Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Spięcie dyplomatyczne c0ven <-> AAA

<< < (8/14) > >>

JimmyBrownie:
Obie strony wyszły z tego z tarczą - pasi taka odpowiedź? :)

Skeer:
Z tego co wiem:

1. FTEK nie ma ustawionych standów z nikim z SW. Ba, nie ma także z Ushra'Khan - przynajmniej tak interpretuję informację Sokolego:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 08, 2010, 10:27:46 ---Co ma wisieć, nie utonie - ten char ostatnio tankował JB i mało nie został rozstrzelany przez flotę zgromadzoną na POS-ie i czekającą na akcje w Provi  :2funny:

--- Koniec cytatu ---
Skoro AAA wiedziało o takich przypadkach i nic nie robiło, to cóż...

2. Pilot frachta (800kk?) lecący z cargo wartym jakieś 13-14 miliardów ISK na autopilocie bez scouta po empire jest albo sabotażystą, albo kompletnym durniem. I to on powinien oddać kasę za to, czego dokonał.

3. C0ven przełknął bez większych protestów stratę 4 frachtów na posach AAA z winy standów. Podobną sytuację mieliśmy bardzo długo z korpem Dark Knight of Deneb, którego posy uparcie przez kilka miesięcy waliły do nas i nie wpuszczały na JB.

4. NBSI!

Liczyłem na reset, niestety go nie będzie. Zachowanie AAA było tragikomiczne (foch COL z zamknięciem infrastruktury, zanim cokolwiek diplo ustalili, lol).

I póki FTEK będzie neutralny dla mnie - będę strzelał  :)

Xeovar:
Loc0 dobrze podsumował co się działo. Kila szczegółów można by poprawić, ale nie mają one większego znaczenia. Generalnie od pierwszego momentu temat był zbyt emocjonalnie traktowany (po obu stronach), dużo wall of textu i troche czasu potrzeba było żeby sprawę potraktować na spokojnie.
Nie da się ukryć, że fakt braku minusów na południu jest uciążliwy dla pvperów i ciśnienie mają wysokie :)

Deaell Portt:
Eee ja do chlopakow z BDCI i AAA nic nie mam. Wszystko sie wyjasnilo. Dostalismy bardzo mily mail od chlopakow z BDCI i jest wzajemny szacunek. Filmik zrobiony przez c0rta http://www.filefactory.com/file/b005790/n/final.wmv . Wbrew pozorom sytuacja z frachtem rozjasnila pewne sprawy w corpie, ally, stainwagonie i z naszymi przyjaciolmi z innych aliansow. Najbardziej podobalo mi sie na zebraniu, kiedy kazdy z korpow przedstawial swoja opinie o zaistnialej sytuacji  i cholera musze to powiedziec poczulem dume. Musicie wiedziec, ze bylo gorąco i byly duze emocje :D . Takie sytuacje jednocza ally i koncza wszelkie podzialy na poszczegolne korporacje. Dobrze, ze w zylach naszego Ceo i dyplomaty plynie lod zamiast krwi bo ta sytuacja mogla sie inaczej skonczyc.

Loc0:
Ze szczegolow, ktore moga byc ewentualnie nie jasne a o nich wiem:
FTEK mial standy z SW (mial=slowo klucz) rok temu. Imho to dyrekcja powinna dbac aby blue listy byly aktualizowane w miare na bierzaco (np 1/mth?). To stalo sie miedzy innymi przyczyna spiecia. Jesli jeszcze cos ominalem to piszcie zeby ludzie nie trolowali tworzac jakies super teorie z palca.
Mona chodzilo o jakas kampe w HED-GP z tego co mi wiadomo (pewnie jakas sie trafila przy okazji regrupa).
Skeer - cene frachta wyciagnales chyba z kosmosu w erze dinozaurow:D. W zeszlym tygodniu kupowalem Obeliska i Charona po 600-610 m na Jicie i w Orsu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej