Eve Online > Dyskusje ogólne
dominion - zmiany w sovie
Rabbitofdoom:
No bo tak sie sklada ze mam jedno konto. Druga sprawa ze jak bym mial te troche wiecej sp ktore stracilem przez przerwe w grze tez bym zarabial troche wiecej. Roznica miedzy dochodem postaci ktora ma pewne skille na 4 a taka ktora ma na 5 potrafi byc dosc duzo. W 0.0 czesto oznacza roznice miedzy tanszym fitem a drozszym. Chociaz akurat zmiany w skillach w dominionie ida w strone zmniejszenia tej roznicy.
Straszny:
--- Cytat: Doom w Listopad 29, 2009, 23:33:41 ---Inna rzecz że najpierw te konta trzeba mieć a chary na nich też podskilowane :/
Może uczciwie podajcie ile może zarobić gracz który ma jedno konto?
Bo z moich doświadczeń wynika że wyliczenia królika sa najbardziej trafne
--- Koniec cytatu ---
1,5 rok czasu grałem jednym kontem... jako że bardzo uosabiam się w grze z kontem niechętnie nawet myślałem o drugim (głupi byłem ;d) - tak grając doszedłem do Vagi i mojego latania solo nią (a solo oznacza bardzo dużo strat, oczywiście i killi ale straty sa nieodzownym elementem) - dwa razy w tygodniu poświecałem trochę czasu na rattowanie - 8 godzin po 60 baniek daje mi 480 baniek + loot z polowania pvp dawał 100-300, 3 stracone HACe to 600 baniek, a tygodniowe wpływy na konto były w okolicach 600-900. No i czym dłużej grałem tym więcej lootu z pvp, i coraz lepiej się raciło.
Mając 2 konta - Ishtar + Sleipnir i konto do do zbierania (Prowler) podwoiłem godzinny zarobek z racenia i wziąłem sie za plexy i czasem za hurtowo anomalie. Mając 100-150 baniek na godzine rattowanie zajmowało mi 5-6 godzin (konto ratterskie z Isthtarem praktycznie nigdy nie poniosło straty, jak gram to gram skupiony i nie mam głupich wtop), plus jak zawsze loocik z pvp (a i troche oficerskich itemow trafiłem na solo-pvp). Gadanie o drugim etacie jest śmiechowe bo to zupelnie nie tak. Jak ktoś jest zorganizowany i ma 2-3 konta, to poświęca temu 5-6 godzin na tydzień i sprawa z głowy.
Tylko trzeba mieć dostęp do dobrych układów z dobrym true-sec. No i na te pare godzin trzeba spiąć zwieracze i skupić się na tym, jak widać nie każdy potrafi albo może :)
"podlewanie" posa jest dla mnie tak nudne że wytrzymałem 2 tygodnie i chciało mi sie wszystko rzucić w pindu... to jest koszmarnie nudny obowiązek, z każdy POSem stający sie jeszzcze bardziej nudny. To utrzymywanie POSów najcześciej wyjaławia z chęci do gry starych graczy a nie ratterka, którą robi się kiedy masz ochote, a nie etatowo. POS wymaga regularnej etatowej pracy i nie jest to wcale taki fajny sposób zarabiania. W tym i tym i jeszcze w tym dniu musisz sie zalogować i dostarczyć wszystkie częśći do POSa, nie ma bolca. Zdecydowanie wole zarabianie na plexach. Semi-pasywność zarabiania na POSach jest tak naprawdę pozorna. Reakcji i dostarczania materiałów trzeba dobrze pilnować.
Niewątpliwie jeśli ktoś spędza x lat gry w jednym regionie i jest to dla niego fascynujące to i utrzymywanie POSów bedzie równie fascynujące. Dla mnie to porażka była. :)
Obok racenia drugim źródłem zarobku dla mnie okazał się handel. 0.0 -> empire i empire->0.0, i to bez żadnych specjalnych shipów typu jumpfracht czy carrier. To, jak grałem jeszcze aktywnie, normalnie była żyła złota. Potrafiłem spokojnie z palcem w nosie przyciąć 1-2B na tydzień z handlu, obok racenia (zysku netto a nie obrotu)
Nigdy w życiu nie robiłem misji w empire, nie utrzymywalem posow w empire, ani nie prowadziłem dedykowanej produkcji w empire, a na koncie mialem i 5 i 10 i więcej B. Da się żyjac tylko w 0.0 i robiąc to przy okazji pvp.
Sammani:
I Straszny ciagle tak genialnie zarabiasz na angelach jak na zbugowanych bloodach w delve?
Straszny:
--- Cytat: Sammani w Listopad 30, 2009, 08:46:46 ---I Straszny ciagle tak genialnie zarabiasz na angelach jak na zbugowanych bloodach w delve?
--- Koniec cytatu ---
niestety po ponad 2 latach gry dopadł mnie RL na tyle że mam teraz 4 miesiące przerwy od grania, więc nic nie zarabiam. Wcześniej zarabiałem bez problemu i na północy EVE i na południu, region nie ma tu wiele do rzeczy. :)
Tym bardziej że ostatnio nie raciłem a jechałem plexy/anomalie + handelek. Mając 2 konta jest to po prostu opłacalniejsze. Handel w tej grze jest genialny tak btw.
MightyBaz:
--- Cytat: Scaryman w Listopad 29, 2009, 21:55:10 ---Tyle w temacie. To że Baz napisał bzdure o tym na czym sie nie zna
--- Koniec cytatu ---
:2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej