Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Pure Blind

<< < (14/18) > >>

Anna Nietrzeba:

--- Cytat: Yogos w Sierpień 31, 2010, 12:30:51 ---I tu granica jest bardzo niewyraźna pomiędzy tymi którzy są petami a głównymi członkami powerbloku.
Dość sensownym rozgraniczeniem jest czy dany sojusz jest w stanie obronić/zaatakować jakis system. Sprowadzając to do wymiernych rzeczy - czy ma cap flote i jaja żeby postawić ją na gridzie.
Większość sojuszy NC nie ma cap floty którą jest skłonna zaryzykować więc IMHO spokojnie można określić ich mianem petów.

--- Koniec cytatu ---
E tam masz chyba błędne pojęcie o sojuszach wchodzących w skład NC. Jest więc przeciwnie większość sojuszy ma cap flotę(nawet tych małych). TNT np kilka mies temu wystawiło częśc floty w postaci kilkunastu capsów i miało jaja żeby je postawić samodzielnie bez supportu innych aliansów na gridzie. Dokładnie w tym samym miejscu gdzie było wczorajsza bitwa. Tak więc mieliśmy jaja ale wskoczyło evoke i nam je urwało a cap flota się zepsuła ;D .Spoko teraz mamy nową większą.
Imho myślę podobnie jak napisał Dark Flonoe, że określenia z południa w ogóle nie bardzo do NC pasują. NC jest bardzo mocno  zintegrowane i jakby mechanika pozwalała to zrobić w miarę bezbolesny sposób to pewnie siedzielibyśmy wszyscy w jakimś wielgachnym kilkudziesięciotysięcznym super aliansie  ;).

Siewca Titum:
Yogi ma racje. Dlatego "Guest" to eufemizm słowa pet. Wystarczy zobaczyć jak sobie radzą "Guests" w momencie gdy "True NC" nie ma w pobliżu - patrzmyh na sytuacje w PB i w Geminate. Jeżeli True NC nie wrzuci capsli i nie pokieruje akcją - fail.

Frankie:
@Siewca Titum akcja w E9 dowodziło MM więc true NC, choc pewnie jakość pilotów niższa niż w Geminate.

I tak najbardziej podobają mi sie plany WI. że połączą się z FCON i razem będą mieć własny teren który odbiorą w Cloud Ring nam... trzeba im życzyć dużo szczęścia, bo bez wsparcia całego NC to ja ziszczenia tego planu im nie wróże.

Anna Nietrzeba:

--- Cytat: Siewca Titum w Sierpień 31, 2010, 12:42:28 ---Yogi ma racje. Dlatego "Guest" to eufemizm słowa pet. Wystarczy zobaczyć jak sobie radzą "Guests" w momencie gdy "True NC" nie ma w pobliżu - patrzmyh na sytuacje w PB i w Geminate. Jeżeli True NC nie wrzuci capsli i nie pokieruje akcją - fail.

--- Koniec cytatu ---
Akcja obrony D2 nie dowodziło "true nc " , pierwszy przykład z brzegu.

Wracając do definicji peta to poza tym,  że jest to ktoś kto się opłaca to imho definicją Mony bardzo pasuje do tego wątku"pet oznacza taką korporację lub sojusz, którą chcesz tym wyrażeniem obrazić".

--- Cytat: Frankie w Sierpień 31, 2010, 12:33:30 ---Bitwa rozpoczynała sie o 21:30 pl time....ze spaniem to dobry argument...mówisz po dobranocce neostrada off i do łóżka?

--- Koniec cytatu ---
Zachowujesz się trochę jak Kaczyński, tworzysz aluzje obrażające innych a niedługo pewnie zaczniesz zadać przeprosin  ;)
Po pierwsze nie mam nawet neostrady po drugie odpisałem już, że mało kto wiedział o tej bitwie , widocznie nie było to zbyt ważne dla NC o czym świadczą chociażby liczby jakie tam zgromadzono.
Po trzecie raty są fajne ale już nimi rzygamy, więc gdyby informacja dotarła na czas to polecielibyśmy tam chociażby z nudów.

Frankie:

--- Cytat: Anna Nietrzeba w Sierpień 31, 2010, 12:50:44 ---Zachowujesz się trochę jak Kaczyński, tworzysz aluzje obrażające innych a niedługo pewnie zaczniesz zadać przeprosin  ;)
Po pierwsze nie mam nawet neostrady po drugie odpisałem już, że mało kto wiedział o tej bitwie , widocznie nie było to zbyt ważne dla NC o czym świadczą chociażby liczby jakie tam zgromadzono.

--- Koniec cytatu ---
Ja? Ty chyba masz jakis problem ze soba. Zapytałem się tylko dlaczego nie było was na bitwie na co dostałem odpowiedź, że mamy RL i spaliśmy. Bitwa zaczynała się o 21:30 więc taki wykręt ze poszliście spać raczej mało realny. Stąd moje stwierdzenie. Zamiast napisać wprost, że nie dotarło do nas info, albo że lubimy kerberzyć i nie walki nam po drodze albo cokolwiek innego, a nie ściemniać, że spac poszliście bo to, aż smiesznie brzmi. Mało ważna bitwa dlatego mieliście 650 ludzi w systemie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej