Śmietnisko > Off Topic
Koty vs. psy
gosti:
--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 18, 2009, 08:22:08 ---Podobnie jestem przeciwny trzymaniu wśród ludzi półdzikich kotów, np. bardzo popularnych w USA serwali. Może i są piękne, ale na pewno nie nadają się do "normalnego użytkowania". ;)
--- Koniec cytatu ---
Serwali? Phi. Majk Tajson trzymal tygrysa ;D
Xarthias:
--- Cytat: gosti w Czerwiec 18, 2009, 08:34:58 ---Serwali? Phi. Majk Tajson trzymal tygrysa ;D
--- Koniec cytatu ---
Heh, ale na tygrysa trzeba mieć pozwolenie, a na serwala nie :)
Poza tym, są ludzie, którzy trzymają jadowite węże czy inne aligatory w domach... ::)
Khobba:
Mam kota (całkiem podobnego do pierwszego kota soobocza), narzeczona po ślubie chce irbisa O0
BTW, fajnie się czyta, jak wszyscy bezlitośni killerzy, po obrzuceniu błotem evkowych przeciwników i pomachaniu e-peenem jakimi to oni twardzielami nie są, piszą o swoich najkochańszych kociaczkach :P
Xarthias:
--- Cytat: Khobba w Czerwiec 18, 2009, 09:01:29 ---narzeczona po ślubie chce irbisa O0
--- Koniec cytatu ---
Tia, powodzenia :P (jeśli chodzi o tego irbisa).
Polecam jednak trochę dostępniejszą wersję:
Rasa znana pod dwoma nazwami: kot bengalski biały lub leopardeta śnieżna. Na pewno przyjaźniejsza dla użytkownika :P
Jak coś, to mam namiary na jedynego hodowcę w Polsce, który ma koteczkę tej rasy.
Sirhan:
--- Cytat: Diabl0 w Czerwiec 18, 2009, 08:29:55 ---Heh, polska mentalność. Ale tak dla twojej wiadomości - kara faktycznie została zapłacona (chociaż nie wiem w jakiej wysokości). Natomiast co do "kundla" i "podłażenia pod lufę", to zaręczam po pierwsze nie był to żaden kundel, a po drugie wątpię czy zdążyłbyś pociągnąć za spust tej twojej wyimaginowanej lufy. Pies był kiedyś postrzelony przez myśliwego lub kłusownika i na widok czegoś zbliżonego do broni dostawał szału. Do dziś mam wyraźne ślady zębów na szynach AEGa.
--- Koniec cytatu ---
Polska mentalność? To moja kwestia! Pies dostający szału na widok czegokolwiek jest do diabła niebezpieczny i powinien być trzymany w zamknięciu a nie luzem, żeby sobie latał po lesie i mordował zwierzęta.
Nie martw się, zdążyłbym.
--- Cytat: Diabl0 w Czerwiec 18, 2009, 08:29:55 ---poprawnie ułożony amstaf nie jest psem agresywnym tylko obronnym. Sam bez powodu nie zaatakuje (chociaż boję się pomyśleć co by zrobił w obronie domownika) i świetnie bawi się z dziećmi.
--- Koniec cytatu ---
Śmiem wątpić by pies człowieka który nie przejmuje się tym, że mu bestia lata po lasach i morduje zwierzęta, pies który "dostaje szału" na widok lufy na tyle by rzucić się na gościa swojego pana tylko dlatego, że ten trzyma zabawkę podogną do broni był dobrze ułożony. Jak by zobaczył dziecko z karabinkiem na kulki i odgryzł mu pół twarzy dalej byś pieprzył te farmazony?
Akurat Xarthias ma całkowitą rację, psy bojowe powinny być trzymane w zoo a nie domach a obronne powinny być dostępne jak broń po przejściu testów psychologicznych przez przyszłego właściciela. Szkoda, że wystarczy zmieszać bojowego z obronnym i jest to już kundel który wymyka się kwalifikacji a groźniejszy jest od obu swoich przodków :/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej