Eve Online > Dyskusje ogólne
EvE staje się nudna
silvia:
Kiedyś można było fajnie polatac solo, teraz już nie bardzo. Wszyscy tylko blob blob i backup. Nawet ci piraci coś się w tym topicu wypowiadali nie zagrowali by w low podobnego sizem statku nie mając backup'u, i nie mówimy tutaj o strzelanie się pod sentrami.
Eve rzeczywiście staje się poniekąd nudne, trzeba przyznać racje, a najgorsza imho jest ta cała kerbirnia. Aktualnie mam może z 600mil isk na czterech postaciach i wyglada na to, iż znowu będę musiał kerirzyc, co mnie poprostu wyniszcza :(
piszecie takze iż tak latwo się robi kasę. Gowno prawda, wy macie kasę gdyż się dorobiliscie na wzroście ilości graczy poprzez produkcje itp, gdy jeszcze nie było tyle osób, a teraz mozecie sobie pzozwolic na produkcje kapsli. Kolejna rzecz, to żeby dobrze zacząć zarabiać trzeba posiedziec kilka miechow w 0.0 by zarobić na plexy czy drogi ratting boat ktory pozwala wyciągnąć te 20mil/20minut a i tak do tego będzie potrzeba kilku miechow trenowania.
Niby gram dwa lata, lecz jestem splukany jak szczur ze ścieków i pomimo iż mam np. skille na drogie boaty to poprostu nie mam na to kasy.
Wiec przestańcie mówić jak to łatwo się wbić w to i tam i jak można zarobić (ba nawet mam bpo na różne bcki i skille, ale co z tego, jeśli wartość statku jest niższa niż wartość materiałów? ( tak, zdaje sobie sprawę z tego iż jest to spowodowane idioxtwem gracz (to samo jest jeśli chodzi i trading))).
Pol Kent:
Problemem jest też to, że EVE jest za ciasna. Kiedy pierwszy raz się logowałem (w sensie pierwsze tygodnie czy nawet miesiące) licznik przy logowaniu pokazywał ok 30k ludzi. Raz 28 to znowu 30k czy 32k a teraz 50k to żaden wynik a świat się nie powiększył. Ot, przybyło dronkowo i tyle. Policzmy w ciągu powiedzmy 3-4 ostatnich lat przybyło ile....10% terenu gry (dronkowo) i 100% statystycznych graczy zalogowanych do gry w danych czasie. Więc i bloba zebrać nietrudno. Skoro w promieniu umownych 5-10 jumpów jest niemal w każdej chwili 100 czy 500 ludzi. EVE potrzeba przestrzeni i to dużo. Powiększenia świata gro o 100% może o 200% bo to co jest teraz to mieszkanie w bloku. Kilka jumpów i flota kapsli z południa znajduje się na północy i vice-versa. Wszędzie jest blisko. I wszędzie jest gęsto. Wystarczy spojrzeć na mapę EVE. Gdzie te "dzikie pustkowia" 0.0 trzeba się dobrze natrudzić żeby znaleźć taki obszar w 0.0 gdzie w promieniu powiedzmy 10j nie ma stacji a w takim Provi jest tyle stacji co w regionie empire :D
Nie ma przestrzeni i EVE się dusi. WH miało coś z tym zrobić ale nie zrobiło. Space, space i jeszcze raz space.... to jest tej grze potrzebne.
Val Heru:
z jakiej choinki sie urwales kent?
Luisa:
--- Cytat: Pol Kent w Lipiec 10, 2010, 22:24:58 ---Kilka jumpów i flota kapsli z południa znajduje się na północy i vice-versa. Wszędzie jest blisko. I wszędzie jest gęsto. Wystarczy spojrzeć na mapę EVE. Gdzie te "dzikie pustkowia" 0.0 trzeba się dobrze natrudzić żeby znaleźć taki obszar w 0.0 gdzie w promieniu powiedzmy 10j nie ma stacji a w takim Provi jest tyle stacji co w regionie empire :D
--- Koniec cytatu ---
http://evemaps.dotlan.net/map/Insmother
Muszę przyznać, że zajęło mi to kilka sekund. Patrz prawa część mapy. ;)
Azbuga:
brednie panowie!
Baz i ci co narzekają na bloby... istnieje low sec :) co więcej istnieją low secki gdzie w 2-3 można się fajnie pobawić już. Oczywiście są też bloby ale da się je omijać.
Z jednej strony wielu chce "epickich bitew" a potem narzeka na bloby i że nie można polatać solo... zdecydujcie się. Jaka jest różnica pomiędzy epicką bitwą i starciem blobów? hmm?
Solo latać też się da. Może nie we wspaniałym true 0.0 gdzie z jednej strony fajnie mieć intel bo można klepać miliony bezkarnie, ale jednocześnie chciałoby się, żeby wrogowie o tym jakoś zapomnieli i intela nie posiadali...
a co do braku kasy jak płacze mistyk :) zaczep ty się w końcu w jakimś korpie z którego cię nie wywalą to zaczniesz zarabiać.
handel mało dochodowy i produkcja? to czemu znam ludzi którzy nie mając bpo i siedząc w hi secu klepią miliardy na obu tych rzeczach?
misje mało dochodowe? to czemu płacz co chwilę żeby znerfić hi sec bo za dużo da sie zarobić na l4 prawie afkując?
Za ciasny świat? poleć do jakiegokolwiek 0.0 to zobaczysz najwyżej 1-2 osoby w systemie klepiące raty albo plexy... takie tłumy?
jak się nudzi to pora zrobić przerwę po prostu i dać odpocząć sobie od uzależnienia :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej