Forum Gry > Inne gry
Perpetuum-Online
Hellbright:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Kwiecień 26, 2010, 17:12:32 ---
Dywagowaliśmy ze Sneerem nad różnymi rzeczami i mamy już pomysły na grę. PVP nie widzieliśmy i raczej nie staramy się nic działać, bo na początku to mija się z celem, młode chary raczej nie mają nic do powiedzenia. W EVE jest inaczej, noob w rifterku jest w stanie dużo zrobić, założy skrambla albo weba albo odpali inną elektronikę. Tutaj na początku jest tylko DPS i to mierny bo ledwo co idzie zafitować połowę slotów właściwymi gunami. Porobiłem skille od redukcji zużycia CPU przez guny i mody armorowe na lvl 5 i nadal mam problem (na Arbalescie wsadzenie procka poprawiło sytuację). Tak więc, noob ma tylko marny dps, mały tank, zero elektroniki. To gdzie tu strategia ? Blob ? Chyba, że jakieś frejki elektroniczne.
--- Koniec cytatu ---
EW boty maja zasieg targetowania 3x wiekszy, a ze lockowanie celu to ~12sec... Jakby bylo wiecej ludzi, to mozna cos pokombinowac,a tak...
--- Cytuj --- Do tego mało ludzi, w tej chwili jest zalogowanych 15-50 ludzi w całej grze, większość farmi albo lata nie wiadomo gdzie.
--- Koniec cytatu ---
No wlasnie, kasa jest jakims problemem - lepszy sprzet to 3x wiecej farmy (bo misje aktualne zbyt ciezkie na poczatku i zbyt slabe nagrody), w dodatku AI mobow jest nieco dziwne (devsi zapowiadaja zmiane, a wlasciwie napisanie od nowa) ; spory zasieg agro + krotki respawn = salwy od 4 botow na raz. Pelne cargo z dropow to jakies 100k-150k na plusie , light robot rasowy kosztuje ok 400k.
sneer:
nie bardzo mam pomysł od czego zacząc ....
gra jest skill-intensive - na poczatku naprawde mało można
bez średnich skilli cięzko jest sfitowac sensownie mecha
przykład
postac 3 tygodniowa
mech będacy odpowiednikiem kruza
4 light ! guny oraz 2 light ! missle launchery
3 dmg mody
2 res mody i 2 small ! reperki
i skończyło się CPU w mechu mimo tego ze sporo w skille do cpu inwestowalem ....
i tak jest z prawie wszystkim
górnictwo - szukanie i wydobywanie rud - zrobione super
produkcja tez może sie podobac - powoli to rozgryzamy ale bez wiekszej ilości ludzi rynki pozostaną prawie martwe - tu czekamy na open betę
pew pew ... hm - powoli zaczynam dochodzic do momentu kiedy zaczynam miec na to kaske
natomiast ciagle jeszcze nie mam skilli do czegokolwiek niestety to nie eve - tu dwudniowa postac w rifterku ze scramblem nie istnieje
a'propos skilli - są 10 stopniowe i czesto mają jeszcze level advanced i expert :) czyli de facto 30 poziomów
jak się ma w czymś 2-4 to człowiek się leszczem czuje
poza tym kiedy sie spojrzy na lolfit //wg standardow bliskiego koncepcyjnie eve// swoich mechow to az wstyd do pew pew ruszac
Khobba:
--- Cytat: [BUFU] Pticu w Kwiecień 26, 2010, 20:26:43 ---wyslijcie jkaies zaproszenie czy triala :)
--- Koniec cytatu ---
:coolsmiley:
sneer:
nie da się
musicie czekac do open bety - postaramy się was poinformowac jak juz cos bedziemy wiedzieli
CMHQ_Widget:
--- Cytat: sneer w Kwiecień 26, 2010, 21:27:11 ---nie bardzo mam pomysł od czego zacząc ....
gra jest skill-intensive - na poczatku naprawde mało można
bez średnich skilli cięzko jest sfitowac sensownie mecha
--- Koniec cytatu ---
A ja dzisiaj wykminiłem o co kaman z tym fitowaniem ;]. Tu nie chodzi tyle o skille co o mody. Zauważ, że następne lvl (odpowiednik meta) modułów nie mają mega lepszych bonusów, np. dmg mod nie daje więcej dmg tylko zmniejsza zużycie CPU/PG. Druga sprawa, na tym etapie procek w głowie daje o wiele więcej niż kolejny dmg mod, bo pozwala zafitować więcej działek, a 5 działek i wyrzutnia na Arbalescie już mają niezły wygar ;].
Co do rat to faktycznie są skopane, zawieszają się na terenie. Drop IMHO jest dość dobry, nie wiem czy zmiana ma polegać na nerfie czy co, ale jeżeli tak to będzie bolało. Loot to 150k, Yagel 400k, ale jak policzyć fit, to jak coś Ci z rat nie dropnie to trzeba dołożyć kolejne z 600k za standardy, a ceny na lepsze moduły są kosmiczne (widać po ilości minsów do produkcji).
Ja bym na razie nie narzekał. To jest w końcu closed beta, sporo zmian ma wejść dopiero po patchu, który pewnie wejdzie razem z open beta. Do tego czasu knujemy ze Sneerem jak się dorobić fortuny i na czym, żeby coś osiągnąć. Jak będzie kasa będą zabawki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej