Eve Online > Dyskusje ogólne
Ceny PLEX-ów poszły w sufit
SokoleOko:
Czy ktoś wie co jest przyczyną takich podwyżek?
W kwietniu kupowałem za 305, w maju za 340, teraz w Jita są już 419. O co chodzi? To jakieś sezonowe "coś" czy stały trend wywołany... no właśnie, czym?
Ellaine:
Kryzys, gracze z USA mają mniej dolarów do wydania na rozrywkę więc sprzedają mniej TC.
Rastlino:
Do niedawna sądziłem że ceny GTC rosną ze względu na 60 dniówki z forum na które zawsze jest większy popyt niż dostępna ilość (przynajmniej patrząc po stosunku ofert WTB/WTS i kryzysie który chyba jeszcze bardziej zmniejszył liczbę sprzedawanych doładowań). Wczoraj na forum kupiłem 60 dniówkę za 700kk, gdy kupując w tym samym momencie plexami zapłacił bym 840kk. Ta różnica jest chyba za duża jak na standardowy model (zawsze jest odrobinie taniej kupując więcej). Może ktoś najzwyczajniej handluje nimi (skupuje i sprzedaje) podwyższając ceny na potęgę. Wydaje mi się że rynek tego produkt jest dość podatny na tą formę handlu. Często ludzie nie interesują się plex'ami gdy nie muszą przedłużać konta, a jak zostaje im 1 dzień do wygaśnięcia, raczej nie mają wyjścia jak zdobyć doładowanie.
Taka moja opinia.
Gregorius:
+ wakacje.
W okresie wakacyjnym zawsze ceny skaczą do góry.
SokoleOko:
--- Cytat: Gromor w Czerwiec 09, 2009, 10:43:28 ---Wczoraj na forum kupiłem 60 dniówkę za 700kk
--- Koniec cytatu ---
Jak to się robi? Jestem na tym forum, załóżmy że dopiszę się do oferty, mam dostęp do Eve 24h/dobę. Człowiek wystawi mi kontrakt?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej