Eve Online > Dyskusje ogólne
Sfshootme wyd*** kumpli ;/
Sotharr:
--- Cytat: Ivil w Październik 11, 2009, 11:31:01 ---Jakis czas temu slyszalem(i zapewne nie tylko ja) ten sam argument w nieco innym kontekscie. Jakis gracz twierdzil ze z cala pewnoscia w RL jestem zbirem bo zestrzelilem jego nieuzbrojony statek. Z tego co pamietam cale zycie unikalem przemocy ale zapewne kiedys ze mnie to jeszcze wylezie :P
--- Koniec cytatu ---
Zapewne wtedy, gdy przeciwnik będzie miał związane ręce. >:D
Na tym polega różnica między grą a prawdziwym życiem. W tym ostatnim za określone czyny grożą przykre konsekwencje, co powstrzymuje niektórych przed ich popełnianiem.
W grze tych konsekwencji nie ma lub są one mało dotkliwe, dlatego rzekomy pacyfista staje się piratem gnębiącym słabszych.
lukez:
a co z pvp ? o7
rywalizacja, zabijanie, fortele i wprowadzanie przeciwnika w błąd... jednak, gdy odchodzimy od kompa to nie mamy się za zimnokrwistych morderców :angel:
bardziej mnie uderzyło jednak to, że kumpel zdradził kumpla - a nie to, że ccp powinno go ukarać za a-moralność / pvp (zabijanie, gwałcenie i ogólnie inne fajne rzeczy :coolsmiley:), też jest teoretycznie a-moralne !
swoją drogą zgadzam się z Albim:
--- Cytat: Albi w Październik 11, 2009, 14:29:04 ---Owszem, w grze akurat niczego się nie dorobiłem, zawsze kiedy zaczynałem się czegoś dorabiać, trzepało mnie sumienie że za dużo gram. Teraz nie gram w ogóle, a jak wrócę dalej będę niedzielnym graczem. Akurat tak się składa że jestem w grze krystalicznie uczciwy, nigdy nie scamowałem nawet, nigdy nie strzeliłem komuś statku po odebraniu okupu ani nic. Ale cieszę się że mogę spotkać nieuczciwych, że gra zmusza do wzięcia tego pod uwagę na przykład przy zarządzaniu korporacją czy majątkiem. To ładnie odzwierciedla rzeczywistość zarządzania organizacjami.
W takim środowisku przywódca musi nie tylko podtrzymywać morale i podejmować decyzje strategiczne, ale i myśleć o bezpieczeństwie wewnętrznym, ryzyku zdrady, szpiegostwa itd. To dodatkowa warstwa rozgrywki.
--- Koniec cytatu ---
Dodałbym tylko jeszcze, że to że jesteśmy (jeżeli jesteśmy) uczciwi, to tylko powód w moim mniemaniu do dumy... A co kto robi, sami widzimy najlepiej !
Oceńmy każdego, jego miarą...
sc0rp:
Ja sobie tak czytam od dłuższego czasu jak się przekomarzacie i powiem w tej sprawie tyle (w evke gram sobie 2 latka):
1. CCP pozwala uniknąć kradzieży podczas transportu - kontrakt typu courier i wpisanie odpowiednio wysokiej opłaty za nie wykonanie kontraktu, skoro towar był warty 100b mógł wpisać 200b z pewnością nie został by okradziony.
2. Dla mnie taki myk niczym nie różni się od scamu na jita z serii "I'm quiting EVE send me ammount of isk i will double/triple (a wczoraj widzialem 10x)", właściciel mógł skorzystać z kontraktów udostępnionych przez CCP? Mógł nie skorzystał bo chciał zaoszczedzić pare iskow i/lub ufał kurierow - to jego problem
3. Sprawa pośrednika F9 (czy jakoś tak) imo koleś stracił swoją bezstronność i jest spalony, jak ktoś napisał wcześniej "lepiej isc do droższego chribby niz sie zastanawiac czy w moralnych warościach F9 cos sie nie poprzestawia i nie straci sie iskow/lootu".
4. F9 dla mnie jest taki sam jak sfs tyle ze zrobil scam na 1/3 kwoty co sfs.
5. Oczywiscie koles zachowal sie po chamsku jesli bylo tak jak mowi wlasciciel statkow ale coz to wlasciciel statkow podjol to ryzyko i bynajmniej jakakolwiek ingerencja ccp nie powinna miec miejsca.
6. A wszystkim ludziom ktorzy chca umoralniac proponuje zalozenie corpa i wypowiadanie wojen kazdemu corpowi ktory posiada scammerow/szpiegow etc - na poczatek proponuje goonsow ktorzy "koncertowo" rozpracowali boby przy pomocy szpiega ktory dodatkowo okradl boby.
7. Kolejna rzecz - na biednego nie trafilo, aby grac w eve to potrzeba ~300M ISK/miesiac lub kilkanascie euro mysle ze wlasciciel tych statkow posiada znacznie wiecej zarowno iskow jak i euro, a jak stracil wszystko co mial to niech jajem zadokuje w dowolnej stacji concord sprezentuje mu nowiutki statek :)
8. Proponuje odroznic gre od rzeczywistosci, tym ktorym sie mieszaja te byty powinni odstawic mmo ;)
devilsbirth:
--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 12, 2009, 11:49:19 ---8. Proponuje odroznic gre od rzeczywistosci, tym ktorym sie mieszaja te byty powinni odstawic mmo ;)
--- Koniec cytatu ---
Dopuki na grę poświęcasz rl czas, to nie jest takie proste jak się wydaje
Doom:
--- Cytuj ---1. CCP pozwala uniknąć kradzieży podczas transportu - kontrakt typu courier i wpisanie odpowiednio wysokiej opłaty za nie wykonanie kontraktu, skoro towar był warty 100b mógł wpisać 200b z pewnością nie został by okradziony.
--- Koniec cytatu ---
Kontrakt kurierski ma górną granicę objętości paczki, nie pamiętam tylko czy granica ta nie pozawala przewieźć w ten sposób bs'a wogle czy tylko niespakowanego. A jeśli nawet można spakowanego, to jeśli te statki nie miały takiej formy to spakowanie ich kiedy sie jest poza stacja na której są jest z deka problematyczne - pal diabli rigi bo nawet large t2 to centy w porównaniu z cena tych statków, ale odległość to jednak trochę przeszkadza
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej