Eve Online > Dyskusje ogólne

Walka w lagu

(1/2) > >>

Okropniak:
A jak będzie poprawnie czesząc anomalie? czy czesając (tu nawet przeglądarka się biesi i zaznacza błąd)? czy wyczesując?
:D

A co do laga - problem niestety nie jest nowy aczkolwiek po wprowadzeniu domm wyeskalował (tia wiem - też niepoprawnie... zresztą jak samo "tia") do czegoś co już przewidywalne w żaden sposób nie jest :/
Jedyny sposób to wlatywanie pojedynczymi grupkami po paręnaście osób, wylog - i czekanie do następnego dnia jak nikt się nie będzie spodziewał i na lokal będzie max paręnaście/dziesiąt obcych by się chmarą zalogować :p

SokoleOko:
I uważasz, że jak ta chmara zacznie się logować o jednej porze, to każdy załaduje system? A nawet jak tak, to przecież trzeba gdzieś się przemieścić i załadować grid?

Okropniak:
uważam że problem byłby wtedy po stronie obcych - bo czasu na załadowanie gridu byłoby dużo więcej jak się logujesz "znienacka" i obca flota jeszcze nie jest gotowa - nawet z przemieszczeniem.
W każdym razie lepsze to jest niż wlatywanie na "hurrraaa" i budzenie się w klonowni.
A że nieuczciwe? CCP też uczciwe nie jest.

A odchodząc od tematu - pojęcia nie mam jak się bić w lagu, tyle co poczytałem - daje pomysł który może jest na tyle głupi że może wyjść raz czy dwa a jego oceną mogą się zająć bardziej doświadczeni.
Ty zadałeś kolejne pytanie - daj odpowiedź lepiej - czy jest szansa by partie po 50 osób mogły się zalogować w jednym czasie i warpnać do dest i tak kolejno do powiedzmy - 250? czy nie?

Jak ktoś chce się przyczepić to zawsze temat się znajdzie - :)

SokoleOko:

--- Cytat: Okropniak w Kwiecień 06, 2010, 14:09:49 ---pojęcia nie mam jak się bić w lagu

--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze, trzeba załadować grid po wskoku do systemu. Wpływ na to mamy niewielki, ale CCP jasno powiedziało, czego NIE robić podczas jego ładowania. Zadaniem FC jest niedopuszczenie do sytuacji, w której wskakuje się do systemu na grid z przeciwnikiem. Najpierw trzeba wskoczyć do systemu, a potem zacząć ładować grid z przeciwną flotą.

Po drugie, na sam lag też są wypróbowane sposoby, które poznałem podczas dwóch miesięcy kampanii w Providence. Od wyboru statku (są mniej i bardziej podatne na lag), poprzez jego fitowanie i konfigurowanie sterowania, manewrowanie na polu walki i - last not least - konfigurację klienta.

Efekt widać było podczas "D-G Massacre", gdzie Proviblob nie umiejąc walczyć w lagu wdupił całą flotę. Lag był, jest i będzie - adapt or die.

Okropniak:
Ok - to mniej więcej jest to co opisują na forach odnośnie lagu.
Ale dalej nie mam pojęcia czy opisany swego rodzaju "log-off trap" miałby szanse zadziałać?
W tłumaczeniu -> podesłanie floty "po trochu" do systemu -> zostawienia szpiega w cloak żeby patrzył kiedy obcych będzie rozsądna liczba -> zalogowanie się i warpowanie chmarą na określony cel?

Dla mnie oznacza to ni mniej ni więcej że przeciwnik nie zareaguje natychmiast i "nasi" będą mieć załadowany grid, a obcy będą musieli się w niego wbijać/ładować - mam rację?

Wiem że kombinuję - ale taka już moja rola w ally ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej