Eve Online > Dyskusje ogólne

Wolontariat centralowy - tlumacze i inni :)

<< < (3/7) > >>

korpusz:
Jak będzie więcej chętnych to mogę pisać newsy w wolnym czasie. Bo samemu to nie da rady nadążyć.

Gregorius:
No to już jest nas kilku ;)

[proponowałbym widzielenie wątku - dzięki temu, będziemy mogli zebrać jakąś grupkę działaczy :D]

Ptysiu:

--- Cytuj ---„Co się stało z ceną tritanium?”

Trzeci Kwartalny Biuletyn Ekonomiczny EVE Online jest już dostępny. W publikacji tej zawarty jest standardowy wskaźnik ekonomiczny populacji, statków używanych w przestrzeni, raporty o poziomie cen i zrzuty ekranu rynku (market). Tym razem wyszczególniony jest temat najnowszych wiadomości o „Unholy Rage”, operacji skierowanej przeciw handlarzom Iskami, która trwa już od kilku miesięcy.

Ekonomia świata EVE jest w dobrym stanie umacniając się nieprzerwanie przez cały rok 2009. Jak widać w tejże publikacji, największe zmiany w ekonomii zaszły albo na wskutek działań przeciw handlarzom Iskami w EVE, albo na wskutek zmian struktury gry. Gdy zachodzą tak wielkie ingerencje z zewnątrz oczywiście wpływają na względne ceny wewnątrz EVE, ale siła rynku szybko zezwala cenom na odzwierciedlenie tych zmian, lub wstrząsów na rynku. To może być dobra nauka odnośnie działania ekonomii w świecie rzeczywistym, wykazując że jeśli pozwolimy rynkowi dostosować się bez interwencji rządów poprawa następuje znacznie szybciej niż gdy staramy się sterować cenami by osiągnąć „właściwy” poziom – zakładając, że reguły rynku są jasne i że informacje przepływają względnie swobodnie pomiędzy podmiotami obecnymi na rynku.

Do powstania Kwartalnika przyczyniło się wielu ludzi. Zespół ds. badań i statystyk zajmuje się w przeważającej części pozyskiwaniem danych i analizie tychże. Zespół grafików zajmuje się cała kompozycją i dostarcza nam pięknych obrazów ze świata EVE, które możemy podziwiać w tym wydaniu. Dodatkowo otrzymujemy wkład z innych oddziałów dla naszej szczególnej działalności, tym razem ze strony jednostki ds. Prawa i Porządku wewnątrz działu obsługi klienta. Jednostka ta walczyła w okopach w trakcie trwania operacji „Unholy Rage” zwalczając handlarzy Iskami.

Bawcie się dobrze proszę czytając to wydanie Kwartalnika Ekonomicznego i wyczekuję nadchodzącej dyskusji.

Dr.EyjoG

--- Koniec cytatu ---

Link do oryginału:
http://www.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&bid=707

Link do wspomnianego kwartalnika:
http://ccp.vo.llnwd.net/o2/pdf/QEN_Q3-2009.pdf

PS.
Niektóre zwroty jak m.in. RMT, właściwe dla specyficznego słownictwa MMO pozwoliłem sobie przetłumaczyć może nie do końca (wg. mnie) dokładnie, ale za to zrozumiale - mam nadzieję - dla naszego małego światka.

Pozdrawiam i czekam na opinie.

CATfrcomCheshire:
Ptysiu, skoro jestes profesjonalnym tlumaczem, to jakiej oczekujesz opinii? Nie kokietuj  ;D  O0

Ptysiu:
Nie jestem profesjonalnym tłumaczem. Jestem wannabe-profesjonalnym-tłumaczem ::). Ale dzięki za podliz ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej