Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
GC, COW, Atlas & co. na polnocy
silvia:
jako blok to ja mam na mysli np. triple-a + jego pety typu aaa/c, ushra'khan itp.
MMoroz:
--- Cytat: Loc0 w Maj 18, 2010, 23:41:24 ---Fajnie to byloby bez blokow ;/ choc tego raczej nie da sie uniknac.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie ze sie da, zmiany w kwestiach: locala,logistyki +mechanika sov( jego utrzymanie i ciagniecie zysku z tego sova ). Skrotowo to problemem nie sa bloki a mechanika ktora ulatwia i zacheca do ich tworzenia. A CCP regularnie od 2-3 lat strzela sobie w stope z kazdym patchem, rozwijajac te czesc gry( zamiast tworzyc content dla graczy i korporacji ) a potem sie dziwi ze ma 1000-2000 graczy w systemie ;).
MightyBaz:
SC obrało wybrało zła strategię, nalezało atalować kilka punktów na raz. Koncentracja sił w jednym systemie była porażka.
btw, ja nakrecam flejma? Wolne żarty. Wyłązi wam tylko e-peen z nogawki. Napisałem jak było, dla tych co pamietaja, ile było lania postów na centrali o tym dlaczego... :coolsmiley:
Val Heru:
--- Cytat: Mighty Baz w Maj 19, 2010, 07:10:30 ---SC obrało wybrało zła strategię, nalezało atalować kilka punktów na raz. Koncentracja sił w jednym systemie była porażka.
--- Koniec cytatu ---
pierwszo slysze
Yogos:
Osobiście uważałem, że SC więcej zawalczy. TRI/ROL/EVOKe i reszta więcej powalczyli mając mniej ludzi na stanie niż całe SC razem wzięte.
Pod tym względem to zdecydowanie porażka.
Koncentracja sił i atak na jeden system, nie był strategicznym błędem. Jeśliby to się udało to pokazałoby NC, że są w stanie im zabrać każdą stację która będzie obrana za cel. To byłby pierwszy krok do złamania ich morale.
Ale do tego trzeba się spiąć i wjechać na pełnej Zostałem ocenzurowany z morzem supercapsów na czele.
Na papierze SC ma tyle tytków, milfów, a jak przychodzi co do czego to ich tam w szczycie koło 30 było. Co jest. Wystawiliby 60 supercarierów+30 tytanów a było to w zasięgu SC to by to inaczej wyglądało. FC północy ciężko by musiał się zastanowić czy wyciągnąć capitale na grid. Lag owszem, przeszkadza ale obu stronom w systemie. Tam nie było sytuacji, że ktoś wskakuje, obie strony siedziały dokładnie w tym samym systemie wylogowane.
Inną drogą do tego było olanie capsów i ruszenie tam bsami i siedzenie w systemie jeśli komuś tak strasznie lag przeszkadzał i nie chciał ryzykować supercapitali. Jakby SC było stać na flote 800-1000 w tym ponad 50% bsów to mają taki dps że spokojnie mogą podejść i orać co się nawinie. Nawet cariery na spider tanku by nie pomogły przeciw 600 bsom. I wtedy a zakładając że pvpersko SC> NC przyszłyby wygrane.
Owszem zdobywanie sytemu pewnie potrwałoby ze 2-3tyg ale regularna orka na flocie NC dzień w dzień zaowocowałaby w końcu tym że ten system by przegrali.
Ale jak nie potrafisz zebrać liczb, jak nie potrafisz wykorzystać tego co masz, jak przegrywasz walke o grid i dajesz się zabomblować na posach i łowić przy logowaniu to nie masz tam czego szukać. To nie strategia spowodowała porażkę SC tylko przegrana bezpośrednio na gridzie. Jak nie potrafisz wygrać na gridzie to musisz przegrać w skali regionu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej