Eve Online > Dyskusje ogólne
Zarobki doświadczonych graczy
Skoq:
Tutaj raczej nie ma reguly, jedni beda w stanie placic iskami za plexy po trialu, inni po roku a jeszcze inni nie beda tego robili w ogole (co nie znaczy ze nie sa w stanie)
Generalnie jezeli koncentrujesz sie na zarabianiu iskow poprzez misje, racenie, handel i produkcje to bardzo szybko zaczniesz obracac miliardami. Problem polega na tym ze sa lepsze rzeczy do robienia niz misje i racenie np pvp;) Jakkolwiek dobry bys nie byl, statki i tak bedziesz tracil co w przypadku t2 (cena + brak ubezpieczenia) bardzo szybko moze wyzerowac twoj wallet;) Zalozmy ze masz kiepski tydzien i tracisz 3 statki t2 sredniej wielkosci (Hace, Recony, HICe) - to jest rownowartosc okolo 400 baniek, czyli plex i jeszcze troche:) Dlatego dla czesci spolecznosci ktora woli strzelac do ludzi a nie do npcow (i nie uzywa botow do zarabiania) odlozenie na plexa nawet po 3 latach gry moze byc trudne;)
Sheratos:
Znam ludzi co po roku grania juz w MSie siedzieli ale to raczej wyjatek niz regula :)
Ogolnie w 0.0 latajac na anomalie mozesz spokojnie wyciagnac z 60 mln samego bounty na godzine + dodatki jak ci sie chce salvagowac i loot zbierac.
Oczywiscie prawdziwe ISK w 0.0 to plexowanie a tam mozna i pare mld jednego dnia wyciagnac jak masz farta z dropem.
shaitis:
Przez pierwsze 3 miesiacy gry zbieralem na MOA cruiser, tak tak w 2005, bo nie wiedzialem ze caracal jest lepszy ;)
Ale wracajac do rzeczy, uzbieranie 300 mln w przypadku racenia w 0.0 to jak ktos ladnie odemnie policzyl 12-15 mln / 20 minut = okolo 8 godzin. (przy maxymalnie zupgradowanym systemie)
Mowie tu tylko o rat bounties, bez lootu.
Jako ze racenie przez 8 godzin sprawilo by u mnie wyparowanie mozgu... wole juz pograc simcity w tym czasie ;) -> zajmuje sie handlem.
W handlu sprawy maja sie inaczej, mysle ze kazde 100 mln zainwestowane w handel daje ci okolo 5 mln/h jesli jestes online lub okolo 2 mln/h jesli jestes offline.
Inwsetujac okolo 5 bilionow w handel jestes w stanie szybko kupic wszystko w tej grze.
EVE ma to do siebie ze placa Ci za bycie w grze... czym wiecej czasu poswiecasz na EVE + carbearing tym wiecej isk masz, 300 mln przy dostepie do 0.0 to latwa kasa
PS. Place kredytowka za wszystkie moje 4 konta ;)
Ezachiel:
Dla mnie zarobienei kasy w EvE to prawdziwe wyzwanie ... nie czuję handlu ... po prostu jakoś nie mam talentu do zarabiania kasy, natomiast mam talent do tracenia statków i wydawania kasy na głupoty niestety ... a zarabianie wymaga głownie systematyczności w działaniu i odpowiedniej wiedzy, umiejetności i miejsca ... Znam takich co obracali milardami po 3-4 miesiacach gry, a znam tez takich co mają 3-4 statki po 2-3 latach i zarobienie na nastepny moze byc problemem bo dostaja drgawek jak mysla o misji, kopaniu, invencji czy czymkolwiek tego typu ... od 2003 raoku opłacam konto / konta CC niestety ... hehe, tyle kasy sie poszło j*****
shaitis:
--- Cytat: Edmund w Marzec 22, 2010, 11:35:07 ---Dla mnie zarobienei kasy w EvE to prawdziwe wyzwanie ... nie czuję handlu ...
--- Koniec cytatu ---
tip.
polec do torrinos spisz ceny kazdego ammo i T2 modulu.
Polec do jita kup wszystko co jest tansze o 10% w jakis ilosciach sensownych
wystaw w torrinos.
loguj sie co godzine zeby twoje ordery byly najwyzej
po tygodniu powtorz.
po miesiacu masz to co wlozyles + drugie tyle.
powyzsze jest przykladem (nieco starym bo sprzed 2 lat), ale tak zrobilem moje pierwsze 5 bilionow zaczynajac od okolo 1 biliona (do ktorego doszedlem nieco inaczej) :coolsmiley:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej