Eve Online > Wsparcie techniczne

[Wybór karty] Radeon HD4870 1GB czy GTX260 896MB?

<< < (3/6) > >>

Skeer:
Mam identyczną kartę co Kane McKallan i też jestem bardzo zadowolony - EvE jest płynna na full detalach i full pvp bracketach (swoich i wroga + wraki). W lataniu dyktą to jest nie do przecenienia.

Nie ma żadnych problemów ze sterownikami ATI.

Gregu:
ja zaś mam 4850 na ddr5 od gainwarda i poki co nie moge narzekać, karta prawie że cały czas w idle chodzi w eve...bo w trybie obnizonego taktowania. dopiero jak włącze 2 klienty to włacza sie standardowe taktowanie..
problemow ze sterownikami nie mam prócz tego że jak se odpale att to nie włacza się eve, oczywiście po wyłaczeniu jest spox - 2 sprawa że mam roczny system a karte wsadziłem z tydzień temu więc reinstall by się przydał ale mam lenia
w sumie ta karta to 4870 tylko ze zmienioną nazwą - co do zaś skojarzeń sony-gainward to są tak w 80% słuszne, kiedyś to było coś innego teraz to masówka, zmienia się tylko sticker/naklejka

z tym że ja nie narzekam :)
zapomnialem dodać ze też gram na 22" w 1680x1050 no chyba ze 2 okna lecą to 1280x1024 leko na siebie nachodzące...na 23.5 16:9 mojej dziewczynki się mieszczą prawie całe oba luzem...

Gregorius:

--- Cytat: Loc0 w Czerwiec 16, 2009, 00:30:28 ---@ Greg - Mowisz to na podstawie doswiadczen wlasnych czy przeczytales na benchmark.pl? :D

--- Koniec cytatu ---

niestety własnych ;/ (tzn. powiedzmy, że rodzinnych :D  - braciak cioteczny z jednym modelem giefciaka walczył z rok. Gwarancja to też mit u Gainwarda.. ewidentnie grafa się sypała, a support stwierdzał, że karcie nic nie jest.. jak wyjechali z kosztami za "analizę" etc. to było całkiem nieprzyjemnie.)

osobiście, na szczęście mam Leadteka i nie narzekam ^_^

Soulscream:

--- Cytat: mystiq w Czerwiec 16, 2009, 01:48:07 ---gainward bedzie strict geforce niedlugo.

--- Koniec cytatu ---

Skad Ty takie niusy bierzesz? Gainward nalezy do Palita.

ramdeon:

--- Cytat: mystiq w Czerwiec 15, 2009, 23:19:04 ---najlepiej napisz co masz dokladnie i jesli masz checi to napisz ile masz kasy a wykminie ci jakis ladny konfig (tak loco, polece mu zakup karty muzycznej ^^).

--- Koniec cytatu ---
AMD Athlon(tm) 64 X2 4800+ (chłodzenie Auras LPT-709)
4GB RAM DDR2 800 GOODRAM
GALAXY NVIDIA GeForce 7600 GS (PCI-E, 256DDR3 128BIT)
Płyta: Gigabyte S-series AMD socket AM2 ( GA-MA74GM-S2H )
Dysk: Seagate 200GB 7200 (te długie paski to chyba ATA)
Zasilacz: 400W FEEL 3

Chciałbym przeznaczyć do 900-1000zł na modernizację, z tym, że około 200-300zł pójdzie na zasilacz, który na pewno nie wydoli (i nie ma kabli) takiego pożeracza prądu jak 4870. Co do zasilacza to prawdopodobnie będzie to któryś z Chieftec 500W.

--- Cytat: mystiq w Czerwiec 15, 2009, 23:19:04 ---po przeczytaniu konfiguracji ktora napisales...
zmien procka, a nie grafe.

--- Koniec cytatu ---
Przy większych operacjach w EVE nie zauważyłem aby mi procka zajęło więcej niż 40%, ale podkręcenie go to dobry pomysł  >:D

--- Cytat: mystiq w Czerwiec 15, 2009, 23:19:04 ---jesli mozesz, to postaraj sie kupic radka 4890- cena jest nieduza, a wydajnoscia bije zarowno 260 jak i 4870 i robi to 'big time'.

--- Koniec cytatu ---
j.w nie starczy kasy.

Edit:
Co do karty to przypadła mi do gustu: http://www.agito.pl/karty-graficzne/sapphire-radeon-hd-4870-vapor-x-1gb-ddr5-pci-e-box.84.343486.html (?)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej