Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z namierzaniem/stara karta graficzna

<< < (4/5) > >>

Xarthias:
Jest jakiś soft do testowania karty graficznej? Bo mi chyba w stacjonarce zdechła :/
System startuje, na ułamek sekundy pojawia się ekran logowania, potem na chwilę bsod (0116) i restart. W trybie awaryjnym się odpala, ale jakieś żółte pasy mam na ekranie, podobnie w Kubuntu. Mem testa zapuściłem, zero errorów, więc to nie pamięć, teraz chciałbym się jakoś upewnić czy to grafika, zanim nową kupię :P a nie bardzo mam od kogo pożyczyć inną kartę, żeby sprawdzić (jak na złość nikt z okolicznych znajomych nie ma karty pci-e)....

SokoleOko:
Skoro system nie startuje, to trudno odpalić jakiś soft.

Do testowania grafiki wystarczy byle gra, ale z opisu objawów - masz rację. Jak moja padła, to komp wywalał mi się po kwadransie roboty w Windowsach lub odpaleniu jakiegokolwiek renderingu 3D.

Xarthias:
Można odpalić z bootowalnej płyty tak jak memtest na przykład.
Poza tym działa tryb awaryjny - jakiś diagnosta się odpali, program do 3d niekoniecznie...

shaitis:

--- Cytat: Xarthias w Luty 05, 2010, 20:56:26 ---Jest jakiś soft do testowania karty graficznej? Bo mi chyba w stacjonarce zdechła :/

--- Koniec cytatu ---

Wyjmij karte i wyczysc kurz, to co opisujesz to objawy przegrzewania, poprostu stoi ci wiatrak, lub zrobilo sie nowe polaczenie od kurzu ;)

WYCZYSC karte.

Xarthias:

--- Cytat: shaitis w Luty 09, 2010, 13:14:51 ---Wyjmij karte i wyczysc kurz, to co opisujesz to objawy przegrzewania, poprostu stoi ci wiatrak, lub zrobilo sie nowe polaczenie od kurzu ;)

WYCZYSC karte.

--- Koniec cytatu ---
Wyczyściłem (to była pierwsza rzecz, o której pomyślałem). Nie pomogło :(
Poza tym, to raczej nie przegrzewanie, bo jak komp popracuje (odpalam z płyty ubuntu i mogę w necie sobie grzebać), to po pewnym czasie (3-4h) wszystkie objawy znikają i udaje się nawet do windozy zalogować normalnie. Jeśli karta by się przegrzewała, to raczej stan by się pogorszał, niż poprawiał.
Dzisiaj ma do mnie kumpel wpaść ze swoim kompem - zrobimy card swapping i zobaczymy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej