Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

O COVEN słów pare

<< < (6/17) > >>

Xarthias:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 10, 2009, 10:31:56 ---Proszę administratora czy moderatora o usunięcie z tego wątku wszystkich śmieci, które nie dotyczą COVEN i tematu rozpoczynającego wątek, bez wyjątku.
--- Koniec cytatu ---
???
Póki nie ma flejmu, a posty nie są kompletnym offtopikiem, to czemu niby mam je usuwać? To jest forum dyskusyjne i nie mogę zabronić nikomu dyskusji. A że ktoś ma inny pogląd na przedstawione przez Ciebie sprawy, to nie jego wina.
Sorry, ale tak samo jak w wypadku wątku kogokolwiek innego, nie zamierzam tu nic cenzurować, bo się komuś nie podoba.

Zolthar:

--- Cytat: Sir Falo w Czerwiec 10, 2009, 09:09:34 ---Fajna historia, warto przeczytać.
Musze jednak stwierdzić, że sam początek zwiazany z założeniem Coven jest, powiedzmy, średnio blisko prawdy. Zapomniałeś dodać, iż jednym z głównych (jak nie głównym) założycieli był LosBekoczoS wraz z korporacją No Quarter (NoQ). Coven było otwarciem w pokecie w Venal. Dopiero później coś się niektórym w głowach namieszało i Coven uznał, że NoQ nie pasuje do obrazka (do dnia dzisiejszego nie wiem dlaczego, ale co tam). Szkoda tylko, że było to mało przyjjazne odwdzięczenie się za załatwienie możliwości siedzenia w Venal...

--- Koniec cytatu ---

Falo bardzo się mylisz tutaj.
Pomysł zrobienia C0VEN powstał w umysłach Rageziva, mnie, Bekocza i roofiego po tym jak lataliśmy sobie po Syndicate i sie okazało że fajnie jest. nazwe wymyślił ktoś z BUFU NoQ zapowiadało się dobrze do momentu właśnie wylotu do Venal.
A co do możliwości przelotu do Venal to nie rozumiem. PBN  dawno już tam mieszkał a do Syndicate przylecieliśmy właśnie z Venal i to było przepustką dla nowego ally bo byliśmy tam rezydentami a nie folkami :) więc chyba troszke ci sie fakty pomieszały falo.

Skwiercpur:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 ---Momentem przełomowym była zaoferowana przez Stain Empire pomoc. Oferta ta była dla nas czymś zaszczytnym, dlatego, że dobrze wiedzieliśmy, że SE nie rozdaje + na lewo i prawo i ewidentnie zostaliśmy zauważeni.
(...)
Przerwami w sielance były organizowane przez Stain Empire rekreacyjne wyjazdy do Esoterii gdzie dla zabawy i dla wprawienia się w strzelaniu zabieraliśmy na jakiś czas stację Goonswarmu w C9N.
(...)
Skupiliśmy się więc na Esoterii i przerzuciliśmy tam całe nasze siły. Esoterię zdobyliśmy w miarę szybko, w tym czasie AAA i ROL zabierało już Goonsom Feythabolis

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 ---Najważniejszą cechą, moim skromnym zdaniem, jest to, że to wszystko zawdzięczamy samym sobie. Nie jesteśmy niczyimi petami (co nam wiele osób zarzuca). O wszystko walczymy sami.

--- Koniec cytatu ---
Z calym szacunkiem, ja wiem ze slowo pet jest nacechowane pejoratywnie i ludzie sa na nie uczuleni, ale chociaz w tym podsumowaniu oddalbys SE nalezny trybut i powiedzial cos ala "wszystko zawdzieczamy pasji i poswieceniu naszych ludzi, oraz faktowi ze potezniejszy sojusz wyciagnal do nas reke i pomogl nam wydostac sie z roju bezimiennych bytow, dzieki pomocy SE mielismy szanse wybic sie ponad przecietnosc. Odwdzieczylismy sie SE nasza dozgonna lolajnoscia i szacunkiem."

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 --- Goonswarm podreśla ciągle, że te tereny oddał, że Delve, że tego nie chciał. Tylko z tego co pamiętam walki o Esoterię były dosyć ostre i liczebność wroga była dość spora, niestety ostatecznie my wygrywaliśmy kluczowe bitwy i region ten zdobyliśmy własnymi staraniami, a nie dostaliśmy w spadku.

--- Koniec cytatu ---
Zdania na ten temat sa podzielone, skoro mowiles ze nie robisz tutaj PR-u to nie rob.

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 --- Postawiliśmy na jakość, nie na ilośc, postawiliśmy na ludzi, którzy dają z siebie coś więcej niż podatek z rat na korpa. Po wielu miesiącach przyniosło to efekty i na dziś dzień prezentujemy sobą wysoki poziom. Dużo nam jeszcze brakuje do najlepszych, jednakże obraliśmy dobrą drogę i staramy się cały czas rozwijać.

--- Koniec cytatu ---
To jest piekny fragment.

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 ---Jak to mawia Ojciec Tadeusz "prawda sama się obroni". Jednakże do prawdy czasem ciężko jest dojść, zwłaszcza, że wokoło pełno propagandy i PRu. My, jako sojusz COVEN unikamy takiej formy "reklamy", dlatego, że przekonani jesteśmy, że nie liczy się ilość spamu napisana na CAOD czy na innych forach o EVE.

--- Koniec cytatu ---
Centrala jest takim wlasnie forum.

--- Cytat: CMHQ_Widget w Czerwiec 09, 2009, 21:09:47 --- Mamy uznanie wielu korporacji i sojuszy w EVE. Mamy reputację sojuszu, który lubi się bić i angażuje się w potyczki gdzie można fajnie powalczyć. Jesteśmy zauważeni i uznani jako sojusz PVP.

--- Koniec cytatu ---

Tutaj totalnie mi rece opadly. Wez wykasuj ten fragment ze nie robisz PR na forach, albo ten drugi zmien na "lubimy o sobie myslec ze jestesmy pvp firma uznana w Nowym Edenie. Wydaje mi sie ze mozna powiedziec ze jestesmy w pierwszej lidze jezeli chodzi o 0.0 warfare, nawej jezeli jest to zaplecze pierwszej ligi."

Po prostu nie mozna napisac "ja tu nie bede robic PR-u i reklamy" a w drugim "Mamy opinie i reputacje sojuszu dobrego w pvp." Opinie o was to moze przedstawic ktos spoza C0VENA rozumiesz? To jest po prostu semnatycznie bez sensu. O sobie musicie pisac "uwazamy sie za..." i tak dalej.
Po prostu takie stwierdzenie nie jest logiczne - nie macie takiej opinii. Duza czesc ludzi w eve po prostu nawet nie slyszala o C0VENIE, moze troche o SE/SW, przez co wiekszosc rozumie SE+pety. W dzisiejszych czasach wrecz -a- i pety.
Pewna czesc ma takie wlasnie zdanie jak napisales, ale nie mozna pisac "mamy opinie sojuszu dobre w pvp i nie jestesmy petami" jezeli nie jest to opinia powszechna. Musisz zmienic styl na bardziej subiektywny. Wiadomo 1/3 0.0 was nie zna, 1/3 jest wam nieprzychylna (i ci wlasnie ludzie maja o was opinie kerberow i petow) a 1/3 was zna/lubi i czesc z nich zapewne ma opinie ze jestescie tacy jak napisales.

Ogolnie bardzo dobry post, ale albo wykasuj czesc o PR albo zmien styl na bardziej subiektywny, stwierdzenie "mam opinie kolesia ktory jest swietny w lozku" jest bardzo podejrzane ;) trzeba albo zapytac bylych dziewczyn zeby spostowaly, albo zmienic styl na "wydaje mi sie ze jestesm swietny w lozku"

Voulture:

--- Cytat: Tooten w Czerwiec 10, 2009, 09:44:12 ---  Nie wiem czy to nie jest sprzeczne z regułami forum (jak jest, to ktoś na pewno wyrzuci tego posta), ale na SHC jest świetny, długi na kilka stron opis walk w Stain (może nie wszystkich, ale sporo).
--- Koniec cytatu ---

Chyba nawet wiem kto tam raporty pisal...  ::)
http://www.scrapheap-challenge.com/viewtopic.php?t=12613&postdays=0&postorder=asc&start=0
A dokladniej strone 7ma :P

Warto przejzrec temat bo opisuje wydarzenia, ktore chyba najbardziej uksztaltowaly c0ven.

Totalizator:
Jeśli chodzi o opinie o c0ven to taki wpis macie w naszym wiki:

--- Cytuj ---C0VEN with a zero are not to be confused with Coven spelled properly, which is a corporation in Pandemic Legion. C0VEN misspelled with a "0" is a mainly Polish alliance operating out of the ass-end of Esoteria next to Stain Empire and Systematic-Chaos. C0VEN was created by Pink Bunnies corporation in 2007. They are not as incompetent as Systematic-Chaos and they regularly field fairly large HAC gangs, but they are clearly not as relevant as Stain Empire and are basically Stain Empire's pets.

Current Activities

They are mostly sitting around Esoteria mining moons. They've lost a couple of freighters recently full of minerals that were supposedly meant for a titan. If they ever actually get it built it will likely die horribly.

Current Relations

Very hostile.

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej