Eve Online > Dyskusje ogólne

PvP w Dominion

<< < (3/9) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Colonel w Grudzień 30, 2009, 22:25:52 ---ano ciezko, bo wszystko w tej grze sie globalizuje, intele pomagaja unikac starcia, powinien funkcjonowac inny system ostrzegania lub zaklocania Intelow

--- Koniec cytatu ---

Akurat intel mi nie przeszkadza - w Provi działa beznadziejnie, klasycznym failbearom zajmuje jakieś 2 minuty kapnięcie się, że ktoś jest na localu, ale co z tego, jak belty są puste.

Z mojego punktu widzenia najfaniejsze PvP to roamowanie w maks 15 osób. Tu się kogoś zgankuje, to się sformuje blobik i się go pojedzie, tu nas przykampią, a my się przebijemy i zagramy im na nosie. I obawiam się, że ten rodzaj PvP ucierpiał na Dominion.

Sammani:
Zabijanie raterow, plexiarzy, polowanie na raveny z anomalii, sposoby na lapanie jfow, usuniecie locala by ofiary nie wiedzialy co je czeka etc. My rozmawiamy o pvp czy o griefingu?

Doom:
Stawiam na to ze o dresiarstwie

Julius Septimus:
Jak dla mnie polowanie na ratterów nie jest szczególnie interesującą formą rozrywki - jak złapiesz gościa na pasku to jest martwy. Cieżko to pvp nazwać.
Z kolei z aktywności C0VENu i kilku innych alliansów widze, że skasowanie DD w poprzednim kształcie odblokowało możliwość roamowania 20-40 osobowaymi gangami średnich shipów.  Kiedyś na takich delikwentów puszczało się DD i po kłopocie. Teraz trzeba gang skleić i próbować walczyć - i ludzie tak robią. Bardzo lubię tego typu PvP.
Dla mnie wielki plus dominion.

SokoleOko:

--- Cytat: Sammani w Grudzień 31, 2009, 00:26:52 ---Zabijanie raterow, plexiarzy, polowanie na raveny z anomalii, sposoby na lapanie jfow, usuniecie locala by ofiary nie wiedzialy co je czeka etc. My rozmawiamy o pvp czy o griefingu?

--- Koniec cytatu ---

Mówimy o trwającej 5 lat RPG-owej wojnie o wyższe idee, w której obie strony strzelają do "cywili".

W lowsecu nie strzelałem do statków nieuzbrojonych, tutaj obowiązuje mnie inne RoE. No, ale tyle offtopa.

--- Cytat: Julius Septimus w Grudzień 31, 2009, 01:12:46 ---Z kolei z aktywności C0VENu i kilku innych alliansów widze, że skasowanie DD w poprzednim kształcie odblokowało możliwość roamowania 20-40 osobowaymi gangami średnich shipów.  Kiedyś na takich delikwentów puszczało się DD i po kłopocie. Teraz trzeba gang skleić i próbować walczyć - i ludzie tak robią. Bardzo lubię tego typu PvP.

--- Koniec cytatu ---

Ech, żeby tak u mnie... "Proviblob" wystawia 50 RRBS-ów i zwykle jest po zabawie. Z kolei jeśli siły są wyrównane, to przeciwnik ucieka. Baaa... ze dwa razy byłem w sytuacji, gdy mieli nad nami zaledwie dwukrotną przewagę, a mimo to uciekli. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej