Eve Online > Patche i dodatki

Balans projectile?

<< < (7/15) > >>

Straszny:
+1 do tego co powiedział Kot ;) - sam mam full konto matari , ale z wyskillowanym choćby taranisem bo claw jest mimo wszystko słabszy (inna sprawa że wolf nadrabia to z kolei rewelacyjnie) ogólnie z crossem na smalle T2 gallente i na smalle i medium T2 ammarów.  BSy matarów sam uważam za słabsze odrobinę od innych ras, ale żebym taką przepaść widział...  matari BS i medium arty na Hurku i Munninie  to największy alfa-strike w swoich klasach co przy snipowaniu we flotach potrafi mieć olbrzymie znaczenie. Ogólnie to sam bym sie nie spodziewał żadnego boosta projectile bo uważam je za jedną z najlepszych broni w small/med i średnio-akceptowalną w large.

Ale jak bardzo chcą matarów uszczęśliwiać to mówi się trudno i strzela się o 30% dalej :laugh:

mystiq (jak podejrzewam) tam wyżej pytał w czym jest najlepsze gallente (z ukrytym rozżaleniem jak rozumiem) - Taranis, Ishkur, Ishtar, Dominix, Megathron- najlepszy cep bojowy, jeden z najlepszych AFów (jak nie najlepszy), bardzo uniwersalny HAC, i najtańszy BS dający mnóśtwo funu - nadaje sie do bajta, do pve, do gangów RR. No i Megas - ciekawe jaki matari BS wyskoczy na solo do Megasa ;) Ja bym stawiał w ciemno na gallente w takim solo pojedynku. Nie wiem w czym problem z tymi gallente.

DaBlades:
Dobrze straszny gada. Pomijam tu fakt, że przed nerfem nosów każdy Amarr się 2 razy zastanowił zanim na takiego dominika wyskoczył.
Wracając do tematu to w sumie co planują zmienić? Large AC?

acaste:
+1 do postów kot'a i strasznego

balans nie jest dobrym kierunkiem, bo się może okazać, ze rasę wybieramy tylko pod wygląd  :buck2:
wiadomo zmiany w systemie walki, nowe statki itp prowadzą do sytuacji, że trzeba zmieniać troszkę bo niektóre statki stają się bezużyteczne, ja osobiście bym se podarował te matarskie działka i popatrzył na inne rzeczy "bardziej istotne" np: na dampy - arazu, pilgryma, t1 deski, gorszą wersje bc, itd itd

ps. nowy dodatek sprawia, ze mam ochotę na powrót do gry (nowy sov)

Kara Mon:

--- Cytat: DaBlades w Wrzesień 26, 2009, 17:22:19 ---Dobrze straszny gada. Pomijam tu fakt, że przed nerfem nosów każdy Amarr się 2 razy zastanowił zanim na takiego dominika wyskoczył.
Wracając do tematu to w sumie co planują zmienić? Large AC?

--- Koniec cytatu ---

+9% dmg dla emp ammo, +10 % dla plazmy, + tracking dla ammo o srednim zasiegu i - dmg dla ammo o duzym zasiegu

nie znam sie zbyt dobrze na wszystkich rodzajach amunicji ale dla mnie wyglada to jak szukanie problemu na sile, jak chca cos poprawiac to niech poprawia t2 amunicje na krotki dystans bo w tej chwili jest kompletnie bezuzyteczna (chyba ze cel sie nie rusza  :uglystupid2: ) bez znaczenia czy to lasery, hybrydy czy projectile

Straszny:
hmm.. dla matara latającego vagabondem i wolfem (czy jaguarem) na pvp w solo pojedynkach frakcyjnego emp używa się na ogół do trafiania w dziure resistów gallente a frakcyjnej phased plazmy w dziure ammarów (nie każdego statku, ale większości). Także bedą jeszcze skuteczniejsze (bez sensu imo). Co do hail M często strzela się z niego w statki gallente mające dziure resistów na explo i do niektórych matarskich - są do tego OK, trafiają. Haile M służą często do mordowania BSów, na close orbicie tak żeby tracking BSa nie wyrabiał a Twoj ship lał optimalem. Do tego pojedynki Vaga vs Vaga często też wyglądają w ten sposób że sie używa haili - jak widzisz wypasione konto i Vagabonda obydwie strony zakładają że będzie mordercza walka na max damage, na ogól wszyscy maja HACa na 5, impy do damage i wszystko max, więc dajesz approach, przepalasz wszystkie działa, przeciwnik to samo - 15-20 sekund i sprawa wyjaśniona  ;) (oczywiście zdarzają sie dziwaczne Vagasy z np AB i 425 i scramblem, ale takiego roztrzeliwuje się jak bezbronne dziecko z barrage)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej