Eve Online > Wsparcie techniczne

zasilacz

(1/6) > >>

Raan Kern:
Obecnie mam zasilacz Chiefteec 350W
Kilka dni temu zainstalowałem GeForce 250 gdzie w instrukcji do niej piszą "450W power supply is a must".

Póki co wszystko działa ok, ale czy waszym zdaniem jest konieczność zmienić zasilacz na "większy" czy niech śmiga?

Jeśli trzeba zmienić, to co polecacie?

silvia:
Zmienic.

Antec TruePower NEW 550 W
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=18229

OCZ ModXStream Pro 600W
http://www.allegro.pl/item919773861_zasilacz_ocz_modxstream_pro_600w_nowy.html

Jesli masz kase, to kup antec'a.

zasilacz kupuje sie zadko, ponizej 500W sie nie oplaca juz kupowac, a taki ci styknie jeszcze na jakies upgrady.

Kombat:
Policz sobie tutaj jakiego potrzebujesz zasilacza.
Co do firmy to miałem chefteca byłem zadowolony dopóki się nie zjarał mimo że nie był przeciążony (miał jakoś 2 latka).
Teraz mam Tagana i jestem bardzo zadowolony.

A co sie może stać jak zasilacz będzie przeciążony - ano może się zjarać i zabrać ze sobą pół kompa (wprawdzie nowoczesne zasilacze posiadają przed tym zabezpieczenia ale sam widziałem przypadek jak zasilacz zjarał się przetopiły się izolacje na kablach, 220 poszło w płyte i jedyne co zostało z kompa to troche smrodu, dosłownie wszystko w środku sie spaliło).

NeX:
  Mając zasilacz Chiefteeca nie musisz się przejmować. Ostrzeżenie jest ze względu na koszmarki kupowane razem z tanimi obudowami i różne dziwne produkty komputeropodobne z hipermarketów. To że na tym badziewiu pisze choćby i 500W nie ma żadnego znaczenia.

Ostatnio montując nagrywarkę w obudowie Logica musiałem szukać czegoś starego, bo nowe DVD po włożeniu płyty i rozruchu silnika zabijało zasilacz 400W i wyłączało komputer  :2funny:
Mobo ASRocka i zasilacz Logica są u mnie "Win of Shit" ostatnich 20 lat.  :D

Raan Kern:
Licznik od Kombata mi podał 267W

Nie mam zamiaru nic podkręcać, więc zostaję przy tym co jest.
Dzięki Panowie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej