Eve Online > Dyskusje ogólne

Stare, dobre czasy?

<< < (22/24) > >>

Dormio:
Rozbudowujesz scenariusz ?

Xarthias:

--- Cytat: Mona X w Październik 27, 2009, 13:59:18 ---Próbowałes kiedyś złapać chińskiego farmera?

--- Koniec cytatu ---
Sposób na miskę ryżu dalej aktualny? ;)

Z jednej strony, lokal w 0.0 mógłby zniknąć... Z drugiej, widzę co najmniej kilka wad tego rozwiązania. No i moim zdaniem nie bardzo można na to liczyć, bo CCP chce przyciągnąć kerbirów do 0.0, a nie jestem przekonany, czy Twoje Dormio argumenty są słuszne...

Dormio:
Kurde, ale ja naprawdę jestem za tym żeby w null locala nie było, a w low był z delayem.
Powaga. Mi brak (czyli tak jak jest w WHSie) locala w niczym nie przeszkadza.
Doceniam jego funkcję wywiadowczą w jego obecnej formie, ale dla mnie akurat nie jest to argument przemawiający za jego utrzymaniem. Jestem zwolennikiem gry wieloosobowej, a posiadanie scoutów uważam za konieczność w przypadku operacji grupowych. No ale może właśnie z tego powodu jestem dziwny...

Trefnis:
dormio wydaje mi sie ze sie nie zrozumiales z mona
ty mowisz o skanowaniu w wh obecnie bez locala (faktycznie jest szansa na zobaczenie proby)
a mona o ew braku locala w normal space

i faktycznie bedzie latwiej podejsc i ZLAPAC ofiare

w chwili obecnej jak ktos widzi cie na localu wywarpowuje
bez locala nie zobaczy ani nie wyskanuje cloakera, tobie wystarczy poczekac az ofiara zmienia pas, poleciec za nim albo nawet przed nim
jak zobaczysz ze sie alignuje, i teraz nie ma szans na to ze po wyladowaniu sie alignuje i ucieknie zanim go dziabniesz

z zasady latwiej zlapac ofiare ktora nie wie ze jest lapana :)

Dormio:

--- Cytat: Trefnis w Październik 27, 2009, 14:26:18 ---z zasady latwiej zlapac ofiare ktora nie wie ze jest lapana :)

--- Koniec cytatu ---
Z tym w ogóle nie polemizuję.

Natomiast uważam, że niektórzy z PVPerów mogą być zawiedzeni, bo nagle się okaże, że nie wystarczy ship ze skanerem pokładowym, ale trza mieć jeszcze kolegę z sondami, albo cloak i nosy/neutralizery, ecm dronki... dobra... już nie prześmiewam się z tego co napisał Mona. Podał jeden ze scenariuszy, który działa obecnie i najprawdopodobniej będzie bardzo skuteczny przy braku locala, ale nie wszyscy PVPerzy na nieszczęście tak umieją latać. Poza tym jak się okaże, że ten sposób to tak naprawdę jedyny skuteczny sposób by łapać kogokolwiek, to CCP "pójdzie po rozum do głowy" i go znerfi.

Dlatego między innymi jestem za tym żeby locala w null nie było, że gra przez to zyska, a nie straci. No ale nie wszyscy to rozumieją.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej