Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

IT vs North

<< < (5/22) > >>

Morbius:
A ja mam niejasne przeczucie że z tego MAX'a gówno wyjdzie, NC spakuje klamoty, da dwie trzy średnie bitki dla zachowania twarzy i się wyprowadzi. Ludziska z SC sie znudzą z czasem i polecą gdzie indziej, Molle będzie musiał kogoś tam zainstalować albo w ogóle zostawić to w cholerę, po czym NC wróci po swoje jak będzie mniejsze ryzyko.
To już było przerabiane i nie sądzę żeby to miało wyglądać inaczej teraz - tym bardziej że na papierze mają przesrane atm

Straszny:

--- Cytat: Morbius w Marzec 30, 2010, 09:15:47 ---A ja mam niejasne przeczucie że z tego MAX'a Zostałem ocenzurowany wyjdzie, NC spakuje klamoty, da dwie trzy średnie bitki dla zachowania twarzy i się wyprowadzi. Ludziska z SC sie znudzą z czasem i polecą gdzie indziej, Molle będzie musiał kogoś tam zainstalować albo w ogóle zostawić to w cholerę, po czym NC wróci po swoje jak będzie mniejsze ryzyko.
To już było przerabiane i nie sądzę żeby to miało wyglądać inaczej teraz - tym bardziej że na papierze mają przesrane atm

--- Koniec cytatu ---

od trzech lat jakoś tak wychodziło że Molle probował i nigdy Tribute nie zdobył, więc zaczyna poświęcać mu pewnie nieproporcjonalnie dużo uwagi w stosunku do aktualnego znaczenia... a tak - nakopie ostatnim graczom jacy brali udział w disbandzie BOBa, zdobędzie Tribute, i SC odleci zadowolone.

Totalizator:
Proponuję zmianę nazwy wątku na "Dzielenie Skóry na Niedźwiedziu"

NC to nie jest proviblob. My i PL przegrupowaliśmy się i bierzemy w tym udział, wreszcie poziom flot/pvp obniżył się na południu dosyć znacząco od ostatniego MAXa, weźmy tu pod uwagę że całe SC NADAL nie zajęło 100% providence (po ilu, 3 miesiącach?) a dumają tutaj że dobrze ufortyfikowane sojusze na drugim końcu mapy złożą się jak domek z kart.

Straszny:

--- Cytat: Bruce Ironstaunch w Marzec 30, 2010, 11:15:30 ---Proponuję zmianę nazwy wątku na "Dzielenie Skóry na Niedźwiedziu"

NC to nie jest proviblob. My i PL przegrupowaliśmy się i bierzemy w tym udział, wreszcie poziom flot/pvp obniżył się na południu dosyć znacząco od ostatniego MAXa, weźmy tu pod uwagę że całe SC NADAL nie zajęło 100% providence (po ilu, 3 miesiącach?) a dumają tutaj że dobrze ufortyfikowane sojusze na drugim końcu mapy złożą się jak domek z kart.

--- Koniec cytatu ---

akurat mają imo racje, PL to większe cieniacze niż Providence w długodystansowym wysiłku w EVE
umiejętność niezłego strzelania się w małym skirmishu nic nie da lamusom spod znaku "omg znerfili nam tytany i już nic nie możemy zrobić"

obrona Foutain i Delve była doprawdy żenująca

Yogos:
W mojej opinii w czasach gdy sov był oparty na posach, tribute był większą fortecą.
Teraz będzie znacznie łatwiej go zdobyć, MM potrafiło zaspamować niesamowitą ilość posów a przegryzanie się przez to to była mordęga. Pare osób tankujące posy mogło baaardzo długo zmuszać do wysiłku całe floty przeciwnika.
Teraz mimo bonusa w postaci ustawiania pod siebie czasu wyjścia z RF i stosunkowo łatwego zatrzymania ataku jednak obrońca musi angażować wszystkie swoje siły do tego.

Po drugie pojawiła się kwestia opłat za systemy. Coś czuję, że highendy pójdą na pierwszy ogień aby odciąć od gotówki przeciwnika. Pozbawione dochodów z moonów NC zacznie szybko tracić systemy. Może nie MM które nie podejrzewałbym o brak rezerw na walecie ale inne sojusze na pewno zaczną pękać.

Kolejną rzeczą jest, że NC w mojej opinii ma mniejszą ilość FC zdolnych poprowadzić całą siłę do walki a to będzie bardzo potrzebne skoro kampania będzie się ciągnąć miesiącami. SC ma więcej FC więc jest w stanie prowadzić natarcie w wielu kierunkach a gdy po pewnym czasie część z nich się wypali na pewno jacyś zostaną. Nawet jeśli atak zostanie ograniczony do powiedzmy 2 kierunków to nie zostanie przerwany.
NC ma większą zagwozdkę przede wszystkim dlatego że jest ich mniej, oraz z powodu wspomnianych FC. Chyba mają dwa wyjścia:
1. Skupić siły i ograniczyć obronę do jednego kierunku ataku. Na pewno są w stanie wtedy to uderzenie zatrzymać choćby ze względu na pojemność serwera ale wtedy będą tracić na kilku innych.
2. Próbować bronić kilku frontów jednocześnie co ograniczy ich skuteczność i może  zaowocować tym, że nie obronią się nigdzie.

Patrząc na ich działania sprzed paru miesięcy gdy mieli tylko dwa fronty otwarte (TRIZOO i Atlas) bramka numer 2 nie wygląda obiecująco. Wtedy dostali baty w Geminate, odpuścili WI. i po regrupie całości zaatakowali TRI ROL Evoków i całą resztę co przyniosło im sukces.

Pewnie znowu zrobią to samo i skupią się na jednym froncie. Nie wiem kto tam do końca teraz kieruje północnym cyrkiem, można jednak postawić kubek quafe na najstarsze i największe sojusze czyli MM RZR i może TCF. I pewnie będą bronić swego do ostatniego statku innych sojuszy.
Czyli skupią się na tribute o ile tam będzie jakiś ostry dym i deklein bo tam jest od groma moonów a TCF może stawić skuteczny opór u siebie.
Ciekawe jak sobie będzie radzić grupa atakująca Tenal.

Tak czy siak na dzień dzisiejszy wygląda to brzydko dla NC i chomików biegających pod serwerami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej