Eve Online > Wsparcie techniczne
Stare sprzęty
NeX:
Czemu ręcznie obliczać. Programy w trybie tekstowym liczą wszak tak samo jak te z własnym GUI. W dodatku te wszechstronniejsze mają własny interfejs oparty na skrótach + mouse, więc używa się ich zwyczajnie. Zagraj kiedyś w rpg oparte na konsoli tekstowej np ADOOM. W ostatnich wersjach to on miał fonty tak kolorowe, że niejedną ośmiobitową gierkę by pojechał :buck2:
litestep:
Jesli ktoś nie lata jakims małym zwrotnym statkiem to fragment overview: nick, statek, odległość w zupełności by wystarczyła do grania. A taki Dwarf Fortress (właśnie grywam) może i ma grafikę składającą się ze zbitku literek ale bez 2GHz procka nie ma co podchodzić :P
Maver:
--- Cytat: Keeno Smythe w Wrzesień 05, 2009, 13:26:19 ---To na poważnie czy tylko taki żarcik ?
Może jeszcze powinno w trybie tekstowym działać ? :)
--- Koniec cytatu ---
Na powaznie.
W wiekszkosci przypadkow (przynajmniej ja) i tak mam tak oddalony widok od statku ze tej pieknej "grafiki" nie widze. Poza tłem ktore i tak jest tylko tłem po prostu cale te fajerwerki sa tak male ze moglo by ich rownie dobrze nie byc.
Maver:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 05, 2009, 14:29:44 ---A chciałbyś ręcznie wpisywać parametry współrzędnych na które statek ma leciec?
Ręcznie wyliczać predkości orbit, obliczać warpy itp?
Kosmos by był i zajefajny fajny symulator, ale chyba nie o to w eve chodzi ;)
--- Koniec cytatu ---
Nie pisze o wersji tekstowej EVE, tylko pozbawionej jako takiej grafiki strikte 3D.
Czyli np statkow, stacji itp... Wystarczy ci przestrzen 3D i latajace po niej krzyzyki ;)
Tak naprawde graficznie niczym by sie to nie rozniolo. Robiac misje czy biorac udzial w jakiejs wiekszej walce pvp i tak widok masz tak oddalony ze jedyne co widac na ekranie to "krzyzyki i kwadraciki" a nie same statki jako takie.
Wystarczyla by wlasnie taka wersja, i EVE mogla by chodzic na kazdym dostepnym komputerze. Przestrzen 3D (tło) + symbole statkow (bez ich modeli 3D)
Ellaine:
Ja gram w trybie mapy galaktyki z kamerą przesuniętą na puste miejsce w kosmosie. Jest to zasadniczo tryb bez grafiki 3D i działa OK, jedyna funkcja jakiej potrzebuje od CCP to możliwość ustawienia tego na stałe żeby nie musieć włączać po logowaniu, oraz poprawienie paru małych bugów w tym trybie (nie zawsze updatuje i się lokacja i np mam opcję warp tu na miejsce gdzie już jestem a nie mam na miejsce w którym mnie nie ma). Mogliby też wprowadzić w mapie galaktyki opcję "show absolutely nothing"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej