Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
WAR: CCP vs nullsec community
Xarthias:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 22, 2010, 01:40:27 ---Ciekaw jestem, czy gdyby nikt dron nie wywalił, lag byłby mniejszy.
--- Koniec cytatu ---
A jak myślisz, dlaczego dominixy nie mogą już wypuszczać 15 dron? :(
I wcale nie trzeba ich było jakiś kosmicznych ilości. Daaaaaaaaaawno temu wystarczały trzy kartofle, po 15 dronek każdy, na rr-tanku, i mogły trzymać gate przed w zasadzie dowolną ilością przeciwników. Zanim się komuś tam grid załadował, to już dawno budził się w klonowni. A jak wskakiwała naprawdę duża flota, to kartofle miały full czasu, żeby odskoczyć i się wylogować...
A we fleet battlach było jeszcze gorzej...
I +1 do tego co napisał Korpusz.
Maver:
--- Cytat: Thor Adler w Luty 20, 2010, 13:55:01 ---Lag tu nie zależy od miejsca na mapie tylko od liczby walczących.
--- Koniec cytatu ---
NIEMOZLIWE! te zlosliwe komputery zawsze lepiej zdzialaja jak przy zmiennej okreslajacej rodzaj systemu jest cos innego poza 0.0
--- Cytuj ---Czego zatem oczekujecie od CCP, że zapewni w każdym systemie wystarczająco wydajny sprzęt żeby można było walczyć 1k vs 1k (osobne nody na każdy system?)?
A może tylko w systemach null secowych (co byłoby faworyzowaniem mniejszości)?
--- Koniec cytatu ---
A co za roznica jaki sprzet postawia?
Kiedys 200 osob generowalo 10 minutowego laga.
Potem 500
Teraz przy 1000 da sie nawet wleciec do systemu i cos zrobic.
Zrobia 10000, to wleci 10010 graczy i zalaguje system.
Poza tym do tego wszystkiego dochodzi pierdyliard dron, zasmiecanie locala, klikanie milion razy F1, bo przeciez zdialko mi sie nie uruchamia itp...
Smiem twierdzic ze takie 1000 osob w czasie "bitwy" generuje 5x wieksze obciazenie dla serwera niz 1000 osob spokojnie siedzaca na dupie w empire i przegladajaca ordery na markecie.
Jedyne co moga zrobic to ograniczyc ilosc ludzi w systemie do np 500 osob. Laga nie bedzie, placz zwiazany z "nie mozemy wleciec, przeciwnikow jest wiecej wiec nie powalczymy" bedzie bogato obecny na wszelakich forach EVE.
--- Cytuj ---Widać, że tylko nieliczni wypowiadający się w tym wątku mają pojęcie o programowaniu, a przede wszystkim o skalowalności.
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy elementarna umiejetnosc logicznego myslenia. Nie trzeba miec pojecia o programowaniu.
Dormio:
--- Cytat: Thor Adler w Luty 21, 2010, 01:01:09 ---Może nie wyraziłem się dość jasno. Wiem, że w tej chwili nie można sprzedać Plexa do NPC, przedstawiłem tylko alternatywę, jaką mogłaby CCP wprowadzić, gdyby chcieli pozbyć się graczy grających za isk nie tracąc przy tym dochodu ze sprzedaży abonamentów.
W obu postach pisałem o BEZPOŚREDNIM zysku, bezpośredni zysk generują tylko gracze zakupujący GTC za dolary czy euro.
--- Koniec cytatu ---
Bredzisz. Gość kupujący PLEXa generuje taki sam zysk dla CCP jak gość kupujący GTC czy płacący kartą. W obu wypadkach masz wygenerowany popyt, a CCP wprowadzająć PLEXy zlikwidowało znaczną część "szarej strefy" ekonomii gry. Wyeliminować handlu ISK się całkowicie na pewno nie da, ale z drugiej strony w większości handel sprowadza się do popytu po obu stronach handlujących ISK. Z jednej strony są to gracze mający $, czy €, a z drugiej są osoby dysponujące ISK. CCP wprowadzając PLEXy ukierunkowało ten handel ISKami w stronę przyrostu ilości GRACZY. Co dodatkowo ma ten wpływ na grę, że im więcej graczy tym bardziej atrakcyjny świat.
CCP zależy zarówno na ilości graczy jak i na ilości opłaconych kont, ba - zaryzykuję stwierdzenie, że pomiedzy nimi jest znak równości, bo przecież każde konto musi być opłacone koniec końców. To czy Ty płacisz bezpośrednio ze swojego portfela ISKami, czy poprzez $/€ dla CCP nie ma większego znaczenia. Ktoś za Twojego PLEXa i tak musiał zapłacić RL kasą, którą oni otrzymali.
Alto Saotomeo:
Chcialabym zauwazyc ze ludzki w empire to klepia misje, siedza w hubach, albo nic nie robia. Co nazywasz generowaniem laga i dlaczego akurat empire jest tak faworyzowane przez x dodatkow. Przeciez wy tam jedyne co to misje klepiecie. Low sec tez faction warfare ale gdzie w tych wojenkach masz bitwy 1k vs 1k. Wlasnie null powinno dostac boosta sprzetowego z tego wzgledu ze tam sie odbywa prawdziwa polityka, tam traci sie nawiecej statkow i wlasnie ludzki z null IMO najwiecej wydaja na plexy itp. W empire ile wam jest kont potrzebnych, 2? 3? Max, mission runner, smieciarz i ewentualnie jakis trader/hauler cokolwiek. Jak ja to widze w null?
Raciarz, pvp pierwszy cross, pvp drogi cross, jak ktos ma ochote to jeszcze konto z sc, jedno z bogatszych to prywatny tytek albo i dwa zeby bylo do pary. Mi juz 2 konta nie stykaja, skilluje sie 3 pod sc i byc moze przyszlego tyteksa.
Dodatkowo CCP powinno zaczac egzekwowac swoj jakze wielki i bogaty w punkciki regulamin a nie wygarniac ludziom odpowiedzi "nasze logi nic nie pokazuja" jezeli wysyla sie petycje o lamanie regulaminu, bugusing itp.
Anyway IMO null powinno dostac boost a empire nie jest do konca warte tych zasobow ktore aktualnie ma bo macie ich o wiele wiecej niz my.
devilsbirth:
Ile ostatnich dodatków faworyzowało hisek? (Ile w ogóle widziałeś w swoim życiu dodatków?)
Jak wyobrażasz sobie boost sprzętowy null?
Co ma wspólnego z tematem ilośc kont i co robią ludzie w hi?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej