Śmietnisko > Off Topic
Windows 7
eX:
Problem:
.mkv coś strasznie licho mi odtwarza pod win7, problem polega głównie z rozszerzaniem/zwężaniem obrazu, jeśli nie jest jak oryginalny to straszna pixeoloza się robi.
Instalowaliście jakieś kodeki na Wasze siódemki? ffdshow działa?
Xarthias:
Ja używam tylko VLC (VideoLanChat) i nie mam problemów. Kodeków nie instalowałem żadnych.
marcoos:
--- Cytat: Xarthias w Sierpień 11, 2009, 12:17:03 ---Ja używam tylko VLC (VideoLanChat) i nie mam problemów. Kodeków nie instalowałem żadnych.
--- Koniec cytatu ---
VLC jest dobry - ale przy mkv potrafi się wywalić pod w7. Osobiście wiele playerów przetestowałem pod w7 i najlepszy okazał się GOM Player - mały rozmiar (vlc w sumie to taka kobyła), duże możliwości i płynne działanie...
eX:
Właśnie na vlc mam ten problem z pixeolozą (wmp chyba nawet nie odtwarza tego formatu?). Sprawdzę jeszcze czy na najnowsiejszej wersji vlc będzie to samo. Choć i tak jak dla mnie wygląda to na jakiś problem raczej z kodekami niż z samym playerem.
Widzę, że ten GOM odtwarza napisy, może zastąpi mi subedita, bo do video z napisami używam na XP zwykle sub-edit playera, ale na win7 odpalić go coś ciężko.
Deshroom Nooby:
ogladam filmy .mkv na działce na starym x41 tablet. zero kłopotów z k-lite codec pack standard. player to media player classic (jest w paczce z kodekami)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej