posłuży mi z 5 lat. A że eve będzie ładniejsze na 24" - jakoś mnie nie przekonuje. Dotąd grałem ze wszystkimi detalami wyłączonymi lub na low i nie przeszkadzało mi to.
NeX:
--- Cytat: Thak'Ra w Wrzesień 15, 2010, 14:40:29 ---To jeszcze jedno pytanko i sorka że tak zawracam głowę. Nigdzie nie mogę znaleźć sklepu żeby była GA-MA770T-UD3P - wszędzie wyprzedane - oraz reszta sprzętu, a wolę wszystko kupić w jednym miejscu.
W takim wypadku którą byś polecił: MSI 770-G45 czy GA-MA770T-UD3 (bez "P"). Ta pierwsza wychodzi taniej.
--- Koniec cytatu ---
Gigaabyte bez podwójnego zasilania traci swój główny atut dzięki któremu była najlepsza, czyli perfekcyjny i bezpieczny OC procesorów - szczególnie czterordzeniowych.
Jakoścowo obie płyty z sekcja 4 + 1 są podobne i obie dobre. Płyta MSI ma dwa sloty PCI-E x16. Może będziesz miał dwie karty na zbyciu kiedyś :)
Ravenscar:
Siema.
Widzę, że wątek stary ale minęło kilka miesięcy i wymagania gry też sie zmieniły od 2008 roku. Kiedyś wystarczał marny laptop, a teraz nowe ficzersy ;) wyciskają chyba wszystkie soki z mojego sprzętu (ledwie na medium bez ulepszeń graficznych).
Ale przechodząc do sedna sęku. Kupiłem właśnie 23" FullHD monitor i mam jakieś 3K złotych na nową paczkę PC. Cobyście teraz polecili żyby gra chodziła na max detalach ze wszystkimi bajerami w 1080p? Co więcej mam możliwość zabawy na dwóch monitorach (został stary 17"). Heh moge mieć takie małe centrum dowodzenia ;) Jaka platformę wybrać? INTEL czy AMD? Geforce czy Radeon? Dodam że komp będzie służył tylko rozwrywkowo. Gry (przede wszystkim EVE) internet i ewentualnie filmy HD
Będę wdzięczny za uwagi
o7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej