Śmietnisko > Off Topic

Test poglądów politycznych

<< < (2/8) > >>

lukez1:
Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 60
więcej od 82.4% uczestników testu
Tradycjonalizm:34
więcej od 77.3% uczestników testu
Wolności obywatelskie:66
więcej od 95.8% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatywny liberalizm
Konserwatywny liberalizm jest ideologią łączącą wolnorynkowe podejście do zagadnień gospodarczych oraz konserwatyzm w kwestiach obyczajowych. Konserwatywni liberałowie są typową prawicą, często jednak opowiadają się przeciwko wiązaniu państwa z Kościołem. Przedstawiciele tej doktryny sprzeciwiają się wszelkim przejawom socjalizmu i etatyzmu, są zwolennikami własności prywatnej środków produkcji.
Partie posiadające frakcje konserwatywno-liberalne: Unia Polityki Realnej, Prawica Rzeczpospolitej, Platforma Obywatelska

Tloluvin:

--- Cytat: lukez1 w Sierpień 25, 2010, 15:22:48 ---Partie posiadające frakcje konserwatywno-liberalne: Platforma Obywatelska

--- Koniec cytatu ---

:o
Od kiedy?
Ewentualnie do kiedy  ;)

Khobba:

--- Cytat: Tloluvin w Sierpień 25, 2010, 15:12:53 ---
A dla mnie liberalna lewica to cos takiego jak zonaty kawaler  ;D

--- Koniec cytatu ---
Primo, robiliśmy różne testy, ja zrobiłem ten Gregoriusowy.
Secundo, poglądy ekonomiczne nie muszą iść w parze z kulturowymi/społecznymi/obyczajowymi/whatever

Mogę być przeciwnikiem interwencjonizmu w gospodarce, a jednocześnie być za rozdziałem kościoła od państwa, legalizacją miękkich narkotyków, czy prawem do aborcji dla kobiet? Odwrotnie też może być: pełen socjalizm z dopłatami dla wszystkiego, zasiłkami, fabryki w rękach ludu pracującego, a jak dwóch panów chce publicznie uprawiać miłość francuską na przystanku autobusowym, to też trzeba im pozwolić, bo jesteśmy liberalni w sferze obyczajowej.

tl;dr:korwinoidy nie mają monopolu na nazywanie siebie liberałami.

SokoleOko:

--- Cytat: Tloluvin w Sierpień 25, 2010, 15:26:05 --- :o
Od kiedy?
Ewentualnie do kiedy  ;)

--- Koniec cytatu ---

Palikot vs. Gowin.

Gizmo79:
Wolność gospodarcza: 2
więcej od 29.8% uczestników testu

Tradycjonalizm:-39
więcej od 6.3% uczestników testu

Wolności obywatelskie:43