Eve Online > Dyskusje ogólne
Zarobki doświadczonych graczy
devilsbirth:
--- Cytat: Edmund w Marzec 22, 2010, 11:35:07 ---Dla mnie zarobienei kasy w EvE to prawdziwe wyzwanie ... nie czuję handlu ... po prostu jakoś nie mam talentu do zarabiania kasy, natomiast mam talent do tracenia statków i wydawania kasy na głupoty niestety ...
--- Koniec cytatu ---
:2funny: jak bym siebie samego widział :2funny:
SokoleOko:
Kocham bajeczki pt. jak to w 0.0 złoto leży na ulicy.
--- Cytat: Sheratos w Marzec 22, 2010, 11:05:12 ---Znam ludzi co po roku grania juz w MSie siedzieli ale to raczej wyjatek niz regula :)
--- Koniec cytatu ---
Ile zajmuje sensowne wyskillowanie MS-a? Ze wszystkim, a nie tylko "żeby wsiąść"? Pamiętaj, że jeszcze w międzyczasie trzeba robić inne skille tak, żeby na tego MS-a zarobić (handel też wymaga skillowania, o gunnery/MLO na misje nie wspomnę).
--- Cytat: Sheratos w Marzec 22, 2010, 11:05:12 ---Ogolnie w 0.0 latajac na anomalie mozesz spokojnie wyciagnac z 60 mln samego bounty na godzine + dodatki jak ci sie chce salvagowac i loot zbierac.
--- Koniec cytatu ---
Podkreśliłem to z czym się nie zgadzam - taki zarobek jest możliwy tylko ubershipem, kosztującym 1B+ (czyli poza zasiegiem młodych charów), tylko na najlepszych anomaliach i tylko pod warunkiem, że akurat te najlepsze anomalie nie są już zajęte przez innych.
Żeby było konstruktywnie: kopiąc na dwa konta w zupgrade'owanym 0.0 highendy wyciskam 30-40 mln/h (niestety, minsy tanieją, więc zarobek spada). Jest to dobra alternatywa dla anomalii, bo a) łatwiej dopchać się do koryta, b) kopanie jest może i nudne, ale z drugiej strony fajnie jest robić coś innego niż TYLKO strzelanie do wszystkiego co się rusza. Integralną częścią kopania jest też skanowanie.
Potem już tylko patrzę na intel, local, czytam gazetę IGB i ISK leci.
Straszny:
masz złe podejście Sokole oko ;)
konto do MSa to sie kupuje po roku gry a nie skilluje do niego
i ja znam przynajmniej 3 graczy z samego Bufu którzy po trafieniu 1 w życiu oficera zamienili ten 0,5-1 miliarda na u jednego 80 miliardów po roku obracania, u drugiego przestałem liczyć powyżej 200 :) wiec nie mów mi że sie nie da
co do racenia to 60 baniek (u mnie to było raczej 80-100 na godzine) to jest easy cake dla kazdego konta z hacem/bsem rattującym plus jakiekolwiek konto co salvaguje i zbiera loot za tym pierwszym.
Też bawiłem się handlem, zarobiłem na nim wiele pięknych miliardów z jednego niecałego włożonego, ale wszystko bardzo skutecznie złomowałem w moim uzależnieniu od solowania :laugh:
Doom:
Więc tak jak Sokole pisze coś czego noobek raczej nie zrobi
Straszny:
najprostszy znany mi sposób
dorwać konto
wyskilować maksymalnie ceptora, potem recona choć to już luksus niż konieczność.
wyskilować sprawy związane z handlem
tyle
w 0.0 skupować itemki frakcyjne i oficerskie, sprzedawać w empire, w drugą stronie nie bardzo.
poznanie rynku, zasad, cen - pare tygodni
przy skupieniu sie na tym, murowane naprawde CIEŻKIE miliardy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej