Śmietnisko > Off Topic

Test poglądów politycznych

<< < (3/8) > >>

Stary Pierdola:
The Political Compass
Economic Left/Right: -1.38
Social Libertarian/Authoritarian: -5.69

Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 20
więcej od 45.5% uczestników testu
Tradycjonalizm:-21
więcej od 15.4% uczestników testu
Wolności obywatelskie:20
więcej od 50.4% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm

Liberalizm to ideologia, odwołująca się do indywidualizmu. Głosi ona wolność jako wartość najwyższą, stawia prawa jednostki powyżej praw wspólnoty. Poglądy liberalne są często uważane za najbardziej tolerancyjne wobec poglądów i czynów innych ludzi. Współcześni europejscy liberałowie opowiadają się przede wszystkim za rozszerzeniem swobód obywatelskich oraz zmniejszeniem (lecz nie likwidacją) ingerencji państwa w rynek.

Gregorius:
Gregorek PL

--- Cytat: Khobba w Sierpień 25, 2010, 15:36:11 ---Primo, robiliśmy różne testy, ja zrobiłem ten Gregoriusowy.

--- Koniec cytatu ---

Ekhm.... :o

A co do testu - tan po inglish taki.. dziwny ;)
Polishowy zrobiłem i się zastanawiam :D

Wolność gospodarcza: 59
więcej od 81.8% uczestników testu
Tradycjonalizm:14
więcej od 54.8% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Minarchizm

Minarchizm jest ideologią demokratyczną, uważaną za pośrednią między liberalizmem a anarchokapitalizmem. Minarchiści nie negują potrzeby istnienia państwa, czym różnią się od anarchistów, przy czym głoszą istnienie "państwa minimalnego". W opinii minarchistów, państwo powinno być "stróżem nocnym" i odpowiadać za dyplomację, wojsko, policję i administrację. Nie powinno zaś mieszać się w gospodarkę.
Partie posiadające frakcje minarchistyczne: Unia Polityki Realnej

I jakoś w RL niebardzo widzę możliwość na wprowadzenie czegoś takiego ^_^

amra:
Wolność gospodarcza: 74
więcej od 88.7% uczestników testu
Tradycjonalizm:-10
więcej od 24.5% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Minarchizm - pewnie dlatego, ze zaznaczylem kastracje dla pedofili ;)

No to popatrzmy, mamy samych liberalow lub psedudo liberalow wynika z testu, a nie idze w kraju przeprowadzic jedenj ustawy liberalnej bo nie ma poparcia spolecznego, cos nie tak jest z tym testem :), albo wy nie mieszkacie w Polsce :D

Xarthias:
Najbliższa Ci ideologia to: Faszyzm
Faszyzm jest to totalitarny ustrój, istniejący w latach 1921-1943 we Włoszech. Zakłada on centralizację władzy, władzę dyktatorską, militaryzm, walkę z innymi ideologiami, system monopartyjny, niechęć w gospodarce zarówo do komunizmu, jak i gospodarki liberalnej. Faszyzm włoski nie był wedle założeń ustrojem rasistowskim - skrajne elementy pojawiły się w nim dopiero pod wpływem III Rzeszy. Najbardziej znanym przedstawicielem faszyzmu jest duce Włoch, Benito Mussolini.
Cytat:Państwo faszystowskie, najwyższa i najpotężniejsza forma osobowości, jest siłą, ale siłą duchową - Benito Mussolini
Lol :D

W tym drugim wyszedł mi mocno lewicowy lekki libertyn (wynik zbliżony do Nelsona Mandeli) :P

Do dupy te testy :)

Tloluvin:

--- Cytat: Khobba w Sierpień 25, 2010, 15:36:11 ---Primo, robiliśmy różne testy, ja zrobiłem ten Gregoriusowy
--- Koniec cytatu ---
co to ma do rzeczy? Mowilem o okresleniu lewica, a nie o tescie

--- Cytat: Khobba w Sierpień 25, 2010, 15:36:11 ---Secundo, poglądy ekonomiczne nie muszą iść w parze z kulturowymi/społecznymi/obyczajowymi/whatever
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, ze w ten sposob probujesz pokazac dlaczego okreslenie prawica/lewica w odniesieniu do partii politycznych nic nie znaczy?

--- Cytat: Khobba w Sierpień 25, 2010, 15:36:11 ---tl;dr:korwinoidy nie mają monopolu na nazywanie siebie liberałami.

--- Koniec cytatu ---
W pelni zgoda Kazdy moze nazwac sie liberalem podobnie jak np papiezem Tyle ze podobnie jak nazwanie sie papiezem z nikogo nie zrobi papieza tak nazwanie sie liberalem nie zrobi z nikogo liberala

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 25, 2010, 15:36:48 ---Palikot vs. Gowin.

--- Koniec cytatu ---

hehehe
co za poczucie humoru

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej