Eve Online > Dyskusje ogólne
EvE staje się nudna
Sammani:
--- Cytat: solo w Lipiec 29, 2010, 14:37:45 ---Plus doczepiasz sie bez sensu
ok, a ty obrażasz innych bez sensu - jesteśmy kwita.
--- Koniec cytatu ---
Moja opinia na temat ludzi powtarzajacych w kolko ta sama czynnosc godzinami i uznajacych to za FUN nie ma nic wspolnego z Twoim czepianiem sie. Mi taki fun sie przejadl po wakacyjnych pracach w uk w magazynie plyt cd/dvd przy ich pakowaniu.
--- Cytat: solo w Lipiec 29, 2010, 14:37:45 ---Ogolnie jakby w eve dodano porzadny pve content to bym duzo mniej narzekal na carebearow. Ciekawe ilu misjonarzy by pozostalo jakby kazda misja wygladala jak dobre raidowanie z wowa.
a dlaczego na nich narzekasz (i tobie podobni) skoro zarabiasz na nich kupe kasy - bez sensu - powinieneś się cieszyć że są bo ich grind to twój zysk.
Skąd te krzyki znerfić empire? Gdyby dali empire ekonomicznego kopa zarabiał byś jeszcze więcej.
Gdyby misje wyglądały jak raidy z wowa kto wie czy wszyscy na hiseku by nie siedzieli bo mogło by klepanie tego być takie fajne i zcalające w pewien sposób korporacje - przynajmniej przez pewien czas.
--- Koniec cytatu ---
Bo sa zbyt duza baza graczy i wplywaja na ksztalt gry w sposob destrukcyjny. Content jest roznorodny, jednak glownie nudny i ccp nie stara sie tego zmienic poniewaz pasuje on wielu osobom. Nie usuna l4 czy nie zrobia ich trudniejszych bo nie bedzie sie dalo ich solo pwn mobilem robic semi afk, nie dodza do miningu minigierek czy czegos urozmaicajacego bo nie da sie tego jechac na makro, sova nie zrobia bardziej dynamicznego bo ludzie nie chca ryzykowac pracujacych miesiac csaa i te military 5 tez sie chwile nabija.
Gram dwa lata, przez ten czas stale widzialem jak ludzie dochodza i odchodza. Uzyjmy jako przyklad c0venu, bez zadnej krytyki tego alliancu bo podejrzewam, ze ten problem jest obecny w calym eve. Kiedy 2 lata temu zaczynalem gre i latalem frejka/cepem bylo za duzo tacklerow i parcie na skillowanie ciezszych statkow dla dpsu. Kiedy rok temu latalem hacem w supporcie, wielu ludzi, ktorzy mnie wprowadzalo w gre lub zaczynalo w podomnym czasie juz nie gralo, a w gangach 1/3 ciagle stanowily mlode chary w tacklerach. Ostatnio gang pbnu wpadl 1j od domu na bloba c0venu. Zmasakrowali im tacklerow, ktorych byla 1/3 gangu. Wiadomo, ze jak byla wojna z sysolami i ludzie wracali do aktywnosci, resubowali to nagle pojawialy sie te wszystkie capsle/bsy/hace w flotach. Znikly jak wojna sie skonczyla. Jakis musi byc powod, ze po 6-18 miechach gry wiekszosc rzuca ta gre. Przez 2 lata gram stale trwa rotacja ludzi i ciagle c0ven ma problem z iloscia mlodych charow wzgledem ilosci doswiadczonych wyg. I to biorac pod uwage, ze poza przypadkiem odejscia pbnu, grupy doswiadczonych pilotow rzadko odchodzily. Mimo, ze eve jest pelne starych graczy to podejrzewam, ze wiekszosc aktywnoych graczy ma ilosc sp z przedzialu 10-25mln. Kiedys widzialem statystyki ccp, ktore to potwierdzaly. EvE jest harsh, eve oferuje wiele rozwizan, ale wbrew pozorom moga sie one szybko wyczerpac. Dla mnie w tej grze pozostalo tylko dobre pvp z korpem co nam sie udaje, ale rozumiem ludzi, ktorych eve znudzilo. Niestety nie ma dobrej scifi alternatywy, a ja totalnie nie rozumiem skad ten caly b.s. o elfach i krasnalach na kazdym kroku w rpg i mmorpg. Dobry content pvp i pve moglby tych graczy zatrzymac. Jednak to wymaga pracy od devow.
--- Cytat: solo w Lipiec 29, 2010, 14:37:45 ---Krągłości piękne będziemy mieli okazję popodziwiać i w eve jak ambulation wyjdzie - ilu to twardzieli gra damskimi postaciami w eve?
ja to autentycznie padnę ze śmiechu... dojrzali, często 40+ lat faceci ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
;] TPP mmo w scifi naprawde mi brak. Szkoda, ze nc soft zabil tabula rase.
Okropniak:
I znowu podpisuje się obiema łapami pod postem Sammaniego :)
Co do "krągłości" widziałem kiedyś taką wymianę zdań:
>> Ty, Faceci grają w mmorp babami nie?
> NO
>> Kobiety też grają babami
> no tak
>> to kto gra facetami?
> Nie wiem - pedały chyba jakieś
:D
Colonel:
Nie wiem o co afera
ale ktoś wcześniej wspomniał ze 1 gracz powinien pokonać kilku
...
To się zdarza, sam miałem kilka tego typu fajnych potyczek
lub nas 2 / 3 a przeciwnika o kilku wiecej
ciężko znalesc takie okazje, nie mniej jednak się zdarzaj
wynik był różny, przykładowo jeśli z pięciu ubilo się dwóch to dwóch wiało a trzeciego już nie było
do tego potrzebny jest jakiś fajny statek i odpowiedni przeciwnik
...
Polecam robić duuuzo pvp
wtedy częściej trafiają się sytuacje które uczą i warto powspominac
emocje z ryzykownych starć to coś co wciąż trzyma mnie przy EVE
Raiha:
--- Cytat: Okropniak w Lipiec 29, 2010, 11:35:33 ---w wow też każdy gra jak chce
--- Koniec cytatu ---
I tam tez na pewno narzekają na nudna grę. Wszędzie się narzeka taka już natura ludzka. Nie dopasuje się gry do takiej ilości graczy, zawsze coś będzie złe dla kogoś.
MightyBaz:
no fakt, jedyna nieprzewidywalna rzecz w EvE to pif paf, reszta kojarzy sie praca w kombinacie na tasmie.
Ale, rowniez w EvE zdarzaja sie ludzie ktorzy zarabiaja dzieki temu realu, handlujac iskami. Przewaznie maja kilka/nasie bpo t2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej