Forum Gry > Inne gry
Dust 514
MGGG:
--- Cytat: Azradiel w Maj 09, 2013, 14:16:05 ---Tylko CCP musi naprawić spawn bitew FW bo coś to szwankuje obecnie.
--- Koniec cytatu ---
tzn? co sie dzieje nie tak?
Azradiel:
--- Cytat: MGGG w Maj 09, 2013, 14:32:27 ---tzn? co sie dzieje nie tak?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co gdzieś czytałem, nie znajdę teraz źródła, jest/był jakiś problem z mechanizmem który tworzy te bitwy fakcyjne. W zakładce Mercenary w zasadzie non-stop powinien być kontrakt na FW; niestety obecnie ciężko jest trafić/dostać się na bitwę, a zakładka Mercenry jest zwykle pusta :(
Filip Bonn:
--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 10:20:18 ---Gram w Betę odkąd pojawiła się w Plusie i NIGDY nie miałem zwiechy konsoli.
--- Koniec cytatu ---
To zazdroszczę. Może ja mam coś nie tak z konsolką ale... przez 3 lata [dopóki nie zacząłem grać w Dust] miałem może ze 2x zwiechę.
Nosum Hseebnrido:
--- Cytat: Starhawk w Maj 09, 2013, 10:20:18 ---Gram w Betę odkąd pojawiła się w Plusie i NIGDY nie miałem zwiechy konsoli. Mnie natomiast drażni zacinanie się na obiektach. Nawet podczas wchodzenia po schodach zdarza się, że ludek się "zatnie" - nie mogę ruszyć się w żadnym kierunku, muszę podskoczyć. Dopiero wtedy się "odblokuje". Strasznie to denerwujące, wcześniej tego nie było.
Jeszcze coś - nie warto inwestować SP ani ISKów w pojazdy, jakiekolwiek. Kosztują fortunę, kupę SPków do skilli, a traci się je szybciej niż 50 razy tańsze klony. Podstawowa, darmowa Onikuma do szybkiego przemieszczania się i tyle. Zainwestowanie w czołgi było wielkim błędem. Nigdy więcej.
Poza tym patch jak najbardziej na plus - gra wygląda i działa o wiele lepiej i szybciej.
--- Koniec cytatu ---
Wczoraj jadac ulica LAV'ikiem przywalilem w ściane. W innym miejscu mój LAV sie zatrzymal - idealnie, bez żadnego zwalniania, wytrącania prędkości, nic - w jednej chwili zasówam na pełnym gazie, w drugiej stoje w miejscu.
Co do czołgów to całkowicie popieram, w poprzednim buildzie jeżdziłem czołgami w tym nie zamierzam skillować prot'ek. Nie warto. Poza tym bonusy jakie dają skille są zwalone np. "Vehicle Shield Boosting System" - jak nazwa wskazuje dodaje 3%rechargu shielda i odblokowuje boostery, natomiast jego kuzyn "Vehicle Shield Recharge" dodaje 1% do rechargu shielda i odblokowuje rechargery.
W innych przypadkach dyskrypcje skilli są błędne, więc ludzie którzy je skillowali wpakowali swoje ciężko zarobione sp'ki w coś bezużytecznego.
Żeby wyskillować HAV, najpierw trzeba wyskillować na 4 poziom LAV, ale żeby wyskillować Large działka wystarczy tylko mieć Turret Operation na 3 lvl.
Najlepsze w tym wszystkim jest to że dzis rozwaliłem siedem czołgów w jednym meczu Snajperską Sicą(adv. raillgun) - 3x Madr, 1x Gunl, 3x Soma.
--- Cytat: Azradiel w Maj 09, 2013, 13:30:08 ---Postanowiłem spróbować swoich sił z blogowaniem:
http://dust514pl.blogspot.com/
Zachęcam do śledzenia jak mi idzie :P
Co do integracji:
- jesteśmy jak by na tym samym serwerze, korporacje, postacie itp są jedne i muszą być unikatowe
- wspólne chaty, maile itp
- kasę można przesłać do korpa i chyba - nie jestem pewien - będzie można płacić tymi iskami za Planetary Conquest
- wspomniane wyżej planetary conques - rusza 14 maja - w oficjalną premierę gry - posiadanie dystryktów ma dawać bonusy do PI dla całego sojuszu - nie wiem tylko jakie
- faction warfare - rozgrywamy bitwy które wpływają na to która frakcja w jakim stopniu włada planetą - można to chyba zobaczyć też z poziomu EVE; wydaje mi się, że podobnie do PC będzie to miało wpływ na PI - ale tu nie jestem pewien.
- orbital strike - możliwość wezwania wsparcia z orbity - działa to, że wyznaczasz statkom cel i one walą w wyznaczony przez Ciebie punkt
- przesyłanie kasy, przedmiotów, produkcja itp - nie ma tego obecnie, ale wiemy, że będzie; wnioskując z tego co widzieliśmy na fanfest to zakładam, że tak naprawdę mają taką funkcjonalność już gotową ale z rożnych względów nie jest uruchomiona i będzie wprowadzane stopniowo - np po to, żeby nie zepsuć ekonomi.
Już na obecnym mocno ograniczonym etapie trochę tego jest moim zdaniem, a ma być dużo więcej ...
--- Koniec cytatu ---
Dev Blog na temat PC i bonusów od dystryktu: http://dust514.com/news/blog/2013/04/an-update-dev-blog-for-planetary-conquest/ (w skrócie: bonusy do produkcji dreadów w 0.0 zostaną skopiowane na POSy wokół planet). Powodzenia z blogiem ;)
--- Cytat: mapryl w Maj 09, 2013, 21:44:37 ---To zazdroszczę. Może ja mam coś nie tak z konsolką ale... przez 3 lata [dopóki nie zacząłem grać w Dust] miałem może ze 2x zwiechę.
--- Koniec cytatu ---
Mi się już 2 razy zwiesiła w tym bulidzie. Rok temu przeważnie zwieszała się 2 razy na godzine gry, więc zdążyłem przywyknąć :P
Isengrim:
--- Cytuj ---bonósów
--- Koniec cytatu ---
Moje oczy..
krwawią
...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej