Eve Online > Wsparcie techniczne
zmiana dostawcy neta
WB78:
Dzięki za info ale po kolei:
1. pomimo tego że wszyscy do okoła chwlą jak im neo śmiga tpsa po trzech dniach od złożenia wniosku poinformowała mnie że telefon owszem ale tylko radiowy
2. zsięg mam tylko 2g testowałem startery internetu ale najlepszy plus na komórce miał z 160kbps a na laptopie już tylko 80kbps
dlatego zakładm że albo polsat albo orange z cdma albo lipa :(
jest jeszcze jakaś radiówka ale mieżyli sygnł i było 44 decybele czy to wystarczy?? bo zielony jestem
pozdro
Khobba:
--- Cytat: wb78 w Czerwiec 03, 2010, 21:32:15 ---
jest jeszcze jakaś radiówka ale mieżyli sygnł i było 44 decybele czy to wystarczy?? bo zielony jestem
--- Koniec cytatu ---
1. no niestety, nikt nie obliguje ich do pociągnięcia do Ciebie kabla (co jest k...sko drogie, w sieciach telekomunikacyjnych koszt sprzętu jest drobnym procencikiem kosztu budowy i utrzymania infrastruktury), muszą dostarczyć podstawową usługę telekomunikacyjną (telefon+dial-up). Na szczęście UKE dzielnie pracuje na rzecz podłączania większej ilości abonentów dostępem szerokopasmowym.
2. tu nic nie mogę dodać. Skoro mówisz, że zasięg tylko 2G (testowałeś Plusa? Play?), to nie wiem, czy możesz się spodziewać, że Polsat (Era) lub Orange będą tam miały 3G (3G=CDMA).
Co do radiówki:
Jeśli już to -44dBm ;) Czy to wystarczy? trudno mi powiedzieć, to też zależy od typu sieci, ale zawsze można wziąć lepszą antenę ;) Weź pod uwagę, że w radiówce duży wpływ na tłumienie na linii mają warunki atmosferyczne. Moja rada - zobacz, czy uda Ci się namówić operatora do testu łącza przez miesiąc (względnie podpisz umowę z krótkim terminem wypowiedzenia). Akurat jest taka pora roku, że sprawdzisz różne warunki pogodowe (poza śnieżycą) :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej