Forum Gry > Inne gry
Elite 4
Zgudi:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Grudzień 22, 2017, 10:06:04 ---Czy w Elite da się grać tylko za pomocą klawiatury i myszki?
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie bez problemu i wcale nie mniej efektywnie niż na HOTAS. Wolant to tylko większa frajda z gry.
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Grudzień 22, 2017, 10:06:04 ---Na steam-ie w wyprzedaży podstawowa wersja gry jest za 27 zł a wersja ze wszystkimi dodatkami za 86 zł. (...) Warto w nią inwestować a jeśli tak to tylko w wersję podstawą czy jednak te dodatki coś zasadniczego wnoszą do gry?
--- Koniec cytatu ---
Zdecydowanie ze wszystkimi dodatkami. Podstawka nie oferuje zbyt wiele. Ale JPKM, ja płaciłem 400 zł.
[VIDE] Herezja:
Lata temu grałem w X2 reunion później chwilkę w X3 (chyba terran conflict) i gdy ostatnio znów sięgnąłem do X3 nie potrafiłem się odnaleźć. Po filmikach z sieci wyciągniętych Elitka wygląda bardzo podobnie do X3 pod względem prowadzenia statków i obawiam się, że podobnie nie potrafiłbym się odnaleźć.
Zgudi:
Na pewno byś się odnalazł, to kwestia przyzwyczajenia. Na samym początku może być ciężko, "co ja mam zrobić, jak to zrobić?!" ale z czasem będziesz wlatywał w wąską bramę stacji driftem na max speedzie. :)
Problem z elitką jest zupełnie inny. Misje, misje, MISJE, setki MISJI do zajebania bo mało jest innego w grze contentu. Przez pewien czas to jest bardzo fajne bo misje są nieco lepsze i mniej nudne niż te w EVE, ale po X dniach grania ma się dosyć, bo polegają w zasadzie na tym samym: wożeniu towarów, niewolników, przemycie, tłuczeniu ratów, zbieraniu bounty, eksplorowaniu, odkrywaniu lokacji i tak dalej.
[VIDE] Herezja:
Czyż w EVE nie ma podobnie? Też jest grind. To, że czasem można komuś przysmażyć kuper to inna sprawa a z tego co czytałem bez joya w elite nie ma co iść na pvp.
Zgudi:
Gdzie w bitce uczestniczy max. 5 osób i właściwie 4 statki na krzyż się do tego nadają? Jak ktoś lubi grę solo, eksplorację, zarabianie kasy i misje to Elite. Jak ktoś szuka PVP, polityki w grze i dużo wspólnego grania na TS to EVE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej