Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
ATLAS na polnocy
Straszny:
HM.... kolejna drama czy tylko durna podpucha z CAOD?
Cippalippus (genialny nick btw) miał przejść z Pandemica do IT zabierając właśnie 45 dreadów....
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1234039
Val Heru:
to mial byc topic o polityce, duzych ruchach, zmianach terotyrialnych, nowych sojuszach...
czy jakis mod moglby wyciac z pizdu ten jazgot o lagu? jeden topic bez jazgotu pls
acaste:
jak się grid przy 600 luda nie ładuje to jest FAIL
ostatnio można było spokojnie się strzelać przy 1k w systemie ---> bob war
i najważniejsze - świetny post Yogos, ale proszę wywalcie ten cały syf o tej potyczce atlas vs wi
silvia:
Zapewne jest to spowodowane tym, czy server jest w RF czy nie.
lorgius:
--- Cytat: sneer w Grudzień 16, 2009, 12:36:25 ---więc zastanów się co piszesz ...
--- Koniec cytatu ---
Az chce sie powiedziec : i nawzajem.
Atakujacy wybiera system i widelki czasowe jego "okupacji"
Broniacy paradoksalnie musi stac sie agresorem kontratakujacym system.
Czyli kontratakujac dostajesz caly obecny penalty w stosunku do kogos kto jest rozstawiony na gridzie albo w systemie (ponad 20x szybciej wczyta sie grid przy worpowaniu nizli przy wskakiwaniu- przynajmniej tak bylo w bnd). Dodatkowo wskakujacy obecnie traci spora czesc floty na widelki czasowe i co gorsza dc. Wszystko to juz bylo wczesniej ale nie taka skale jak teraz po Dominion.
Po calej "bitwie" jak juz wyskakiwalem do prawie pustego systemu od momentu wcisniecia jump do faktycznego przeskoku minelo ponad 6min.
No ale kogo to obchodzi skoro najwazniejsze aby w Jita przy 1k+ na localu wszystko chodzilo plynnie.
Jesli chodzi o taktyke to zawsze mozna zrobic cos lepiej ale w chwili obecnej mechanika skutecznie ogranicza efekt. Jesli mozna wyladowac na gridzie juz w jajku na dodatek gdy 2/3 floty wciaz "wisi" to nie jest to ani normalne ani zabawne - jest to skapstwo firmy ktorej placi sie ciezkie pieniadze aby pobawic sie od czasu do czasu i zamiast tego dostaje sie pusty ekran. Czysta matematyka - 100% obroncow strzela do pojedynczych atakujacych - kiedys grid sie wczytywal i jakies 80-90% atakujacych podejmowalo walke - dzis pik wynosi 30-40% po uwzglednieniu strat.
Wielokrotnie pisalem, ze lubie bloby i duze bitwy - i dlatego zaluje bo od dominion ani jednej dobrej nie rozegralem - mozna przegrac i stracic nawet kolejno kilka statkow a mimo tego wspominac miesiacami ubaw jaki sie mialo. 5 minut strzelania w godzinnym starciu za iles tam euro to nie zabawa :-\
--- Cytat: Sammani w Grudzień 16, 2009, 13:26:10 ---Kto zbieral sie 3h by dopiero jak ma przewage 2:1 ruszyc sie z miejsca? Zawsze moje serce sie raduje gdy widze blobersow ginacych od laga. Jakbyscie nie zalali plusami locala to moze by to sie inaczej skonczylo
--- Koniec cytatu ---
1) Matematyka przydaje sie chocby po to aby takich kwiatkow jak 2:1 nie puszczac (a potem ja obrywam za pisanie ze opinie innych sa "glupie" - moze zakonczmy to od razu - bylo nas 10:1, balismy sie wydokowac - dlatego jak idioci wskoczylismy na hosta by o zgrozo pobawic sie w pew pew, teraz jak juz wiemy ze mozna miec kilka kanalow na ts to caly swiat stoi przed nami otworem - chociaz pewnie nie bo nie potrafimy ani fitowac ani walczyc i pewnie dlatego wczesniej wszystkie te roamy tak szybko opuszczaly geminate co by sie nie zarazic czyms brzydkim i wstydliwym)
2) Byla opcja aby poslac 20 ochotnikow ale dyzurna wrozka przewidziala nieprzychylne komentarze (patrz wall of text punkt 1) (bo wrozka jest fc)
3) Koncze postowanie w temacie bo posty z ktorych mozna dowiedziec sie czegos konkretnego zwiazanego z sama bitwa a nie wypelnionych flejmem ( patrz wall of text punkt 1) lub "DYSTANSEM" mozna policzyc na palcach jednej reki. A ja nie mam juz ani ochoty aby zdrowia aby odpowiadac tym bardziej ze sam wielokrotnie mam swoje zastrzezenia i nie bede swiecil za nikogo oczami. A poniewaz z czescia atlasu latalem np jeszcze w trakcie EW to mam na to specyficzne spojrzenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej