Eve Online > Wsparcie techniczne

Myszka

<< < (2/9) > >>

Khobba:
Dzięki za odpowiedzi!

Rzeczywiście, G5 wygląda ciekawie, ale, o ile dobrze czytam, ma tylko jeden przycisk pod kciukiem?

Co do nowszego IntelliMouse'a - recenzje wskazują na dość niską jakość wykonania w nowszych modelach... jak to z tym w końcu jest?

Co do podkładki - zastanawiam się nad takim kensingtonem. Mam taką w robocie i bardzo jestem zadowolony, zwłaszcza z podparcia pod nadgarstek, którego w domu mi najbardziej brakuje.

I przypomnę - nie zależy mi na myszce/podkładce stricte gamingowej. Słowa klucze to ergonomia i funkcjonalność :)

Ian666:

--- Cytat: Khobba w Październik 08, 2009, 16:43:26 ---Dzięki za odpowiedzi!

Rzeczywiście, G5 wygląda ciekawie, ale, o ile dobrze czytam, ma tylko jeden przycisk pod kciukiem?
--- Koniec cytatu ---
Tak, ja mam na nim ustawioną symulacje CTRL (można namierzać jedną ręką, jednym kliknięciem, podczas gdy druga ciska po klawiaturze). To już kwestia indywidualna, ale miałem myszki z więcej niż jednym przyciskiem pod kciukiem (np MX1000 która miała chyba 3) i niespecjalnie mi to w czymś pomagało. Może mam duże ręce, ale jeden przycisk wystarcza.

--- Cytat: Khobba w Październik 08, 2009, 16:43:26 ---Co do nowszego IntelliMouse'a - recenzje wskazują na dość niską jakość wykonania w nowszych modelach... jak to z tym w końcu jest?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chciałbyś coś podobnego do IntelliMouse to któreś Razery były na niej wzorowane, chyba Diamondblack. Te myszki miały dobre oceny, myślę że warto się zainteresować.

Zsur1aM:

--- Cytat: Khobba w Październik 08, 2009, 16:43:26 ---Co do nowszego IntelliMouse'a - recenzje wskazują na dość niską jakość wykonania w nowszych modelach... jak to z tym w końcu jest?

--- Koniec cytatu ---

W zasadzie to ta sama myszka co stara 3.0, rozni sie chyba tylko kolorem. Warto zwrocic dokladnie uwage o ktorej serii te opinie mowia, bo seria intellimouse'ow 4.0 byla totalna klapa, sam mialem okazje troche potestowac i byla to bardzo marna myszka, do tego dosc szybko sie psula. Chyba wlasnei z tego powodu powrocili do 3.0 i zrobili jedynie remake designu.

Co do podkladek, mialem okazje przetestowac wiele typow (pod wzgledem materialu), od szkla, wszelkiej masci szmacianek po podkladki teflonowo-metalowe i z tworzyw sztucznych. Jak dla mnie najlepsze byly te ostatnie, szmacianki szybko sie brudzily i tracily poslizg, metalowo-teflonowe bardzo szybko sie wycieraly i ostro ziebily w chlodne dni   ;D.
Osobiscie najbardziej przypadly mi do gustu podkladki fUnc series, mialem okazje uzywac dwoch: Everglide Ricochet i sUrface 1030, obydwie podkladki maja dwie strony (szorstka - szybsza, gladka - dokladniejsza). Zaleta jest spora precyzja i bardzo dobry poslizg (przy niskim nachyleniu myszka potrafi sama zjechac z podkladki  :D). Wada jest to ze podkladki potrafia sie dosc szybko zuzyc jezelii nie stosuje sie odpowiednich slizgaczy (szczegolnie gladka strona). Obecnie uzywam sUrface 1030 (szorstkiej strony) od jakis 3 lat i nie widze by jakos szczegolnie sie zuzyla, uzywam przy tym podklejen "mICEskatez", ktore spokojnie starczaja na 5-6 miesiecy. Trudno mi cokolwiek powiedziec o nowych podkladkach, nie siedze juz w tym temacie od kilku lat  :)

Rastlino:
To co poprzednicy: Logitech G5, na święta sobie kupiłem za 230zł model niebieski (ten z 2007)

-rozdzielczość do 2000 dpi (można sobie zaprogramować w trzech stopniach wartości i na bieżąco je zmieniać przyciskami, przydaje mi się w grach :P)
-dobrze leży w łapie
-kółko myszki wychylane na boki jak chciałeś
-pod kciukiem dwa przyciski (używam ich do cofania stron i wracania :P)
-cartridge na ciężarki, ma się ich w sumie 38g (ja dokooptowałem około 12g, jednak sama w sobie jest za lekka jak dla mnie)
-raczej wytrzymała, przetrwała upchana między butami w plecaku parę razy na trasie pociągu Gdańsk-Kraków :D

Moja opinia: super mycha.

Voulture:
Polecam Logitechy - uzywam od lat, aktualnie (z 4 lata) mam starszy model tej wersji:

Nie mam przyciskow z glosnoscia i do maila. Reszta bez zmian, super wygodna i w ogole. Imo nie ma sensu wydawac 300zl za mysz czy klawiature. Taka do 100zl z pewnosci ci starczy ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej