Eve Online > Incursions
Zapowiedź nowego dodatku - dyskusja
GlassCutter:
Jeśli chce się mieć cap stable to przykro mi. Jeśli robię misje to latam maelem, który nie ma stabilnego capa i naprawdę nie wiem po co miałby go mieć stable (starcza go na jakieś 1:30). Z działami dochodzi problem trackingu i zasięgu, czego nie mają rakiety.. przestańcie płakać, ot po prostu trzeba będzie robić coś więcej niż wciskać f1.
Doom:
Albi na nighthawku widać to jeszcze bardziej, na tengu również. fity opieraja sie o to samo: purgery + spr + aktywne hardy + fury do zrównoważenia strat w dps z racji małej lub żadnej ilosci bcu. Drake płaci za swój tank gównianym jak na poziom bc dps. Jest cos za coś. A bs w zamian za swój "gorszy" tank zmiela takiego dreja swoim dps, zanim o poważnie zagrozi im (jesli zagrozi)
edit dla pana spod znaku białego orła
Latał ty kiedy missile boatem? nie to polataj i pogadamy. Działa maja swoje wady i minusy. KAŻDE działa. Podobnie rzecz ma się z rakietami. Działem na ten przykład jak Ci podejdzie traversal i zasięg zdmuchniesz frejkę za 30k (te najtwardsze nie będące specjalmi itp) na strzał, z rakiet czy ona orbituje czy jest na granicy zasięgu walisz ich tyle samo, albo i więcej jak jest daleko. Takich "drobnych i nic nie zanczących" różnic jest sporo więcej. Druga spraw to tak jak pisałem dla albiego za tank płacisz dps. Bez fury nie ruszysz najtwardszych bs, albo bedziesz je bił na 50 salw. Argument o tanku maela wsadź sobie pan w rufe, zafituj na xl booster tempesta i patrz jak fajny masz tank bez bonusu za skil do shipa (bo tak mają raveny za wyjątkiem golema)
sc0rp:
--- Cytat: GlassCutter w Październik 14, 2010, 14:43:09 ---Jeśli chce się mieć cap stable to przykro mi. Jeśli robię misje to latam maelem, który nie ma stabilnego capa i naprawdę nie wiem po co miałby go mieć stable (starcza go na jakieś 1:30). Z działami dochodzi problem trackingu i zasięgu, czego nie mają rakiety.. przestańcie płakać, ot po prostu trzeba będzie robić coś więcej niż wciskać f1.
--- Koniec cytatu ---
Yay straszne no popatrz a moj cymbal (tak tak raciarka alt jeszcze nie umie latac CSem, a na machariela trzeba galenciakowe BSy podskilowac) mimo tych kar o ktorych piszesz trafia we wszystko od frytek (ktore one-shotuje lacznie z tymi co maja bounty po 30k) po BSy. Wiec o jakim ty penalty mowisz? Moze pora abys skille wspomagajace do gunnery wyskillowal na all5, a pozniej plakal na penalty?
--- Cytat: SokoleOko w Październik 14, 2010, 14:39:41 ---Nerfienie Drake'ów poprzez nerfienie ammo jest jak... jak leczenie bólu głowy upuszczeniem cegły na stopę.
--- Koniec cytatu ---
this. A dodajmy ze drake army lata na infinity capie (lagfest) wiec na pvp to raczej zmiana bedzie polowiczna, conajwyzej dotknie ludzi roamujacych w kilku(nastu) - a prawdziwe drejk bloby to obejdzie.
@Doom mala korekta passive tengu opiera sie tylko na buforze, hardach, oraz AB i wlasnie z powodu AB cap bedzie na granicy stable* - co jest delikatnie mowiac absurdem.
* - nie ufam na tyle swoim umiejetnosciom w excelu, aby to stwierdzic jednoznacznie.
Excel mi mowi, że Tengu z subsystemem do regenu capa, drutem 5% do wielkosci capa (nie mylic z 5% regen) i na all5 ma dzis regen na poziomie 17cap/s w peaku, jesli penalty bedzie na poziomiomie 42% (7% x 6 launcherow) regen w peaku bedzie na poziomie 9,6cap/s. Zuzycie capa przy wlaczonym invu (t2), 2x ress (photon i ballistic) hardenery, target painter (ml4) i ab (t2) jest na poziomie 11,3 cap/s.
ghavir:
--- Cytat: GlassCutter w Październik 14, 2010, 14:32:31 ---http://eve-kill.net/?a=top20 <- tabelka ships mówi sama za siebie. Jeśli wejdzie ten nerf to bardzo dobrze. A poza pvp może wreszcie empire zacznie latać czymś innym niż przegiętymi drejkami i łejwenami.
--- Koniec cytatu ---
zwroc uwage, ze oprocz drejka (co prawda na pierwszym miejscu) jedynym statkiem caldari w tym rankingu jest manticore. Czyli jesli jeden statek jest "przegiety" (a wcale nie jest) nalezy znerfowac wszystkie missle boaty?
Kara Mon:
--- Cytat: Kara Mon w Październik 13, 2010, 19:11:40 ---Odpowiedz jednego z ludzi CCP na temat penlaty do capacitora w t2 rakietach (tez jest takie cos w linku podanym wyzej gdzie i cynabal ma nerfa)
relax folks, it's a test server and like we reported previously with other issues, there is lots of funky stuff going on right now due to us switching static branches and the updates to that static are messed up. Stuff that was previously deleted has been re-added all over the place so you will no doubt see lots of strange things for a while before the fix is applied.
--- Koniec cytatu ---
skonczcie marudzic juz :p
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1388048
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej