Śmietnisko > Oferty Pracy

[RL] Praca przez internet ?

<< < (3/6) > >>

zbigniew_cichon:
Więc tak wykształcenie mam średnie, zawód budowlany  :)  znajomość IT sprowadza się do dość dobrej obsługi komputera i jakaś tam znajomość sieci. Mam dużo wolnego czasu. Obecnie prowadzę mały handel.
Cóż przychodzą mi na tą chwilę dwa pomysły
-własna strona (reklamy)
-sklep internetowy
Zdaję sobie sprawę że najważniejszy jest czynnik ludzki, inaczej znajomości. Pozostaje mi dalej badać, szukać i być otwartym być może pojawi się coś na moje możliwości.
Czasami dzieją się cuda  :)
Zabierającym głos dziękuję.

Ptysiu:
Jestem w dość zbliżonej sytuacji co Ty Zbigniew. Nad własną stronką też się zastanawiałem, ale stwierdziłem, że podstawowego problemu, czyli rozreklamowania nie przeskoczę. Nie wierzę w sukces wystarczająco, by zaciągać dług na start.

Obecnie staram się podłapać pracę podobną do tej, jaką wykonuje Sotharr (tłumacz). Rynek jest co prawda przepełniony, ale nie poddaję się :). W najgorszym wypadku udam się na kurs praktycznego zastosowania języka połączonego z pracą zarobkową, znaczy się wyruszę na Wyspy :D.

Zolthar:

--- Cytat: Albi w Lipiec 26, 2010, 08:29:22 ---Napisz jeszcze w jakim zawodzie :)

Znam zarabiajacych przez siec: 2 programistow, 2 tlumaczy, grafika, krawcowa i jubilera-amatora.

Sa 3 schematy kariery;
1. Pracujesz iles lat w firmie, mowisz pracodawcy ze teraz jestes chory / masz dzidziusia / mieszkasz w domku w bieszczadach i masz 3 godziny dojazdu. Prosisz o przejscie na prace zdalna, udowadniasz firmie ze nie tracisz wydajnosci siedzac w domku w bieszczadach z dzidziusiem, profit.

2. Bierzesz mnostwo malych zlecen az wyrobisz sobie jako freelancer marke i portfolio i zaczniesz dostawac wieksze zlecenia.

3. Zakladasz firme i sprzedajesz jej produkty na allegro / facebooku etc.

--- Koniec cytatu ---

Mam nadzieje, że ten drugi to ja Albi ;)

Ja dokładam ścieżkę 4.

Robisz w dużej firmie, bierzesz w pyte zleceń ale jest coraz ciężej bo nie masz życia prywatnego, wakacje przeznaczasz na rozwijanie softu, potem masz ochote założyć firmę, ale się cykasz "bo polska to kraj cudów" więc zmieniasz pracę, podświadomie wiesz że długo tam nie popracujesz, i nagle sie okazuje, że firma splajtuje i wtedy nie masz wyjścia musisz iść na swoje :D

Tak ja miałem hyhy

kava:
W wrześniu startujemy z premierą kilkunastu serwisów internetowych.
zbigniew_cichon jeżeli jesteś zainteresowany pracą zdalną, to daj znać.

Szczegóły na PW.

Co do samych "informacji', wątpię w to, że ktoś Ci poda gotowe i jednocześnie skuteczne rozwiązanie na "tacy".

Ellaine:
Robiłem trochę zleceń wiele lat temu ale od kiedy zostałem tatą potrzebuję większej stabilności finansowej i nie bez żalu od lat jestem tylko na etacie. Dopiero jakoś tak mniej więcej teraz reaktywuję się zawodowo tak naprawdę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej