Eve Online > Dyskusje ogólne
Grid Magic
YANNICK:
Sprytne wykorzystanie mechaniki gry. Ja tu nie wiedzę nic banowalnego. Nie jest to nadużycie jakiegoś błędu w grze, a wykorzystanie jej właściwości.
Sotharr:
--- Cytat: YANNICK w Maj 27, 2009, 11:23:40 ---Sprytne wykorzystanie mechaniki gry. Ja tu nie wiedzę nic banowalnego. Nie jest to nadużycie jakiegoś błędu w grze, a wykorzystanie jej właściwości.
--- Koniec cytatu ---
Tak samo jak atak Zombich na Yulai, POS bowling czy unikanie wojen przez wchodzenie/wychodzenie z sojuszu.
O ile pamiętam jeden z GM wypowiedział się na forum eve-o, że modyfikowanie rozmiarów grida przez umieszczanie obiektów wokół POSa to exploit.
Rabbitofdoom:
Taa zwlaszcza ze w null w taki sposob mozna prawie bezkarnie kampic. Rozciagnac grid do hard wall, ustawic banki i do tego flote sniper bsow odwrocona pyskiem w stone hard wall na jego granicy. Primary zrzuca grida i odlatuje sobie spokojnie na ss albo jest naprawiany przez logistyka ktory siedzi sobie bezpiecznie w grid pocket.
CoeathalVega:
--- Cytat: GM Grimmi ---Strategically placing items in grids around POS towers for the purpose of hiding the towers is an exploit and action will be taken against those found doing it.
--- Koniec cytatu ---
fyi
Wilk:
A było coś o innych celach modyfikacji gridu? Bo to tylko jedno z zastosowań, o którym nawet w Grid-fu nie wspomniano chyba (choć nie wykluczam, że nie doczytałem po prostu).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej