Eve Online > Dyskusje ogólne

PvP w Dominion

(1/9) > >>

SokoleOko:
Ciekaw jestem jakie są Wasze obserwacje, bo z punktu widzenia mojego ogródka wygląda to tak:

1) Roamy

Mój ally często roamuje w północnym Catch i Providence. Latamy gangami HAC/Recon, ale duża grupa core PvP-erów za punkt honoru stawia sobie latanie solo ("Way of Vaga" i tak dalej). Robię jedno i drugie. Ostatnio jest święto, jeśli z dwugodzinnego roama wracamy z więcej niż 4-5 killami, a po spędzeniu 2 dni w Providence w Rapierze (jakieś 8 godzin efektywnego latania) byłem szczęśliwy głównie dlatego, że nie zdechłem - bo sam niczego nie ubiłem.

Powód banalny wszystkie cele, które wcześniej siedziały na paskach, dzisiaj są w anomaliach i gravi-site'ach. OK, jedno i drugie da się wyskanować, ale nie na tyle szybko, żeby towarzystwo nie zwiało na POS-y i stacje. Zamiast "jump, 360, 90, 30, warp to lucky belt, got point, gogogogo", pełna lipa.

To już zaczyna być kuriozum - jeśli cel przemieszcza się przy użyciu JB i działa w anomaliach/gravi site'ach, jest praktycznie nietykalny. OK, to działa w obie strony, straty naszych kerbirów też jakby spadły, ale czy faktycznie chodziło w tym dodatku o nerfenie PvP?

2) Sov

Na nowym systemie faktycznie się wzbogaciłem (upgrade'y), ale z drugiej strony taki I-Hub ma absurdalną ilość HP. Bez naprawdę gigantycznego bloba i kupy czasy zdjąć się tego nie da. Taki z kolei blob spowoduje hotdrop przeciwnika... i sytuacja w północnym Catch (dla niezorientowanych - przyczółek Proviblocu w Catch) zaczęła przypominać front zachodni I wojny światowej, gdy wynalezienie broni maszynowej spowodowało wyhamowanie jakiejkolwiek ofensywy. Znów - czy o o to chodziło?

Zapraszam do dyskusji.   :coolsmiley:

Rabbitofdoom:
Kiedys zlapanie kerbira na pasku tez bylo prawie niemozliwe jesli kerbir nie chcial dac sie zlapac. (chyba ze mial pecha i frejki mu skrambla zalorzyly) Jesli chodzi o polowanie na kerbirow to teraz nastala era cloakerow i smierdzenia godzinami w systemie. Jak wlecisz komus na sanctum/haven i zalorzysz punkt to chwile tego ktosia sa policzone prawdopodobnie spadnie nim zdarzy ktokolwiek wydokowac. Druga sprawa anomalie sa nuuuunde osobiscie nie robie juz wiecej niz 3-4 na raz bo po czwartej czlowiekowi tak koncentracja leci w dol ze moglby wrogi gang przeleciec przez system i pewnie bym nie zauwarzyl nim by mi nie spadli na glowe.

Colonel:
znerfic lokal w 0.0...usunac  :knuppel2:

moja propozycja, pisalem juz do ccp i postukali sie w glowke o so mi chodzi,
powinno pokazywac graczy tak:

lokal czat systemu - high sec
czat konstelacji - low sec
czat regionu - 0.0
zero czatow gdzie wyswietla nas przymusowo - WH

SokoleOko:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Grudzień 30, 2009, 21:08:09 ---Kiedys zlapanie kerbira na pasku tez bylo prawie niemozliwe jesli kerbir nie chcial dac sie zlapac. (chyba ze mial pecha i frejki mu skrambla zalorzyly)

--- Koniec cytatu ---

Bez przesady, nie było żadnego problemu. Owszem, zależało trochę od farta i doskonałej znajomości terenu. Teraz też paru w anomaliach złapałem, ale generalnie jest bardziej pod górę.

Col, nie zaczynajmy tematu locala, bo a) to nie jest związane z Dominion, b) było już wałkowane nie raz.

Rabbitofdoom:
Jak usuniesz lokal to rownie dobrze mozesz usunac anomalie i raty. Na paskach niech sie spawnuja tylko oficery i ts albo nic. Null to bedzie pustynia gdzie tylko beda przelatywac gangi szukajace guza albo bloby robiace plexy. W 0.0 aktualnie nie ma ZADNEJ formy zarabiania ktora byla by w stanie kompensowac ryzyko jakie wiazalo by sie z usunieciem locala. O lataniu vagasikiem tez bedziesz mogl zapomniec bo cena moon poo pojdzie w gore jeszcze bardziej.

Goscia na anomali trodniej znalezc ale tez wiekszosc raciarek sie nie  nadaje do robienia anomali z wyzszej polki. Duzo statkow tez nie jest w stanie robic ich efektywnie. Ship zdolny effektywnie orac sanctumy musi byc przynajmniej czesciowo oparty na frakcyjnym/dsowym ficie. Do paskow wystarczy najtanszy bs na t1 ficie. Automatycznie wiec potencjalny reward za zlapanie anomaliowozu rosnie.

Po dominionie przedewszystkim znacznie wzrosla ilosc BC w gangach. Aktualne ceny technetium i neodymium dosc skutecznie odstraszaja ludzi od niektorych t2. Wiecej tez pojawilo sie frakcyjnych kruzow i frejek ktore sa czesto tansze niz hac a oferuja zblirzone mozliwosci w niektorych konfiguracjach.

Brak dd powoduje to ze wrogie gangi duzo smielej zapuszczaja sie na wrogie tereny. Moze to byc poczatek zmierzchu niektorych "malych" aliansow ktore nie sa w stanie skutecznie zadeptac przeciwnikow masa ani nie sa w stanie nawiazac z wrogiem walki na rownych zasadach. Ciagle skampienie w stacji bedzie prowadzic do tego ze ludzie beda odchodzic z takich sojuszy i szukac ochrony w wiekszych alliansach. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej