Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasze żenujące akcje
Craxon Crais:
--- Cytat: Doom w Lipiec 13, 2013, 09:57:27 ---Czemu w takim razie nie odpaliłeś hornetów i nie próbowałeś wiać?
--- Koniec cytatu ---
Cała sytuacja była dla mnie tak niewiarygodna, że straciłem głowę i zapomniałem, że je mam ;]
Z resztą, spadłem błyskawicznie i Hornety na 99% by mi nie pomogły, było już za późno.
Theronth:
UWAGA ELITARNE PVP W LOWSECU
RUNDA 1
Otóż znalazłem sobie 5/10 kilka skoków od dziury w Aridii. Pomyślałem, nic się nie dzieje, zfarmię sobie a co! Wziąłem 100mn Tengu, załadowałem po brzegi Fury i lecim.
Pierwszy pocket, zrobiony, wlatuję na drugi a tu nagle na localu pojawia się pan z elitarnego lowsecowego corpa Wolfsbrigade z elitarnego lowsecowego sojuszu Lost Obsession. Buzzard, Sisters Core Probes w powietrzu, bliżej niż 1 AU. Zalogowałem Lokiego, i zacząłem turlać się linkami z dziury. W międzyczasie skończyłem drugi pocket a na localu pojawił się kolega Buzzarda w Tengu. Myślę sobie, nie ma chuja- na pewno ma 100mn AB, ale może uda się wycisnąć z tego bitkę. Ledwo co skończyłem bić sentry w trzecim pockecie i zrobiłem Lokiemu safe spot, na gridzie pojawiło się Tengu. Jeden rzut oka wystarczył, żeby poznać Fuel Catalyst i Capacitor Regeneration Matrix. Wylądował jakieś 70km ode mnie i dawaj prosto w moją stronę. Pozwoliłem mu się zpunktować, ale nie zwebować gdy nagle lokal spuchł z 4 do 8. Pilgrim, Rapier, Omen Navy Issue i Tornado. Nope.JPEG. Ledwo co włączyłem boosty, żeby urwać się Tengu z punkta, gdy lokal podskoczył do 10. Loki i Tengu, boosterki. Czas na overheat, ale cóż to, wrogie Tengu wciąż trzyma się te 30km za mną. W momencie gdy byliśmy jakieś 250km od wlotu, ganiając się jak marcujące koty, reszta bandy wleciała prosto w objęcia Blood Raidersów. Już po chwili Tornado i ONI ratowali się ucieczką, a po kilku minutach gdy od beaconu dzieliło nas 450km wrażemu Tengu chyba zabrakło miejsca na heat i wolny jak ptak odleciałem do dziury. GF
RUNDA 2
Po powrocie do dziury zmieniłem kanał na TS i opowiedziałem chłopakom i jednej dziewczynie o swojej krzywdzie i odebranym mi niecnie plexie. Na dźwięk nazwy Lost Obsession Mystical Might (były przyjaciel tegoż sojuszu) nadstawił uszu i oznajmił, że musi zostać wykonany na nich SLAM DUNK. Zebraliśmy więc SWAGGA FLEET w liczbie trzech Macharieli i bardzo-szybkiego Legiona, a następnie niepomni pomstowania innych zgwałciliśmy dziurę do Lowseca. Najszybciej jak moglem dotarłem do systemu z plexem, gdzie w środku site'a wciąż siedziało wredne Tengu. Reszta jego bandy odleciała do domu, jakieś 2j dalej. Wlatywałem akurat na trzeci pocket, który ku mojej zgrozie stał teraz pusty, gdy na skanie pojawił się Mealstrom, a reszta naszego gangu została odkryta. Mystical, który posłał linki do systemu FATE, doniósł o Proteusach w liczbie trzech, Lokim, Absolution i dwóch Augurorach wydokowujących ze stacji. Ja tymczasem wskoczyłem do ostatniego pocketa, gdzie ku mojemu rozczarowaniu Tengu wisiało 300km od puntu wlotu. Wiedząc o zbliżającym się Mealu i gangu 2j dalej uznałem, że czas na odwrót. Odwarpowałem, a po chwili wróciłem na pierwsze wrota w nadziei na złapanie Absolution, które przed chwilą pojawiło się na scanie razem z Hawkiem i pojedynczym Augurorem. Byli tam, a jakże! Hawk uznał, że dobrym sposobem na złapanie Macha jest jak najszybsze dostanie się na 0. "Punkt na Abso, wskakujcie chłopaki!". Elitarny Command Ship nie zalockował mnie nawet, tylko w momencie gdy reszta SWAGGA FLEET lądowała na gridzie napisał:
xbilly5000 > lol i fail
a po chwili wybuchł. Gdzie podziała się reszta jego gangu? Pewnie wciąż wisiała na tytexie. Dlaczego umieściłem ten post w tym temacie? Gdy Abso umierało Maelstrom zabił overseera i uciekł z lootem :'(
Isengrim:
Fajna historyjka, ale gdzie tu Twoja zenujaca akcja? Chciales sie pochwalic, ze prawie Cie zlapalo tengu? :P
A doczytalem. No faktycznie zenada, noobie. 8)
Gaunt:
weź sie przenieś do highseca 120% polish cummunity nie zrobiłoby takiego błędu
:-/
Theronth:
--- Cytat: Gaunt w Lipiec 16, 2013, 19:30:50 ---weź sie przenieś do highseca 120% polish cummunity nie zrobiłoby takiego błędu
:-/
--- Koniec cytatu ---
GGRRAAAAUNT LECĘ PO CIEBIE W SOBOTĘ
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej