Eve Online > Dyskusje ogólne

Drama bomb... o bombach :)

<< < (4/22) > >>

MightyBaz:
moze ccp wprowadzi nowe shipy  trałowce, ppl przestana marudzic

Rehadzio:
Dobze pomyslane . Zamiast nerfic cos co dziala wkoncu trzeba znalezc sposob na bombery poprostu.

Milo by bylo gdyby CCP wprowadzilo cos na zasadzie point defense canonkiow z % szansa na rozwalenie bomby. Powiedzmy ze modulek moglby byc instalowany np na comandach badz HIc-ach , zasieg sfery jakies 30 km wkolo ( promien 15 km ) Automatycznie samo dzialko by sie wlaczalo gdyby bomby znalazly sie w zasiegu. Ciekawe jak dla mnie , wymusilo by organizowanie flot z rozstawionymi HIC - comandami opelotkowymi. Atrakcyjniej by bylo , jakas mozliwosc skontrowania bomberow bez potrzeby nerfa ich samych. Pomyslcie tez jak samo to by urozmaicilo gre :) Blob beesow radosnie lejacy posa a dookla drama bomb :) i walka opelotki z nadlatujacymi bombami...mazenia pewnie :(

Pozatym wiele osob mowi ze zalatwo mozna latac bomberem ..zgoda. Samo latanie to pikus , taka banada 6 bomberow ( skutecznie bo bomby sie nizpozabijaja nawzajem ) musi byc diabelnie zgrana zeby zaatakowac skutecznie cel , beemki na flote , potem stopniowe przemieszczanie , uwazac zeby kolegow z clocak niewybic , niejest to wcale latwe na sucho a przy duzej flocie i adrenalince juz niewspomne.

p.s w czasie pisania posta inni wpadli widze na podobne pomysly , pozsostaje zyc nadzieja ze CCP mysli podobnie

MightyBaz:
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1232721

devilsbirth:
Pomysł z defenderami jest fajny, trzeba by go dopracować, żeby nie okazało się, że nagle po dodaniu bomb do celów defenderów bomby okazują się bezużyteczne bo żadna nie dolatuje, ale koncepcja mi się podoba.
No i nie wymaga to nerfienia cloaka i cloakerów \o/ :)

Raiha:
Mi sie marzy taki wogóle dedykowany statek anty rakietowy który pod swoja ochrona miał by za lokowanych swoich których chce bronic. Wtedy gdy jakieś rakiety/bomby by leciały, automatycznie by się odpalały defendery i je niszczyły :) Coś jak teraz wszelkiej maści statki naprawiające . CCP ma w prowadzić w niedalekiej przyszłości te formacje flot , można by wtedy takie statki fajnie ustawić i bronic tych których trzeba .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej