Forum Gry > Inne gry

Dust 514

<< < (2/80) > >>

Gromor:
MasaHuku co do FPS'ów na konsolach to powiem ci że może nigdy nie będą miały tak profesjonalnych graczy jak CS 1.6 ale nie można też powiedzieć by się nie nadawały do gry. Killzone 2, Call of Duty Modern Warfare 2, Battlefield Bad Company 2 biją rekordy na konsolach.

Co do Hi-sec, to znalazłem takie info że równolegle do zdobywania przez graczy planet będą też "NPC faction warfare". Nie wiem co to dokładnie będzie oznaczać w praktyce, ale wygląda mi to na walki minimum w low-sec, a może też jakieś "misje sabotażowe" w Hi-sec.

A jeśli chodzi o to że "po co mieli by szarzy gracze walczyć o jakieś tam planety dla XXXXX sojuszu" to powiem tak że na pierwszy rzut oka wydaja się to tak jak powiedziałeś Masa, ale spójrzmy na to z innej strony. Po pierwsze, gracze FPS czy to na PC czy na konsolach grają w te gry tylko co najwyżej by zdobyć więcej broni i strzelić parę headshot'ów. Taka otoczka że robi się jednak coś dla większej sprawy działa tylko na plus. Oczywiście, nie do wszystkich to przemawia, ale czy EVE na początku była tworem masowym, dla byle dzieci po Tibi? Na coś takiego samego wygląda mi właśnie Dust, że z czasem ma powstać w okół niego społeczność graczy podobna do tej z EVE. Czyli ludzi powiedzmy "dorosłych" potrafiących się zgrać z innymi i wspólnie się bawić. EVE nie jest dla wszystkich, Dust chyba też taki nie będzie, ale uważam że pomimo wszystkich wpadek, CCP ma potencjał robienia gier które nie będą przyciągały do siebie graczy ładną grafiką i kampanią reklamową, ale światem przez nich stworzoną i społecznością graczy tej gry. Żyjemy w czasach gdy gry robi się dla mas, Dust wydaje mi się grą dla nielicznych.

Pożyjemy zobaczymy, jeśli CCP dobrze to rozegra i stworzy odpowiednie mechanizmy aby ci "Space Marines" poczuli się częścią świata wraz z graczami EVE to naprawdę nie widzę powodu dla którego miało by to nie wypalić. Może nie pobije on rekordów sprzedaży w pierwszym tygodniu, ale na dłuższą metę, może odnieść sukces taki sam jak EVE.

P.S. Może Dust będzie impulsem zmuszającym CCP do zmodyfikowania mechanizmów zdobywania systemów w 0.0 na coś bardziej dynamicznego aby zapewnić piechocie zabawę. Więcej wojen? xD

Ellaine:
Konsole w Polsce sa raczej niszowe ale w takich Stanach sa bardzo popularne. Jest tez mnostwo ludzi ktorzy uwazaja ze do gier sa konsole, do pracy sa PCty i tyle. To spory rynek.

mysle z Dust sprzeda sie raczej slabo, ale to chyba nie jest wielki problem. Eve tez sprzedaje sie slabo, 300 tys to pylek wobec jakiegos warcrafta czy linage. Ale sie trzyma. Z Dustem bedzie podobnie (w wersji optymistycznej bo w pesymistycznej zdechnie).

[NF] Masa Huku:
@Gromor:
Battlefield i Medal of Honor to marka sama w sobie, i jasnym jest że ukazując się na konsole muszą odnieść sukces [statystyki i tak przemawiają za pc (jestem fanem serii battlefield, I szczerze mówiąc bc2 poprzez swój konsolowy gameplay zupełnie mi nie siadł w bf2 zagrywałem się przez 2 lata, bc2 zbrzydł po 2 miechach i wracam do niego sporadycznie, nadzieja w bf3)]. Tak jak mówisz Dust musi zdobyć graczy swoim klimatem, bo inaczej umrze śmiercią naturalną. Nie robiąc wersji PC odcinają się od tych 300k graczy grających w EVE (zakładam że ułamek z nich posiada konsole) a sądzę że gruba większość kupiłaby tą gre (uważam że gra byłaby znacznie ciekawszka gdyby w rozgrywkę zaangażowane były sojusze od dawna zwalczające się w grze, próbujące się teraz wymordować na powierzchni planety :D). Dodatkowo inni użytkownicy blaszaków którzy wciągnięci klimatem i ogólną otoczką gry mogliby zacząć grać w Evke. Jeżeli im to nie wypali i będą próbowali ratować się wersją PC to i tak kiszka bo gra z założenia jest na konsole i pozostanie ten jakże nieznośny (dla mnie) konsolowy charakter rozgrywki.

No ale decyzje zapadły, teraz pozostaje albo kupić konsole albo biernie przyglądać się zabawie kilka tysięcy kilometrów pod naszymi statkami i mieć nadzieję że jak wrócimy włączyć nowy cykl to będzie jeszcze co włączać :)

sc0rp:

--- Cytat: Gromor w Sierpień 27, 2010, 09:16:08 ---P.S. Może Dust będzie impulsem zmuszającym CCP do zmodyfikowania mechanizmów zdobywania systemów w 0.0 na coś bardziej dynamicznego aby zapewnić piechocie zabawę. Więcej wojen? xD

--- Koniec cytatu ---

jeszcze bardziej dynamicznego? Czy ty widzisz jak mordowany jest atlas w jakim tempie?

Imo jesli przeniosa do dusta cala ekonomie, death penalty do dust z eve - to bedzie to hit i sie sprzeda takim ludziom co kupili eve - mysle ze moglbym kupic konsole jesli dust bedzie "eve w swiecie fpsow"

Auenarel:

--- Cytat: MasaHuku w Sierpień 27, 2010, 10:35:25 ---Nie robiąc wersji PC odcinają się od tych 300k graczy grających w EVE (zakładam że ułamek z nich posiada konsole)

--- Koniec cytatu ---

moze w polsce ;] Na zachodzie konsole sa najpopularniejsza platforma do grania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej