Eve Online > Incursions

Zapowiedź nowego dodatku - dyskusja

<< < (34/57) > >>

sc0rp:
@Kara Mon a ty zacznij czytac posty :P

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 14, 2010, 12:33:43 ---@Orli1983 owszem post gma tak jak byl smieszny tak samo byl głupi. Takiech rzeczy nie ma potrzeby testowac wystarczy miec mozg, skoro cos jest cap stable na 32-60% to jak dostanie w "ryj" takim penalty przestanie byc wiec fit straci racje bytu, czy jest fit ktory bedzie mial racje bytu jesli nie to albo ammo albo ship laduja w rafinerii, problem w tym ze dotyczy to kazdego missile boata w mniejszym lub wiekszym stopniu, a po za nielicznymi srednio udanymi eksperymentami w postaci np. eagle, czy podobno udanym (ja tam sie nie przekonalem) Rokhem to caldari NIE dysponuje efektywnymi shipami ktore NIE sa missile boatami.

--- Koniec cytatu ---

Kara Mon:
Ale do diabla to test serwer, nikt nie mowi ze to co tam to bedzie na TQ i nikt nie mowi ze to samo co na TQ bedzie na SISi.

Tak wogole sprawdzil ktos czy naprawde jest to penalty czy troll byl wyjatkowo udany? Ja niestety sisi odpalic nie moge bo akurat u mnie zadzialal pewien feature ktory nie pozwala uruchomic sisi  :P  , z opowiesci pewnych ludzi wynika ze na cynabalu jest wszystko ok.

sc0rp:

--- Cytat: Kara Mon w Październik 14, 2010, 16:14:52 ---Ale do diabla to test serwer, nikt nie mowi ze to co tam to bedzie na TQ i nikt nie mowi ze to samo co na TQ bedzie na SISi.

--- Koniec cytatu ---

Lepiej krzyczec, tupac i plakac za wczasu niz pozniej zebrac oto aby zrobili rollback ;)

--- Cytuj ---Tak wogole sprawdzil ktos czy naprawde jest to penalty czy troll byl wyjatkowo udany?

--- Koniec cytatu ---

Ja dzis bede robil 3cie podejscie

naye666:
A to ciekawe co mowisz z tym sisi. Nie wiem czy wiesz ale zawsze jak wychodzi nowy expansion do tq to robiac lustrzana kopie folderu i wpisujac adres ip sisi nie zaciaga wtedy zadnych dodatkow. No ale ja wiem, ze Twoje zrodla sa niezawodne i sisi nie ma nic wspolnego z TQ... Szkoda tylko ze to wizja przyszlego patcha wrzucona do testow na sisi w wersji beta dajmy na to a wtym czasie dopieszczana przez devow, przed wrzutem na tq.

Jonas:
Nie wiem skąd czerpiesz swoją wiedzę, ale na SISI nie da się zalogować bez ściągnięcia aktualnego buildu jaki na SISI obowiązuje. To, że skopiowałeś cały TQ do innego katalogu i IP zmieniłeś do połączenia nie ma nic wspólnego z faktem, że na serwerze SISI działa inny build wymagający aktualizacji klienta. Sytuacja, którą opisałeś wynika z tego, że zaraz po wejściu dużego patcha na TQ oba serwery czyli live i testowy jadą chwilowo na tym samym buildzie. Ale takiej sytuacji obecnie nie mamy.
Więc fakt pozostaje faktem, SISI jest serwerem testowym i wiele z elementów, które się tam pojawiają nigdy na TQ nie trafi lub trafią w odmienionej postaci. Faktem jest jednak również to, że część ze zmian wprowadzanych na SISI trafia właśnie na TQ w formie nie takiej jakiej oczekiwaliby gracze. Stąd obawa ludzi, że zmiany dotyczące ammo t2 wprowadzone do testów i balansowania na SISI mogą nie być zbyt dobrze widziane na TQ. Stąd podnosi się larmo, a devsi uspokajają. Niestety kolejnym faktem jest to, że niektóre "nielubiane" zmiany trafiają na TQ tak czy siak mimo negatywnych opinii community. To się nazywa nerf. Czy aktualnie czeka nas nerf ammo t2? Możliwe, ale pewność uzyskamy dopiero po wejściu na TQ po patchu i bezpośrednim sprawdzeniu co i jak zostało zmienione.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej